е-списание «МАРГАРИТА»

Фотогалерия на Елица

   АСТРОЛОГИЧНА   П Р О Г Н О З А
-- 2010 --


Да учим заедно гръцки!


овен
ОВЕН
 Лунното затъмнение на 31 януари ще изведе на повърхността благополучието или неблагополучието във вашите семейни дела. Нека в Новогодишната нощ на самотните предложат ръката и сърцето, а на семейните да бъде топло около домашното огнище. Пожелайте си всичко това с цялото си сърце. През Новата година върху вас ляга повишена отговорност за деловите и лични отношения - следва да ги съкратите до необходимия минимум и да ги оформите. При желание до юни можете да се освободите от всичко, което ви е тежало в последно време - от работата до дълговете - морални и финансови. До лятото продължавайте да се занимавате с това, с което сте били заети от ноември миналата година, ако това поне малко ви радва. За този период окончателно ще се формират (или скъсат) вашите романтични отношения. Събитията през лятото и вашите собствени постъпки ще преобърнат живота на мнозина от вас. От юни до септември мартенските Овни ще извършат такива "големи дела", на каквито не са се решавали през последните 20 години, а може би и повече. Априлските Овни все още ще могат да се удържат в някакви рамки, докато мартенските ще се впуснат в най-различни (по своя характер) начинания, с последствия, стигащи далече. Помнете, че това е само пробната топка, истинска революция в своя живот ще си спретнете през пролетта-лятото на 2011 година. Юли е най-"революционният" месец на годината, когато сте в състояние да промените местожителството си, своето семейно положение и още много други неща. През есента ще възстановявате изразходваните сили и ресурси, понеже обикновено те не ви стигат за дълги дистанции - вие сте спринтьор. До края на годината ще идвате на себе си от всичко, което сте забъркали през лятото, ще се приспособявате към промените в живота си или ще им се наслаждавате.

телец
ТЕЛЕЦ
 До началото на юни ще бъдете натоварени с домашни ангажименти и грижи също както и в края на предната година. Независимо от това, от януари до края на май вие много повече от преди ще участвате в светския живот, ще осъществявате своите дългосрочни житейски планове с помощта на влиятелни приятели, ще получите бонуси или признанието на съмишленици. Първата половина на годината ще бъде благоприятна за вас. Онова, за което мечтаете и което отдавна сте искали да осъществите, може да се случи в първите месеци на годината и през есента. Желателно е да имате влиятелен приятел или да се участвате в сериозен обществен проект. Това ще ви донесе слава и благосъстояние. Лятото, от юни до септември, ще бъде изпълнено с бурни и тревожни събития, които едва ли ще са ви по сърце. Юли ще постави ребром юридически задачи с роднински характер, а през август ще работите по неволя, или ще оставите работата за известно време, заради друга настоятелна необходимост. Най-добре ще бъде да си вземете отпуск и да се заемете с оздравителни процедури. Събитията, които ще се случат през лятото (с вас или с вашето обкръжение) ще ви дадат полезна информация за това в какви условия може да ви постави животът през 2011 година. Есента ще донесе същите позитиви, които сте изпитали през пролетта. Използвайте ги пълноценно, заделяйки по свой навик "за резерва" във вид на благосъстояние, а по-добре - във вид на социален статус и кръг от влиятелни приятели. Благоприятни периоди през годината са последната десетдневка на януари, втората половина на февруари, средата на април, втората и третата десетдневка на юни, средата на август.

