е-списание «МАРГАРИТА»
 
  АСТРОЛОГИЧНА   П Р О Г Н О З А ЗА 2005 ГОДИНА

   Искрено поздравявам всички мои читатели с настъпването на Новата, 2005 година. От нея ще чакаме само най-хубавото, останалото ще дойде само. Мнозина от нас вярват, че както посрещнеш Новата година, такава ще бъде тя. Да, символизмът винаги присъства в живота ни. И така, настъпващата нова година според Източния хороскоп е година на Дървения Петел. Вярно е, че тя ще започне през февруари, но вече свикнахме да посрещаме Източната Нова година два пъти. Основните цветове на бъдещата година са най-ярките и оптимистичните, фантазия от цветове, костюми и елхови украшения. През Новогодишната нощ Луната ще се намира в Дева, в добро енергийно взаимодействие със Слънцето. Влиянието на Дева ще подтикне мнозина да отбележат празника сред семейството си, по-простичко и непретенциозно - здравословна, домашна трапеза, домашно вино, ракия, салати. Юпитер, с който преди всичко е свързана символиката на годините в Източния хороскоп, се намира в знака на Везни. И ще се намира там до края на октомври, практически цяла година. Юпитер диктува социалните приоритети, например модата, това, което обществото ще приема и приветства. Намирайки се във Везни, той ще покровителства всичко, което е традиционно-естетично, но не консервативно, което подсказва, че през тази година новогодишните обществени мероприятия ще се отличават с добър вкус, естетика и социално приемлив хуманизъм.

    От астрономическа гледна точка предстоящата година е важна с това, че през юли Сатурн преминава от знака на Рака, където той беше от лятото на 2003 година, в зодиакалния знак на Лъва. Ние знаем, че тази планета заедно с Юпитер влияе върху политиката, икономиката и социалните процеси в обществото. Ракът съответства на "широките народни маси" и намирайки се в него, Сатурн сложи ръка на пенсионните и социални реформи. Семейството като социален институт и основа на етноса, също се намира под влиянието на Рака. През тези две и половина години семействата преминаха през различни изпитания на издръжливост. Като че ли повечето семейства издържаха това изпитание с чест. През второто полугодие на 2005 година ще дойде ред за изпитанията на различни институции, на властта. И не само на организации и партии, но и на хората, които се стремят към властта и са във властта. В резултат институцията на властта би трябвало да се укрепи. Конкретно, става дума за държавната власт, местната власт на всички нива, стигаща до отделното семейство. Така е било и преди 29 години, през 1976-78 година. Хората, родени през тези години, най-накрая влизат пълноценно в обществото, започват да играят в него водещи роли. Това вече не е "младото" поколение, а пълноправни "рулеви", определящи развитието на обществото в съответствие със своя морал и нравствени приоритети. С цялата си душа им пожелавам през Новата година с чест да издържат на изпитанията, които сами си предписват. Защото нищо не ни са пада просто така, това е нашата подсъзнателна потребност. Сатурн ще провери, а Юпитер ще ни отвори нова врата в нов живот. На всички искрено пожелавам да се изкачат на едно стъпало по-високо!

       

овен
ОВЕН
  Първото полугодие на настъпващата година ще бъде малко помрачено от повишено чувство на отговорност за семейството, борба със семейните трудности и тревоги. Но още през август ще почувствате облекчение. До края на октомври за всички Овни ще се появи възможност да разширят границите на обитаемата среда. В какво ще се прояви това? Ще се увеличи количеството на хората, с които вие общувате делово и лично. Ще предявите своите претенции за достойно място в обществото, а обществото ще оцени вашите способности и ще ви даде заслуженото. Всичко това може да се прояви най-ярко в два момента: сключване на брак и делови договор. Ето къде вие ще видите какви са вашите претенции и на колко ви оценяват. Завишените очаквания ще се превърнат в разочарование. Въпреки това, обстоятелствата и хората ще бъдат благосклонни към вас. "Благодетели" и многообещаващи ситуации ще има дори повече от необходимото. Не се разсейвайте, когато правите своя избор. През февруари и март ще се наложи да се борите за място под слънцето, завоювайки и пазейки своя социален статус. От средата на юни до края на юли вие ще бъдете пълни с енергия и желание да се намесите в начинание, което ще трае две години. За всички свои постъпки, извършени през лятото, ще се наложи да носите отговорност през следващите две години и да сърбате попарата, която сте си надробили. Ще бъде прекрасно, ако попарата се окаже вкусна и хранителна. Всичко, което ще започнете през юли, ще ви донесе печалба през втората половина на годината. Има смисъл да вложите сериозни средства в сигурно начинание, най-добре в имот. Не бягайте от кредити и привличане на чужди средства. Пилеенете на средства е неуместно, по-доброто е да се умножава благосъстоянието. Нито една работа няма да може да се свърши на един дъх, с един замах, особено през есента.  Действайте без да бързате, методично и ще се убедите, че годината ви ще е добра.

