е-списание «МАРГАРИТА»
  П Р О Г Н О З А за 2006 ГОДИНА
Какво да очакваме от 2006?
 


  Искрено поздравявам всички мои читатели с настъпването на Новата 2006 година. Ше очакваме от нея само най-хубавото - останалото ще дойде само. Според Източния календар 2006 година ще бъде година на Кучето, която ще настъпи през февруари. При това не обикновеното куче, а огненото. Трудно и неприятно е да си представи човек едно такова бясно куче. Все пак ние сме хора със западно мислене и може би не си струва да подражаваме на изтока? Но ако все пак ни се иска нещо по-оригинално, нека да се настроим на оптимистична вълна: само по себе си кучето е доста мило животно, неразделно свързано с нашия бит.
   Смята се, че кучето е символ на вярност към дълг и дом. В притчата, която разказва как Буда раздавал на животните по една година, се споменава, че кучето пристигнало единадесето подред, практическо последно. След него се домъкнала само свинята. А защо? Нима кучето не е пъргаво? Не, просто преди да побегне за подаръка си при Буда, то свършило множество домакински ангажименти, и чак след като приключило, разгорещено, се хвърлило в реката, която трябвало да преплува на път към Буда. Казват, че после дълго кашляло. Лесно е да се разбере какъв е подсмисълът на източните митове относно кучето: хвани се за сигурното и чак после бягай след другото. Какво пък, такава позиция предизвиква уважение.
  И така, изтичат последните дни на старата година. Предпразднична суета, приповдигнато настроение, с което очакваме Новогодишния празник. Всички се вълнуват как да я посрещнат по-добре, какво ще им донесе тя. Тази година новогодишната нощ настъпва веднага след новолунието, във втория лунен ден. Новолунието е символ на началото на основния космически месечен цикъл за хората на земята, почти като понеделник. Традицията препоръчва за първите два дни пасивно, мислено моделиране на своето бъдеще. Не бегом към хаоса по улици и потока от коли, а легнали приятно на дивана у дома, потънали в мечти. Ако желанията ви са силни, тогава всичко, което сте си намислили на 31 декември и 1 януари, скоро ще се реализира без особени усилия. Може да се опита и ритуала с новогодишните късмети. През тази година новогодишните желания задължително ще се сбъднат, нали ще бъдат направени по новолуние. Желайте силно. Мнозина вярват, че както посрещнат Нова година, такава ще им върви и през цялата година. Какво пък, в живота ни винаги има и символизъм. Посрещайте Новата година така, както искате да я преживеете.
   Ако погледнем сериозно, трябва да кажа, че според астрологичната ситуация настъпващата година е доста сложна и противоречива. Още от есента е заложен социален конфликт, очаква се годината да бъде наситена със социална борба, активна политика. Обществената и икономическа ситуация през годината се оценява по положението на Юпитер и Сатурн, по техните взаимоотношения през тази година. През новата година по-голямата част на годината се намира в зодиакалния знак Скорпион. А Сатурн твърдо се е настанил в зодиакалния знак на Лъва. Налице е конфликт: Лъвът и Скорпионът се борят за властта. Прието е да се смята, че Юпитер дарява щастие, но енергията му усилва и всичко, което може да бъде усилено - и хубавото, и лошото. Юпитер дава щедри аванси, Сатурн плаща по фактическото положение, при това се отчитат и авансите. Така че съдете сами колко приход ви остава при тази аритметика. Но да не бъдем песимисти - ние вярваме в доброто, благородството и съвестта. Всичко на Земята идва чрез нас, хората. Пропускайки през нас безличната енергия на Космоса, ние я превръщаме в добро или зло. Посрещайки Новата година, да проявим само тези качества. И цялата година да се постараем да живеем по съвест. Здраве и благополучие! Комфортни взаимоотношения! Прогнозата за Новата година не прилича на празнична торта, а по-скоро това са онези пътни знаци, които ще ни помогнат да преживеем житейските спънки и да открием своя път към Храма.
       