близнаци
БЛИЗНАЦИ
 Най-важните за вас теми през новата година ще станат въпросите, свързани с благополучието, така както вие го разбирате - материално или душевно. През първата половина на годината то може да бъде постигнато или дори да бъде повишено, благодарение на нова длъжност или повишен семеен статус - създавайте семейство, раждайте и възпитавайте деца, предпочитайте работата в солидна организация пред дребен бизнес и финансови "игрички". Точно тези финансови заигравания от януари до април 2010 година носят резки издигания и дълбоки спадове. През февруари е възможно сполучливо да смените работата си с по-престижна и изгодна, да получите повишение в службата. От средата на април до средата на май не се опитвайте да правите решителни стъпки в ново направление: всичко, което не сте успели да свършите в началото на годината, ще направите през есента. Лятото ще внесе смут и грандиозни, но засега почти нереални планове в живота ви. Не без помощта на приятели-ентусиасти. Мнозина, особено майските Близнаци ще бъдат привлечени от ярка перспектива, ще ги завърти вихърът на блестящ светски живот. Бъдете предпазливи - всичко може много скоро да се обърне в сериозни преживявания или огромни финансови загуби. Ако не за вас, то за онези, които ви финансират. Онези обстоятелства, които съвсем неочаквано са се формирали през лятото, ще се върнат при вас като бумеранг или с продължение на "бала" през 2011 година. Есента ще донесе сравнително спокойно състояние и продължение на онези тенденции и социални стъпки, набелязани в началото на годината. Най-благоприятните периоди през годината са първата половина на март, първата десетдневка на юни, втората десетдневка на юли, първата десетдневка на ноември. През тези периоди си струва да се правят стъпки, перспективно ориентирани.

рак
РАК
  Новогодишното Лунно затъмнение и слънчевото затъмнение след него би трябвало да ви помогнат да оцените своите възможности и да сформирате перспективите в професионален план и в семейството. Появява се възможност да укрепите фундамента и да вдигнете тавана на вашия обичаен начин на живот. Постарайте се да станете онова от "трите прасенца", което без да бърза си построило дом, но от камък, а не сламена къща. Първото тримесечие на годината е благоприятно за повишаване на образованието, за далечно пътуване и за важни юридически дела. От миналата есен до април 2010 година най-сложна ситуация се установи в семействата на юнските Раци. Вие ще съумеете да я решите кардинално през юни и юли. Ако искате да създадете или да преобразувате семейството си, да смените вида дейност, с която се занимавате, или да направите други подобни стъпки, по-вероятно е да се решите на тях през лятото. Юлските Раци през 2010 година ще бъдат много по-малко засегнати от кардинални събития. Подобни събития им предстоят през 2011 година. Въпреки това, през януари ще бъде положено началото на важни тенденции, свързани с повишена отговорност в брака или в деловото партньорство. Готови ли сте да се натоварите с нея и да я носите докато стигнете целта? През юли става прелом в развитието на всяка ваша сложна ситуация - възможно е кратко, за месец-два усложняване на обстоятелствата, а след това успешен резултат. Есента ще донесе успокоение, удачни перспективи, сходни с онези, които смътно се забелязаха в началото на годината. Желаещите да постъпят в университети и ниститути през тази година ще преминат през стресови преживявания, но със сигурност ще станат студенти.

лъв
ЛЪВ
До април страшно ви върви с "чужди" ресурси - получавате кредити, удачни делови договори, изгоден брак и други такива неща. През февруари и март, по време на спонтанен ръст на всякакви спекулативни процеси, постарайте се повече да придобивате, отколкото после ще се наложи да изгубите през април-май. Придобитото, било то реални средства или изгодни начинания, запазете до есента. През втората половина на годината ще можете без да бързате да се възползвате от всичко това и да го умножите. Неспокойно и трябва да се каже, доста успешно за вас време през годината е лятото. Юлските Лъвове ще могат с особена полза за себе си да използват внезапните събития. Впрочем, през летните месеци като откровение ще се отворят едни или други ярки перспективи за всички Лъвове. Не е задължително те да се сбъднат веднага - това може да бъде внезапно и за кратко отворена врата, през която ще можете да влезете едва през 2011 година. Задгранично пътешествие следва да се планира за началото на лятото, след това може да не се получи. Абитуриентите на 2010 година ще имат късмет на матурата и на кандидат-студентските изпити. Ако не дължите никому нищо, втората половина на годината ще ви донесе изобилни житейски блага. Най-благоприятните моменти през годината, когато можете да предприемате важни стъпки в живота си, са последната десетдневка на февруари и първата десетдневка на март, средата на май, последните десет дни на юли и средата на ноември. Неблагоприятните периоди за вас през 2010 година са последните десет дни на март, втората десетдневка на юни, последните десетдневки на юли и септември.