телец
ТЕЛЕЦ
Настъпващата година ще стане за вас година на ефективна работа. До късна есен няма да ви липсва работа, даваща ви не толкова материално задоволяване, колкото чувство на удовлетворение в социален план и надежди за нови перспективи. Перспективи със сигурност ще имате. И изобщо работата през тази година може да се окаже тази, за която дълго време сте мечтали. Животът няма да ви се стори по-труден от обикновено. Потенциално конфликтен период е април. Ако отношенията ви с ръководството и с тези, от които зависи вашето положение в обществото (родители, мъж, началник), се разминат без усложнения, всичко ще се подреди прекрасно. През пролетта някой задължително ще се опита да ви командва, да ви натрапи нещо. Това вие не обичате и едва ли ще го изтърпите. Дръжте се психологически грамотно и ще се окажете печелившата страна. Ноември и декември ще бъдат трудни. Силни и властни хора, които толкова се стремят към вас, ще ви "стигнат" и ще се опитат да ви използват. Ако сметнете, че условията са достатъчно изгодни за вас, можете да влезете в сътрудничество; ако не е така, веднага се откажете. Възможен е и един още по-тъжен вариант, когато на преден план излезе необходимостта да се преборите с отмъстителен съперник. Вие винаги печелите, но какво ли ще ви струва това! Ще се наложи някои да минат и през съд. Най-големите късметлийки ще си намерят силен и властен мъж, който ще стане тяхна защита и опора в живота. През втората половина на годината вие ще трябва да проявите много здрав егоизъм и да се погрижите за здравето си. Работата и динамичният образ на живота ще ви избавят от болести и ще ви позволят да запазите позициите си.

близнаци
БЛИЗНАЦИ
 През настъпващата година няма да има от какво да се оплаквате. В живота ви ще има повече радост, която ще ви донесат любовта, децата. Ще можете в по-голяма степен отколкото досега да живеете за удоволствие. Според възрастта си и семейното си положение ще можете да почивате повече, да намерите време за творчески увлечения, обучение. Няма да бъде проблем и да се влюбите, да спечелите конкурс, да започнете да учите нещо. За родените до 5 юни успехът ще дойде в областта на обичайните им занимания, в съществуващите интимни отношения. Останалите ще си намерят нови увлечения, палитрата на техните интереси ще се разшири. В самото начало на годината отношенията с околните ще станат по-динамични, понякога дори спорни. През февруари всичко ще улегне. Април ще бъде богат на увлекателни и непланирани пътувания. През май и юни ще се наложи да се сблъскате с конкуренция в кариерата си, да преживеете и други кратки, но ярки събития. От август до края на годината вие ще влезете в период с по-малко късмет. Би следвало да пазите силите и здравето си. И с приближаването на края на годината - още повече. Материалните затруднения, които преживявахте през последните две години ще свършат в края на лятото. Навярно за цялото това нелеко време вие сте се научили да бъдете по-икономични, да спестявате и може да сте си купили къщичка край морето.