 
 

 
 
овен
ОВЕН
 През първия месец на годината, силите и средствата ви не са в излишък, имате само най-необходимите. Принудителните разходи съществено надвишават доходите. През март ситуацията рязко се променя. Ако намерите заинтересована подкрепа, вие се решавате на рисковани стъпки, които са оправдани. Обърнете се към колектива, поставете си за цел със своята дейност да удовлетворите нуждите на обществото. И в средата на май ще се чувствате приповдигнато. От април до средата на май е най-благоприятното време за всякакви стъпки с цел растеж на собственото ви благосъстояние и доброто на семейството ви. Каквото и да предприемете, всичко се реализира бързо и успешно. Не действайте сами. През първата половина на юли е по-добре да не правите нищо, за да не се забъркате в някоя история - вашите нереалистични постъпки ще повлекат след себе си неприятности. А през август отново ще пристигне попътна вълна. Тогава смело напред, действайте, оседлайте я. Само се контролирайте, не противопоставяйте своите интереси на обективната реалност в края на август, началото на септември. Ако преодолеете възникнало препятствие, до края на годината вече нищо няма да ви попречи да се почувствате победители. Общите препоръки са - не разчитайте на приятели, те могат да ви вкарат в такива сериозни разходи, че разривът ще стане неизбежен. Помнете пословицата: ако искаш да загубиш приятел, дай му пари назаем. Или вземи. Резултатът е един и същ. Вашият успех през тази година зависи от богатството или способностите на вашия партньор. Неговата сила е и ваша сила, неговата слабост - е вашата слабост. Може да се стигне до скандал, ако някой от вас реши да се разпорежда самостоятелно с общите ресурси (пари, имущество), без да съгласува това със съдружника си или със съпруга си. Животът на родените в края на март, ще тръгне в ново русло след рождения им ден. Доверете се на своята изобретателност и нови идеи, не се страхувайте да се почувствате свободни.

телец
ТЕЛЕЦ
Най-общо казано, като цяло нещата вървят към по-добро. Вашето влияние в обществото, в приятелския ви кръг и в семейството расте. Онези, които нямат семейство, но се канят да създадат, ще получат такава възможност. Предпочитащите делови договори и отношения, ще ги получат в излишък. Има само едно условие: всичко трябва да бъде в рамките на законността. И не бъдете прекалено доверчиви - околните ще се опитват да ви използват, не им се давайте. Ценете себе си. До май ще се наложи да търпите неопределеността на социалното си положение, неясния си статус. Недобросъвестни партньори, ръководители (или съпруг), които не ви дооценяват е възможно да нанесат вреда на вашата репутация. Става дума за хора, с които имате общи средства и ангажименти. Посрещнете този период достойно. Още повече, че вие вече сте се сблъсквали с подобни неща в края на миналата година. През септември и октомври това изпитание чрез унижение ще се върне при вас, но вие вече ще сте по-силни и лесно ще се справите с всички недоразумения, ще намерите най-добрия изход от всяко положение. Всичко, което искате да обновите в живота си, променяйте от април до средата на юни. Ако не успеете, ще имате още една възможност през август и септември. Колкото по-смели, новаторски социални и партньорски позиции заемете, толкова по-голямо уважение ще заслужите от страна на околните. И ще придобиете действително силни и верни съюзници, клиенти и спътници в живота. Най-благоприятните периоди през тази година за вас ще бъдат - февруари, първата половина на май, август, втората половина на октомври. Икономисвайте средства и проявявайте търпение през първата половина на март и началото на юни. През ноември пред вас ще стои дилемата - дали да скъсате с любимия човек или да изгорите в огъня на любовта.