дева
ДЕВА
 Първите три месеца на годината и цялата втора половина на 2010 са най-благоприятните за вас. Животът ще се подобри благодарение на признаването на законността на отношения, формирани по-рано, на изгоден делови договор. Разширяване на аудиторията е възможно при преподавателите, увеличаване на броя на клиентите - при онези, които работят с клиенти. Обществените и политически дейци през тези периоди ще могат да покачат съществено рейтинга си. Отмествайте хоризонтите, можете да го направите и ще се получи. От юни до септември установеният за последните години начин на живот може рязко да се промени в по-добра посока, ако се решите на нещо кардинално различно от това, с което сте се занимавали преди това или с което сте живели по-рано. Не е във ваш стил да рискувате, но рискове ще имат и онези, които ще решат да родят дете, да осъществят крупна финансова сделка, грамотно да се разпоредят с голяма (в собствен мащаб) сума пари, за да си осигурят голяма печалба. Вярно е, че печалбата (ползата) може да се свие като шагренова кожа, поради данъци, например. Наследство, краткосрочен кредит, всичко това може да дойде при вас през лятото и да стане почва за по-стабилен ръст на благосъстоянието ви през 2011 година. Ако на дневен ред стои избор на спътник в живота, през пролетта около вас ще има множество интересни хора. Да се оформят романтични отношения и делови съюзи с общ материален интерес е благоприятно през първата половина на април, втората половина на май и първата десетдневка на юни. През есента, цялата втора половина на годината ще имате също толкова широки възможности, както и в началото на годината. Финансовите и психологически проблеми, които са затруднявали живота ви през есента на 2009 година могат отново да ви напомнят за себе си през април до август. Поставете им голяма точка. Струва ми се, че изходът ще ви удовлетвори.

везни
ВЕЗНИ
 За септемврийските Везни първите три месеца на годината няма да бъдат много леки. Продължава развитието на "есенната история", засягаща семейството. Всичко рязко се прекъсва или неочаквано приключва през летните месеци. Още през януари се появяват интересни варианти за решаването на тези трудни ситуации. Например, ако ви ангажира и обременява продължителното боледуване на някого от домочадието, то в началото на годината някой ще дойде на помощ в грижите и ще ви освободи в известна сетепн. От януари до април стремително расте професионалният авторитет на всички представители на знака Везни, отварят се нови възможности за съществено повишаване в службата, добре платени длъжности. При неработещите Везни това са нови социални възможности за качествено подобряване на здравето. Ако не сте успели да получите или осъществите нещо докрай през тези три месеца, не се явосвайте - от септември до края на годината всичко ще се осъществи. В края на юни и през юли са възможни трудни професионални и социални ситуации. Отново най-голяма вероятност да загубят длъжността си, да сменят професията си, вероятност за внезапен брак или развод, смяна на местожителството има за септемврийските Везни. За брак през лятото категорично не ви съветвам, а да избирате от множество домогващи се до вас кандидати - моля, правете го. Ако си изберете спътник в живота или сериозен, енергичен делови партньор, оформяйте съюза си не по-рано от септември. Онзи, който притежава талант на посредник или консултант, през летните месеци ще успее доста и може да натрупа сериозен резерв за 2011 година.