рак
РАК
През настъпващата година завършва дълъг и труден период в живота ви. Такъв, какъвто идва при всеки веднъж на 29-30 години. През изминалите две години животът ви превиваше и чупеше, изпитвайки вашата гъвкавост и устойчивост. Навярно сега сте се закалили и пораснали, привикнали сте към ограниченията и сте се научили да се самоограничавате. Още половин година, до август, вие ще свиквате с придобивките и загубите си за последните две години. И при това настъпващата година вече ви носи тенденция към ръст на жизненото равнище, разширение и подобряване на онази жизнена платформа, на която сте стъпили. На първо място това е семейството. Домочадието ви ще порасне, домът ви ще се разхубави. Вероятно ще се преместите в по-комфортно и просторно жилище. Трябва само да положите малко усилия. Или повече. Сигурният бит ще стане и платформа за ръст в кариерата, ще облекчи постигането на най-важната цел, която си поставяте сега. Това ще стане през юли. Най-динамичният и конфликтен период през годината ще е февруари и март. През този период пазете съпружеските отношения. В края на годината особено дълбоки ще са и приятелските и романтични отношения. Възниква силна взаимозависимост с всички произтичащи оттук последствия, както добри, така и лоши. През втората половина на годината се настройте за разумна икономия на сили и материални ресурси. През този период няма да е никак лесно да се припечелят пари. Става дума не за снижаване жизненото равнище, а само за концентрация на енергията и ресурси за блага цел.

лъв
ЛЪВ
Първата половина на новата година вие ще преживеете така, както живяхте през изминалата есен. През януари ще се появят влиятелни и полезни познанства, които ще разнообразят живота ви, ще повишат самооценката ви и реално ще ви помогнат да се ориентирате в социално отношение, да намерите своето място в обществото, съответно на способностите и потребностите ви. През първото тримесечие на годината, родените в средата на август ще съумеят да проникнат във властта. Важно условие за това е да са част от солидна и силна организация. Онова, което не е било завоювано в началото на годината, ще бъде постигнато след септември. През август за родените в края на юли и началото на август настъпва период на изпитание за силата и желанието ви да завоювате и запазите видно място в обществото. Ще се наложи да търпите, да работите и да пазите здравето си. Онези от вас, които са зрели като личности, ще издържат изпита и ще получат високата оценка на обществото. За младежта това ще бъде първият урок за поемане на отговорност - от женитба до професионален ръст. За по-възрастните хора това ще е изпитание на тяхното самолюбие, здраве и скромност. И това е само началото. Пред вас са още две години, когато подобен процес ще засегне всеки и всички. Силните ще станат по-силни, слабите ще укрепнат. Пазете сърцето и гръбначния стълб. През ноември и декември всички трудности ще бъдат компенсирани от приятно събитие в семейството, пораснало благополучие и увеличение на броя на членовете в семейството.

дева
ДЕВА
 Финансовите потоци, с които вие се разпореждате, ще се увеличат съществено. Въпреки факта, че известна част от тях ще отиде за спестявания, за натрупване, вие все едно ще се почувствате много по-състоятелен човек от преди. Това положение ще продължи до октомври. През януари ще се наложи всичките си сили да отдавате на семейството. Семейното положение ще стане стимул да търсите нови източници на доход. Обстановката в дома ви в началото на годината едва ли ще бъде спокойна, а животът - подреден. През февруари и март ви очаква изстрадан успех. Някои ще постигнат успех в обучението, други ще встъпят в брак, трети ще се влюбят. През май и началото на юни обстановката ще изисква от вас да проявите жертвоготовност към някого от обкръжаващите ви. Вие отново ще се наложи да играете ролята на бавачка. Затова пък от август и до края на годината ще можете да изградите и частично да осъществите далечните си планове. Това ще направи живота ви по-сигурен и благополучен. За най-мудните от вас този период ще продължи и през януари-февруари 2006 година, но и те ще постигнат своето. Краят на годината в най-общи линии няма да ви донесе съществена динамика в живота ви и развитие. Следователно, може и да не се втурвате напред, а спокойно да стабилизирате всичко, което е било постигнато през годината.

