Фотогалерия на Елица

АСТРОЛОГИЧНА   П Р О Г Н О З А
--- 2012 ---Купсове по гръцки език в ПАНЕЛИНИКА

овен
 През тази година Овните променят кардинално своя обичаен бит и статус: някои се местят, други сменят професията си, семейното си положение. Такъв род промени е най-вероятно да станат от средата на март до края на април или от 10 октомври до края на годината. Най-кардинално се променя животът на мартенските Овни и родените в самото начало на април. Можете да разчитате на чудо, късмет и в същото време да заемате активна житейска позиция, борейки се за това чудо. Успехът в професионален план е осигурен в края на април - началото на май. Повишаване на благополучието в материален и семеен план е максимално вероятно в края на юни - първата десетдневка на юли. Логично е през това време създаването на семейство, придобиването на солидно имущество. Също толкова благоприятни събития в тази сфера на живота ще се случат през последната десетдневка на септември - първата половина на октомври. Приоритет до юни е съзиданието, придобиването, натрупването на някакви материални вещи, по възможност не бързайте за никъде. През втората половина на годината ще има много пътувания, учене и формиране на широк кръг от познанства. Ако сте решили да се вписвате в нов социален кръг, постарайте се да свършите най-важното до септември - после ще бъде трудно да се адаптирате в непозната среда.

телец
Вие започвате поредния 12-годишен цикъл на своя социален успех. До края на юни трябва да се вземат всички решения, да се направят важните постъпки. От февруари до октомври ви съпътства някаква особена подкрепа на висши сили и през тази година в голяма степен на нея могат да разчитат априлските Телци. Точно те в най-скоро време са способни да вземат в ръцете си най-голямата власт и богатство. Не става дума задължително за пари, но винаги е нещо, което се усеща. Важно е само да не мързелувате, да не поддавате на душевен застой. През следващите години е необходимо да инвестирате ресурси в себе си, в материалните и други основи на своето съществуване. Кариера и социална активност ще са само инструмент на вашето развитие. От юни до края на годината нарастват доходите, възникват едновременно няколко пътя за повишаване на благосъстоянието, важно е да не се загубите по тези пътища, да не се опитвате да бягате едновременно по всички. От октомври започват да се формират обстоятелства, които в течение на следващите няколко години могат да променят много във вашите взаимоотношения с отделен човек или с обществото като цяло. През последните дни на октомври вие започвате да опознавате характера на ограниченията на външния свят - кой е ваш приятел, кой е враг. В по-добрия случай се появява спътник в живота, на който можете да се опрете, надежден делови партньор, трудов договор. В по-лошия случай - започват да ви отблъскват, изтласкват и изпитват вашата издръжливост. Оптимално благоприятни за вас периоди през годината са последните десетдневки на февруари и април, целият март. Трудни периоди - първите две десетдневки на април, краят на октомври и почти целият ноември.

близнаци
Близнаците през тази година лекичко "изтръскват" праха на миналото - ще трябва да се разделят с нещо привично, за да се приспособят към новата обстановка. Ще имат желание да се отделят от родителите, да потеглят към далечни места, да отделят децата. През второто полугодие ще се формират много нови връзки и впечатления от отварящия се свят, формира се активна външна дейност с комуникационен характер. Няма такава сила, която през текущата година би могла да ви навреди. Освен самите вас, разбира се и с особено избирателното позволение на висшите сили. Така че живейте спокойно. От юни до края на годината вие сте толкова живи и открити, навити за всичко, че малцина от вас през второто полугодие няма да тръгнат на сериозно пътешествие или няма да живеят в непрекъснато движение. Да се говори за стабилни взаимоотношения и продължителни контакти не си струва - пред вас се откриват толкова разнообразни възможности, че засега те трябва само да се обмислят и преценят. Започвайки от юни, вие се оказвате в началото на 12-годишен път на социален успех. Започват да се отварят разнообразни пътища, проверявайки вашата способност да изберете най-добрия от тях. Най-благоприятното време за значими решения и постъпки е краят на юли, краят на септември и началото на октомври. Безполезно е припряно да действате през втората половина на март и юли и през ноември.