скорпион
СКОРПИОН
  От януари до април животът ви качествено се подобрява - появява се връзка, стопляща душата, радва ви дете, успешно върви творческият процес, появява се възможност за интересно задгранично пътуване. Може да започнете свой бизнес. Всички блага за три месеца няма как да се вместят, направете онова, което се получава и за което имате възможност, останалото може спокойно да се осъществи през есента, от септември до края на годината. Настъпващата година като цяло е благоприятна за вас. Единствено летните месеци ще внесат малко хаотичност, свързана с работата - смяна на началник, реорганизация в службата, множество дребни и по-сериозни спречквания. Главното е да пазите здравето си. В стресови за другите ситуации вие дори ще се издигнете, защото вашите нерви са по-здрави отколкото на всички останали. Острата конкуренция в кариерата и необходимостта да се изявите, възникнала още миналата есен, продължава до юни. За това време вие можете да докажете на всички кой тук е главен и най-компетентен, кой е по-добрият ръководител и изявен лидер. През юли ще се наложи да заемете позицията на много по-скромен - практичен, реалистичен, придирчив "член на колектива", търпеливо вършещ своята и чуждата работа. През юли по-възрастните членове на колектива и старите приятели волно или неволно ще ви отнемат много сили. Целият август и половината от септември разчитайте на онези, които са до вас и делете всичко по равно с партньора си, ненатрапчиво изграждайки нужните ви отношения по свой вкус. Звездният ви час ще дойде през втората половина на септември и целият октомври, когато всички ваши инициативи и желания ще бъдат приети без уговорки от околните. Можете да предприемате перспективни стъпки в живота през последните десет дни на февруари и първата десетдневка на март, в средата на май, през последната десетдневка на юли и в средата на ноември.

стрелец
СТРЕЛЕЦ
  Първите три месеца на годината над вас са надвиснали финансови ограничения. Това ще чувстват върху себе си преди всичко ноемврийските Стрелци. Ако това е неизбежно, нека поне е свързано с преместване, придобиване на голям имот или друго подобряване на семейните условия - подобни възможности ще се появят още през януари. Ако не успеете да осъществите всичко желано до април, отложете го за есента, от септември до края на годината много неща при вас ще се получат. Развлеченията и увлеченията се планират за лятото - от юни до септември животът ви ще се изпълни с остри усещания, развлечения, увлечения. При жените ще се повиши вероятността за бременност. Кръговратът на летните месеци ще ви донесе не само хубави неща, но ще имате късмет и лесно ще избегнете съществени неприятности. Нека събитията през летните месеци ви послужат като стимул и перспектива за 2011 година, защото в началото на следващата година всичко ще се повтори и продължи. Дързостта на летните месеци е опасен за играчите и благоприятен за творческите личности. Лятната почивка е само за онези, които не обичат скуката и са далече от пасивността. Есента ще ви върне на земята - в семейството и в онази утъпкана от началото на годината пътека, която до края на годината едва ли ще ви позволи волности. Благоприятните моменти през годината, когато можете да предприемате важни стъпки в живота са последната десетдневка на февруари и първата десетдневка на март, средата на май, последната десетдневка на юли и средата на ноември. Силното противодействие на хора и обстоятелства ще усетите в края на юли, то може да продължи до началото на септември - ще се наложи за известно време да отстъпите от своите планове и намерения, да ограничите своите претенции, а в средата на ноември и през декември да вземете реванш.

козирог
КОЗИРОГ
През първите три месеца на годината и цялата втора половина на годината вие сте въвлечени във важни лични и професионални събития. Това засяга преди всичко декемврийските Козирози. Именно за тях е по-вероятно да се спречкат с шефа или да загубят работата си, да преживеят продължителен натиск от страна на обстоятелства или доминантен родител. Впрочем, в този план няма нищо ново: всички подобни тенденции са дали знак още през ноември и са влезли в пълната си сила в края на годината. Всяко зло за добро - умножават се възможностите за разширяване на кръга от близки роднини и познати. И не просто приятни хора, а онези, които са способни да ви донесат реална и дългоочаквана полза. Можете да придобиете престижен автомобил, да повишите квалификацията си за сметка на фирмата, да преуспеете в онези професии, където се изисква подвижност, кратки пътувания и делови преговори. С една дума, на фона на общата задача до 2012 година да се формирате като професионалист, човек със семейство и ръководител (или специалист), ползващ се с надеждна репутация, през тази година вие изпълнявате частна задача - да се осъществят нужните контакти, да се натрупа нужната информация и да повишите своята мобилност. От април до август ще нахлуят спомени за събитията от миналата година или реалните дейности, които произтичат от тези събития. През новогодишната нощ вие имате уникалната възможност да зададете позитивната тенденция в своите съпружески отношения - кажете своите условия и желания в позитивна, игрова и утвърждаваща форма. Колкото и да е важна в близко време вашата кариера и социален статус, нищо не става без надеждни партньори, без надеждно рамо. През тази година вашето умение да си сътрудничите и да създавате стабилни съюзи ще стане фундамент за всичко останало. А през лятото това качество ще премине през много остро изпитание чрез неочаквани обстоятелства.