везни
ВЕЗНИ
През есента на миналата година за вас настъпи класически период на късмет. И ако вие още не сте го забелязали, значи сте закостенял песимист или още не ви е дошъл редът. Но и това не е беда, тъй като благоприятният период ще продължи до ноември 2005 и ще успеете с всичко. Само веднъж на 12 години ние можем пълноценно да разберем кои от нашите качества и способности се оценяват положително от околния свят, а обществото одобрява и използва. Ако в близко време натрупате достатъчно такива качества, със сигурност ще съумеете да се изкачите на по-високо социално стъпало или по друг начин ще завоювате за себе си по-добро място под слънцето. Няма да е зле ако сега разширите уменията си и се погрижите да се усъвършенствате. Ако до края на годината вашето самочувствие не се подобри, не ви е виновна астрологията - под стоящ камък вода не тече. Всъщност, сигурна съм, че вие няма да се залежите. През февруари-март самата обстановка, и по-конкретно семейството, ще ви притисне да направите усилия да пробиете в живота. Залог за вашия порив напред могат да бъдат нови знания и необходими контакти, връзки, активно участие в социално важни програми. През юни и юли вие задължително ще направите своя скок в кариерата. Ако за това е необходимо да смените работата си, направете го. Стъпката в правилна посока ще ви донесе през август и началото на септември не само удовлетворение, но и усещането, че сте щастливи. Този период е и най-доброто време за подписване на успешен договор във всяка една област на живота.

скорпион
СКОРПИОН
  Настъпващата година външно може да не бъде богата на събития, но пък вътрешният ви живот ще стане много по-богат. Може би все пак ще се случат някакви важни за вас събития, но те ще останат незабелязани за околните. Или поне така ще бъде до есента. Най-важното постижение през тази година е вашият душевен комфорт и освобождаването от тягостни задължения. Всичко това вие ще постигнете толкова по-бързо и лесно, колкото по-малко суета остане в деловия ви живот. Разпускайте пълноценно, вие имате нужда да съберете сили и вътрешен потенциал, тъй като сте застанали на прага на един две-, а може би и тригодишен период на социална стабилизация. Ако за това е необходимо да смените местоживеенето си, направете го. Първата половина на годината ще протече незабелязано, с обичайния поток от събития. През април ще се наложи да отдадете много сили на семейството си, може би ще трябва да се направи ремонт. През юли-август мнозина от вас вече ще започнат да усещат тежестите на новото си положение, с които вие волно или неволно ще започнете да се натоварвате. Това може да е отговорна длъжност или не по-малко отговорен статус на родител и всичко, свързано с него. Колкото сте психологически по-готови за новата си роля, толкова по-успешно ще се справите с нея. Онези задължения, които ще поемете върху себе си през тази година, ще диктуват стила на вашия живот не по-малко от седем години. През второто полугодие около вас ще започне да се формира ново обкръжение. Хората, които ще попаднат във вашето полезрение, дълго време ще вървят ръка за ръка с вас. Постарайте се да не ги притискате прекалено със своите диктаторски навици; това ще бъде полезно за всички.

стрелец
СТРЕЛЕЦ
 В края на отиващата си година вие почувствахте порив, ентусиазъм, насочен към подобряване на собственото ви положение в обществото и предизвикан от възникналите перспективи. През настъпващата година всичко това ще се запази и засили за сметка на това, че в своите планове и мечти вие ще привлечете хора с големи възможности - на кой друг вие бихте доверили своето бъдеще. Именно тези хора и приятелските ви отношения с тях ще послужат като материал, от който вие ще построите своите въздушни кули. За осъществяването на вашите проекти няма да е малка заслугата и на вашия началник и собствените ви постижения. Колкото са по-високи те, толкова по-мащабно и по-реално ще е замисленото. Родените в края на ноември през второто полугодие ще се наслаждават на своята реална власт и стабилна репутация в средата, която смятат за свой кръг. Как ще се възползвате от тези свои възможности? По всяка вероятност, частично ще обновите семейния бит, спазвайки баланса между традицията и реформите. Известни реформи ще има и в семействата на Стрелците, родени на границата между ноември и декември. Бъдете сигурни, че през втората половина на годината ще получите формалната власт в собствения си дом, възможно това да бъде свързано с владеене на имот. Успешните контакти с юридически органи ще ви помогнат да оформите всички документи както следва.