близнаци
БЛИЗНАЦИ
 През тази година продължават онези промени в живота ви, които са започнали още през изминалата есен, през септември - октомври. Гответе се за промените в своето положение и професионални занимания през целия януари, обръщайте нещата в желаната посока. Това обаче още не е всичко - през юли-август очаквайте Съдбата отново да ви сюрпризира. Дали промените ще ви зарадват или огорчат – е нещо индивидуално. Главното е да не губите надежди и да приемате смело всичко, което ви предлага животът, да импровизирате, да си играете със съдбата. По-лошото е, ако категорично не сте готови да променяте нещо - тогава промените ще станат насила, а това вече е лошо. Не очаквайте стабилност и спокойствие през първата десетдневка на март, юни, септември и декември, постарайте се да се впишете в острите завои на обстоятелствата и да извлечете полза. Цялата година ще имате много грижи, много работа, много ангажименти. За някои това е благоприятно, други няма да издържат проверката на техния професионализъм. За да бъдат нещата благополучни, трябва да разширят профила на своята дейност, частично да го променят. Можете да рискувате и да започнете всичко отначало. Живейте според обстоятелствата, без да бързате през март, юли, първата половина на ноември. През тези периоди потокът от събития за вас спира, тече в обратна посока, нещата буксуват, по-голямата част от вашите усилия отиват, за да задържат вече завоюваните позиции. Ако не ви мъчат амбиции, а животът е съсредоточен в рамките на семейството и малкия офис, през тази година си купете скъпи дрехи, разширете и подменете гардероба си. Това ще ви придаде респект, от който ще се нуждаете много през следващата година. Полезно ще бъде за вас и всичко, което ще можете да направите за подобряването на своето здраве. Не се скъпете.

рак
РАК
 Повечето от вас ще преживеят тази година, доволни от себе си и околните. Не се налага да очаквате преломни моменти, освен планирано раждане на деца и непланирано влюбване. Всичко тече в руслото. Недостигът на средства ще породи икономично отношение към парите. От януари до края на май нивото на благосъстоянието ви ще е стабилно, което ще се определя от сегашното ви социално положение. Можете да възприемете това като ограничение, да се вкиснете и да изпаднете в лошо настроение, но можете и да разчитате на него като на гарантиран мининмум, над който може и трябва да имате още нещо. Полагайки не толкова много усилия, вие периодично ще получавате още. През първото полугодие всички ще имат възможност да повишат своя статус, ако установите добри отношения с хората, които могат да ви помогнат за това. Постигнатото през първото полугодие длъжностно положение или житейски статус (глава на семейство, родител, баба) ще покаже каква е вашата роля, вашата ценност. Обстоятелствата ще подпомогнат вашите усилия от април до средата на юни и през август и септември. Най-успешни през тази година ще се почувстват родените от 25 юни до 6 юли. Най-общо казано, цялата година ще бъде успешна, ако ви стигне оптимизъм и смелост за активна жизнена позиция. Вярно е, че през тази година може смело да се подчините на принципа: "Ако не бива, но много ти се иска, значи - може." Това е и хазартен бизнес, и непозволена любов, и какво ли не още, което не е позволено, но е много желано. Увличайки се, ще си удряте челото в най-различни препятствия от юни до ноември. След това ще ви бъде по-леко, през октомври ще получите разбиране и подкрепа от висшестоящите. А през ноември ще се почувствате доста комфортно.

лъв
ЛЪВ
Всички, които не отделят своя живот от живота на колектива, ще се наслаждават на своята отговорна роля и стабилен авторитет до края на май. После настъпва обективно сложен период, който ще продължи до края на ноември. Спада интересът към развлеченията, красивия живот. Външните показатели на качествен живот вече не радват както преди. В своите права влизат някои вътрешни ценности: уважението на околните, доверието на ръководството, стабилността на брака. Някои неща в живота ви се подлагат на преоценка, други се обезценяват. През тази година ще узнаете истинската цена на всичко. Пада цената на онова, което е било завишено, онова, което е било недооценявано, става много по-важно. Най-важно от всичко обаче е, че вие ще научите истинската цена на самите себе си. Хубаво ще бъде, ако близо до вас имате опора в лицето на близък човек. Ако не е така, постарайте се да намерите своята опора: да сключите брак, делови или приятелски съюз, най-накрая - да родите дете, което с времето ще стане ваша опора и гордост. Ако сте пълни със сили и делови планове, разширявайте ги. Най-добре ще бъде да се влеете в голяма фирма или сами да присъедините някого. Можете да откриете съюзниции помощници и по други начини, в съвсем друга област на живота, но смисълът е същият: да съедините усилията и възможностите си, да разширите и укрепите фундамента на живота си. Всичко това ще стане особено важно за родените от 31 юли до 14 август. Но и всички останали не бива да разчитат само на удоволствията в живота. Първата десетдневка на февруари може да донесе усещането за щастие или скръб, но всичко това е разбъркано възоснова на изкривена реалност. А всички съблазни ще се разсеят като утринна мъгла едва през август. През втората половина на годината, от септември до края на декември, от своето социално положение и постижения ще бъдат удовлетворени всички, родени през втората половина на август. А и всички останали Лъвове, ако се постараят, през второто полугодие на годината могат да постигнат много по-голямо влияние в своя кръг.