водолей
ВОДОЛЕЙ

Ако през тази година сте използвали правилно своето приоритетно положение и не сте пропуснали възможностите си, то през 2010 година вие значително ще подобрите своето благосъстояние. Такива възможности ще дойдат буквално през първите месеци на годината. Ако не успеете да ги усвоите до април, запазете ги за есента - от септември до края на годината при вас отново ще идват пари, ресурси, изгодни предложения и договори. Кога да се търси добре платена работа, ако не през 2010 година? Ако сегашната ви работа не ви устройва, смело се хвърляйте в търсене на нова. През лятото ще имате пътувания, които ще ви донесат нови познанства. Някои делови връзки внезапно ще бъдат скъсани, други - стремително създадени. Абитуриентите през тази година са доста големи късметлии, макар че няма да могат да избегнат извънредни ситуации, например да постъпят не в този ВУЗ, в който са искали през пролетта. В други сфери на живота може да се случи нещо подобно. Обективно критичните моменти в обществото могат да възникнат през третата десетдневка на март, през юни, юли и началото на август. Дадено ви е да се възползвате от тях, за да проявите своите най-добри способности и да извлечете полза лично за себе си. Значителни промени в най-близкия ви кръг ще се състоят през юни и юли - прекратяване на делови отношения, изненадваща информация ще развълнуват вашето ежедневие. През този период ще имате най-пикантните и рискови пътувания. Ако не сте настроени на експерименти и екстремности, стойте си у дома и наблюдавайте как в дома ви "се е заселил забележителен съсед".


риби
РИБИ
 През тази година Юпитер, вашият покровител, в средата на януари влиза в сектора на Риби. Притичвайки стремително през сектора, още на 7 юли скача в сектора на Овена, оставяйки ви да осмислите всичко, което се е случило за това време. А ще се случат много хубави и неочаквани неща. Но с кратки избухвания - ако успееш, хващай ги. Трябва да се стремите да уловите перспективата и активно да правите пиар - "аз съм най-добрият, най-професионалният, най-перспективният" и т.н. На 9 септември Юпитер ще се вразуми и ще се върне в знака ви до края на годината, предоставяйки ви още един подход към Фортуна. Най-добре е, разбира се да се използват и двата: например, в началото на годината вие се устройвате на работа, продавайки изгодно своите способности, успявайки да се адаптирате в колектива и да усвоите тънкостите на професията (в този период на годината социализацията върви със стремителни темпове). А през есента току-виж са ви повишили в длъжност. Друг вариант за жените - в началото на годината около вас се събират няколко видни поклоници, сред които не е лесно веднага да направите избор. Вие поддържате познанства, развивате отношения, а към края на годината, току-виж вече сте омъжени за състоятелен и реализиран човек. През летните месеци ребром стоят финансовите въпроси. Те се решават чрез операция, с риск и мащабно. Не си струва да се придобива имущество, изгода могат да донесат съвсем други финансови варианти. Спонтанните солидни разходи за почивка и любимия човек са много вероятни именно през летните месеци. През февруари задължително си починете, както трябва се възстановете. И през цялата година отделяйте максимум внимание на своята външност, здраве и делови имидж - инвестирайте в себе си!
Н. Чиркова
© списание «МАРГАРИТА» 2001- 2009