козирог
КОЗИРОГ
  Цялото първо полугодие вие ще се чувствате победител, преодолял трудното изкачване на Олимп. Нещо повече, мнозина от вас ще започнат да си мислят за покоряването на по-висок връх. Жената родила своето бебенце, ще започне да си мисли за второ дете; мъжът, получил престижна работа, е готов да положи всички усилия за по-нататъшно издигане в кариерата. Всеки ще научи своята цена и повечето ще заложат на "повишение". Аз струвам повече - вие сте сигурни в това. Това е резултат от реалните ви постижения. Действително, към 2007 година животът ви в голяма степен ще премине на други релси, по-широки. Този преход обаче ще изисква много сили, а отначало няма да дава видим резултат. Така, когато започваме да строим дом от нула, още повече със заеми, се налага да се ограничим в много неща, да живеем с дългове, без да имаме дом и рискувайки да загубим инвестираните средства. Когато обаче целта е постигната, настъпва моментът на тържествуването. Така ще бъде и с вас. И не само в материалната сфера на живота, но и в други области. За всички ваши инициативи и решителни постъпки най-благоприятният момент ще настъпи през февруари и март. През този период няма да сбъркате, ако поставите основите на дългосрочна програма за действия. През втората половина на годината вече ще можете да откъснете първите цветове, ако не ви стигне търпението да дочакате плодовете.

водолей
ВОДОЛЕЙ
 Първото полугодие ще бъде позитивно, без особени промени в качеството на живота. Не пропускайте възможността да повишите своя професионализъм, образование, да разширите своя кръгозор и всичко подобно на това. То ще ви бъде много полезно за по-нататък. Интересни пътешествия в далечни страни, благоприятно развитие на юридическите дела, помощ от далечни роднини, всичко това е осъществимо. Краят на март и април ще отбележи ярък подем на вашата делова инициатива и активност. Всичко, до което се допрете през порлетта, ще стане ваше основно занятие за близките година и половина-две години. Но най-важното в живота ви ще започне от второто полугодие: от август до февруари 2006 година вие ще бъдете заети със собствения си дом или вашата работа ще стане "надомна". Вариантите са множество, но имайте предвид, че обстоятелствата ще станат достатъчно строги, ще изискват повишени разходи на енергия и сила на волята. Учете се да преодолявате тесните места в удобно време, без да си разбивате главата. Това трябва да запомнят най-вече родените в края на януари, началото на февруари. Строгите обстоятелства не винаги са нещо лошо, просто временно няма да ви се позволява да своеволничите, няма да имате избор. Помислете, може би това е Господ, който ви взема на ръце и ви носи вас, неразумните, през блатото? Ако внимателно се взрете в знаците на съдбата и не започнете да им се противопоставяте, още през ноември вашето материално положение и лично самочувствие ще се промени чувствително към по-добро. Това ще бъде поощрението. Родените в средата на февруари ще попаднат в зависимост или под протекцията на големи личности, колективи или сами ще застанат на кормилото в някакво голямо учреждение(организация). Всичко това ще е в зависимост от мащаба на тяхната личност. Най-вероятният период за ръст и напредък е септември - октомври. Не го пропускайте.

риби
РИБИ
През новата година вашите житейски програми съществено ще се разширят, давайки ви допълнителни възможности и енергия. Всичко това може да се случи в условията на смяна на работното място, използване на кредит или сътрудничество с влиятелни партньори, които ще допринесат съществено за осъществяването на вашите намерения. Няма да ви е лесно, още повече че до ноември при вас трябва да се извърши преминаването от добро към по-добро. Всички вълнения и тревоги ще станат само стимул за подвиг. Периодът на най-голяма лична инициатива за Рибите е през май - началото на юни. Както винаги, вашата инициатива ще се прояви в това, че просто ще хипнотизирате и привлечете необходимите ви хора и съответните обстоятелства. Какво пък, да си на подходящото място в подходящото време е залог за успех. И сред подходящите хора, също. В края на юни-юли, ви предстоят големи разходи, вероятно за лятната почивка. Впрочем, това е въпрос на ваш избор, зависи какво ще поиска душата ви. Колкото повече се приближава краят на годината, толкова по-голяма е вероятността за смяна на местоработата и други съществени промени в установения вече начин на живот. Всички желани промени се постарайтеда осъществите до август. През ноември родените в края на февруари ще осъществят своето най-заветно желание, независимо от всички спънки и препятствия. Това ще стане тяхното своеобразно разкрепостяване, отваряне.
Наталия Чиркова   
| нов брой | седмичен хороскоп | месечен хороскопгодишен хороскоп | архив | top
© списание «МАРГАРИТА» 2001- 2004