дева
ДЕВА
 Най-неочаквани и "революционни" промени в житейските обстоятелства през тази година очакват родените от 30 август до 11 септември. Нещо важно и неочаквано ще се случи от 23 февруари до 8 март и тези събития ще повлекат след себе си продължителни последствия. Те могат да бъдат абсолютно щастливи, например неочаквано запознанство, което да доведе до брак, или смяна на работата. Работата е в това, че вие сте стигнали до онзи важен момент в живота, когато е дошло време нещо рязко да се променя. Съдбата няма да ви пита, доверете й се. Същото очаква и останалите представители на знака на Девата само че в следващата година или след две години. Всичко, което ще се случи, ще изгради у вас чувство на самостоятелност и независимост, което не е лошо, нали? Най-многообещаващи в социален аспект периоди всички Деви ще имат от април до средата на юни и от 20 юли до 23 септември. Колко пълноценно и ефективно ще използвате вие откриващите се възможности, зависи от самите вас. Под лежащ камък вода не тече. Радостното е това, че всички Деви след като отпразнуват рождения си ден тази есен, ще открият за себе си по-привлекателни социални перспективи. Краят на годината ще бъде много по-хубав от началото. Животът през тази година за малцина ще бъде спокоен. Ще се наложи да страдате, прекратявайки договори или отношения с някого, който ви е скъп и сте свикнали с него, било то съперник или приятел. Нали понякога без скрита конфронтация с някого ние губим от вкуса на живота. Наслаждавайте се на този вкус, но бъдете нащрек! Засилва се конкуренцията, битовите дреболии незабелязано, но упорито изяждат доходите, които нараснаха през миналата година. Скоро след рождения им ден в живота на родените от 21 до 23 септември нещо ще си отиде. Не възприемайте това като загуба, а само като възможност с времето да отгърнете нова страница в живота си.

везни
ВЕЗНИ
 Всичко най-важно вече е станало през миналата година. Събитията през настъпващата година ще бъдат само стабилизация и материализация на онзи импулс, който вие сте дали на живота си през изминалата есен. Като цяло нещата при вас вървят успешно, ако вие излитайки подобно на Икар, не се откъсвате от земните реалии. Иначе силата на земното притегляне ще ви низвергне. Расте потенциалът на вашето благосъстояние: придобива се имущество, появява се голям избор на начини за печелене на пари. По-вероятно е вие да сте избрали вече новото направление на своята дейност или се занимавате с няколко неща едновременно. Рано или късно ще се наложи да се откажете от това, което е малко ефективно. Разбира се, няма да мине без трудности: нереалността на вашите желания и намерения може да се обърне в сериозни финансови загуби през първите четири месеца на годината. През тези дни трябва да си суров прагматик, за да не си хвърлите парите и силите на вятъра. Впрочем, ако те са в излишък, защо пък да не се хвърлят? Такава възможност ще ви се даде още веднъж - от началото на септември до средата на октомври. Ако всичко, което вие ще направите през това време в аванс за бъдещето, не ви разори, значи вие сте гений или милионер. Впрочем, суровата реалност ще ви отрезви по повод неоправданите увлечения от юни до декември, съкращавайки прихода ви, забавяйки реализацията на плановете и пресявайки приятелите и компаньоните през ситото на надеждността. Възприемайте трудностите и забавянията, недостига на средства и недостатъците като ограничител на скоростта по пътя на живота, който ще ви спаси от катастрофа. Не игнорирайте тези "ограничители" през първата десетдневка на март, май, юни. Започнете нов финансов проект или любовна игра от 15 октомври до 5 ноември. Няма да съжалявате, повярвайте.

скорпион
СКОРПИОН
  До края на ноември вие ще изпитвате силна потребност от експанзия. Действително, само веднъж на 12 години се предоставя подобна възможност да покажете себе си пред света, своите способности и потребности. Как светът ще ви оцени, ще научите след две години. Но именно през тази година ще се наложи нещо да инициирате, да съзадвате, да творите. С една дума, да обнародвате своята "велика цел в живота". До нейното пълно осъществяване ще трябва да минат няколко години, но това, което вие ще направите през тази година, ще зададе темпото на вашия социален ръст или професионални постижения за много години напред. Опитайте се да усетите отговорността си пред обществото и пред самия себе си. В своите страстни пориви не превишавайте изискванията на морала и Закона, така всичко ще бъде добре. През тази година се очаква голямо търсене на кредити - парите поскъпват. Значи, поскъпва всичко. Искате ли да преуспеете, дръжте се близо до ресурсите. Ако се занимавате с бизнес, който зависи от проценти, клиенти и банкови влогове, ви очакват големи и позитивни промени. Дори и да не сте от предприемачите, а сте само наемен работник или се занимавате с домакинството си, вие все едно сте пред социално издигане. От началото на годината до края на април не разчитайте на необосновани надежди и чужди съблазни. Авантюри и ненадеждни основи ще намалят вашите успехи от края на август до средата на октомври. Ще ви бъде трудно по различни причини от юни до края на ноември. През този период не е подходящо да се започва формално нищо ново, което би трябвало да има перспектива за вас - ваша идея ще си пробие път трудно. И така, получава се, че реалността ще коригира вашите пориви и амбиции през цялата година и ще ги пресява през ситото на необходимостта. Път ще си пробие само онова, което действително отговаря на вашия личен потенциал и е необходимо на онова общество, което вие искате да облагодетелствате със своите начинания. Нищо не идва лесно, но бъдете упорити. Още в края на гоидната ще се появят признаци на първите успехи. Най-успешни през тази година ще бъдат октомврийските Скорпиони.

стрелец
СТРЕЛЕЦ
 Вие влизате в такъв период, когато заради по-нататъшното ви благополучие трябва да се откажете от всичко, което се е изчерпало или не се е получило. Било то работа, която ви е омръзнала, или нещо друго. Освобождавайте се от ненужните "вехтории", колкото и скъпи да ви се струват те. Младите хора ще имат желание да напуснат дома си и да започнат "нов живот". Да се започне истински ще бъде възможно едва в края на годината. Но нали за тази цел е просто необходимо ритуално прощаване с миналото. Всяка стъпка трябва да бъде подготвена. Колкото повече в живота ви е означавало нещо, с което е време да се разделите, толкова повече време се изисква за да освободите душата си. Освобождавайте се! От самото начало на годината до майските празници избягвайте всякакви конфликти с роднини, както близки, така и далечни. Дръжте се настрана от техните разправии и през септември. От юни до декември юридическите дела няма да вървят както би ви се искало. Ако трябва нещо да се оформи или да се постигне, ще се наложи да се изразходят повече сили и средства, отколкото се е предполагало. Благоприятно време за освобождаване от натоварващи обстоятелства е април, май и първата половина на юни, след това - от 20 юли до 23 септември. Дори ако през това време призоват някого в армията, това ще му даде благоприятен социален стимул за бъдещето. През това време се повишава и вероятността от непредвидени промени в семейството, в реда на живота в дома. Отчитайки вашата склонност към пътешествия, не ви съветвам да ги планирате от август до октомври. Само напразно ще похарчите нерви и сили. През декември ще настъпи вашето време - време за начинания, развитие и смели перспективни преобразования, които ще продължат почти през цялата 2007 година.

козирог
КОЗИРОГ
Настъпващата година ще стане за вас време за разширяване на социалните и светски контакти. Кръгът от хора, с които общувате, ще се разшири, вие ще влезете в по-интересна и престижна социална среда. Ще влезете като пълноправен член на работен колектив, който ще ви бъде не само полезен, но и интересен. Вие не само ще градите смели планове за бъдещето, но и ще започнете да ги осъществявате. Ако имате пораснали деца, техните успехи ще станат за вас особен подарък от съдбата. Разбира се, няма да мине без разходи. Най-подходящото време в това отношение е април, май, първата половина на юни, а после още от 20 юли до 23 септември. Можете да разчитате, че по това време вашите надежди ще се осъществят. От края на юли до средата на октомври ще се наложи да се търпят финансови затруднения. Старайте се да харчите средствата си особено рационално от 26 юни до 14 юли. Есента ще донесе на родените през втората половина на януари някои събития, които до някое време ще бъдат тайна за околните. Например, бременност за жените, кредит, който все още само ви обещават или завещание за бъдещо наследство. Каквито и събития да изпълват настъпващата година, тя ще ви донесе желаната сигурност в битово отношение и скромно благополучие. Доходите ви от заемана длъжност и семеен статус малко ще пораснат, което също е приятно. Най-общо казано, нещата ще вървят успешно, към края на годината ще се почувствате възнаградени за годините търпение и добросъвестен труд.

водолей
ВОДОЛЕЙ
 През тази година вашето финансово положение е също толкова нестабилно, както и през миналата година. Нестабилността е факт от бъдещите промени, стимул за развитие. Първите четири месеца на годината вие по-скоро ще мечтаете, отколкото реално да действате. Но мечтите рано или късно се осъществяват, ще се осъществят и вашите, най-вероятно през август. Няма да мине без трудности и спънки по обективни причини. Както и в края на изминалата година, вашето благосъстояние ще расте скокобразно през април и първата половина на май. Още един ръст на нивото на доходите и потреблението се очаква от 20 юли до 23 септември. И през единия период, и през другия вие можете не само да спечелите, но и да изхарчите значителна сума с цел да заемете по-престижно положение в обществото. Например, да заплатите престижно обучение на децата си, да осъществите някоя своя мечта. В течение на годината задължително ще се случи подобно щастливо събитие. За едни това ще бъде собственият им брак, за други - успехите на съпруга, за трети - някакви други събития, позитивно влияещи на общото благополучие. Не е изключено някои от вас да изпитват определени трудности в съпружеските си отношения през цялото лято, но това би трябвало само да укрепи взаимоотношенията на онези, които ценят семейството. В процеса на работата ще се наложи да бъдат преразгледани собствените приоритети и степента на самостоятелност. Затова е и животът - за да учи на нещо. Краят на годината ще бъде богат с радостни събития, свързани с пораснали деца, с оживление в собствения ви културен живот.

риби
РИБИ
През настъпващата година вие ще се чувствате като един съвсем успешен човек, с добра репутация. Свидетелство за това ще бъдат различни фактори: повишаването на образованието, получаването на заслужени почести и звания, участие в рекламни проекти и това, че ще започнат да ви познават на улицата. Всичко ще постигате с труд, труд и още веднъж труд. Недоволство от работата, претовареност, грижи, лошо самочувствие може малко да ви развали празниците и да стане ваш спътник през цялото лято, ако не си починете и не намалите работното натоварване до приемливо ниво. Умора или болест ще станат онзи "ритник", който ще ви накара да направите стъпка към нов житейски опит. Нали когато нещо дълго ни тежи, ние се стараем да се освободим от това бреме и ставаме крайно изобретателни. Подобна изобретателност вие ще проявите през април, май или първата половина на юни. За такова кратко време може да се измисли много, за да се почувствате по-свободно, по-комфортно. Нова посока в живота, нови интереси задължително ще се появят при родените от 19 февруари до 7 март. Някои още през миналата година са стъпили на пътя на промените. Новото винаги се приема предпазливо, но вие не бива да ускорявате събитията - те ще ви донесат само хубави неща. Съпротивата на промените в живота влияе зле на психическото здраве. Пазете се. Най-широки възможности се появяват през октомври и първата половина на ноември. Онези, които през цялата година само това са и правили - да се трудят в името на кариерата си, през октомври и ноември е възможно да направят висок скок в кариерата си, да заемат доста влиятелна позиция. Това са най-вече родените през втората десетдневка на март. Онези, които празнуват рожден ден от 23 февруари до 7 март, през тази година ще се почувстват като съвсем други хора, надявам се, щастливи.
Н. Чиркова
 
 
 
| текущ брой | седмичен хороскоп | месечен хороскопгодишен хороскоп | прогноза' 2006 | архив | top
© списание «МАРГАРИТА» 2001- 2006