рак
Първата половина на годината за вас е по-благоприятна, при това в най-мащабен материален и социален план. Правете важните житейски стъпки в края на февруари, в началото на март, в края на април и в началото на май. Това е време, когато ви съпътства подкрепата на обществото, покровителите и висшите сили. Най-чувствително улавят и реализират тази подкрепа юнските Раци и родените в началото на юли. За юнските Раци през февруари тази година за дълго се отваря линията на "Божията милост", трябва само да се научат да я различават от съблазните на лукавия. Юлските Раци засега стоят на опашка за тази "небесна манна", но и те сега могат много години подред да се смятат за избрани. Което не ги освобождава от отговорността за своите постъпки. Общата позитивна житейска стратегия за всички Раци е да избират силни партньори покровители, да станат членове на солидни организации. Енергията на големите колективи ще спомага за вашия просперитет. Последните две години вие волю-неволю бяхте повече съсредоточени върху домашните проблеми. В края на октомври-ноември за вас започва период, когато повече ще "излизате сред хора", период на повишена обществена и професионална активност. Отначало този процес ще бъде доста предпазлив и бавен, но след две-три години вече ще е по-стремителен. Гответе се за това.

лъв
Обновлението на света започва да променя вашия мироглед - той стремително се променя чрез повишаване на образованието, далечно пътешествие или преместване в друг регион. При различни обстоятелства вие се сблъсквате с възможност за големи открития и малки чудеса. Чудеса се случват в края на март, в края на юли и в края на ноември. През първото полугодие вие в по-голяма степен сте съсредоточени върху семейните въпроси и материалната стабилност, която дава семейното или длъжностното ви положение. После вие стремително се потопявате в информационните потоци, отнасящи вас от познанство към опознаване, от участие в обществения живот към дружба с нови съмишленици. От октомври семейните обстоятелства отново започват да ви призовават да вземете участие в тях - близките у дома все по-често през следващите две години ще ви въвличат в своите проблеми. Нека събитията от края на октомври и ноември да станат храна за размисъл, тъй като те са като пусков механизъм за следващите година и половина - две години. В по-голяма степен тези събития ще засегнат онези Лъвове, в чиито семейства има Скорпиони. Гответе се да поемете отговорност и да помогнете. Но не забравяйте и за себе си - вашата социална активност и отвореност в никакъв случай не бива да намалява.

дева
 С търпение и труд всичко се постига - този девиз ще бъде актуален за вас до юли. Най-значителните резултати от своя труд вие получавате през март и на границата между май и юни. Всичко, което направите за първото полугодие, ще стане фундамент за събитията през следващите две години. Бъдете точни и стриктни в своите действия. Правилните действия през първата половина на годината ще дадат плодове през август - изцяло ще разрешат натрупаните през последните години материални трудности. Август - това е моментът да насочите всички свои усилия към кариерата си, за постигането на желания социален статус, а не да почивате на морето. Професионалните стремежи и другите житейски цели ще станат особено важни през второто полугодие. Ще имате няколко варианта за по-нататъшно развитие, изборът ще е ваш. Няма да е зле да постигнете нещо значимо в това отношение през втората половина на септември. Например да получите желаната длъжност или да сключите успешен социален договор. Вашите амбиции през второто полугодие рязко нарастват и това трябва да стане стимул за по-нататъшни постижения. Бъдете търпеливи и предпазливи през втората половина на март и юли и през целия ноември.

везни
  Външният свят става за вас източник на революционни събития и екстравагантно поведение на партньори, врагове и съдружници. Формира се широк спектър от възможности - от интензивна обществена дейност до развод и редица нестабилни делови контакти. Вие по-често от останалите сте склонни да попадате в екстремни ситуации, но и много по-сполучливо излизате от тях. От средата на юни до края на септември революционните ситуации в живота ви могат да станат не изключение, а норма на живот. Особено ако сте се родили в края на септември. Рязко нараства вашата съпричастност и участие в социалните процеси. Семейните хора, които най-много държат на семейството си, трябва да пазят брака си като зеницата на окото си, служителите - да претеглят ползата от своите трудови договори. За да сте готови да ги прекратите в полза на други споразумения. Като цяло най-ефективни са вашите постъпки и делова активност през юли и август. Ето тогава и осъществявайте всички необходими ви професионални и лични промени. Последствията от постъпките ви през този период ще формират събитията и нишата на вашата дейност през следващите две години. Като цяло второто полугодие за вас е по-благоприятно от първото, предвид на това че най-важен фактор стават отношенията, контактите, поради разширяващите се информационни потоци и комуникации. Това ви дава възможност да сте в своята "родна" стихия.

скорпион
 През цялото първо полугодие обстоятелствата са благоразположени към вас, изпращайки ви надеждни, стабилни и нерядко състоятелни партньори. Не само в качеството си на съпрузи, но и в деловите отношения - като грижовен началник, изгоден договор. До юни вие имате възможност да създадете здрави връзки от делови и личен характер. Личните, деловите и трудови договори, предполагащи осигуряване на материална стабилност и изгода е най-добре да се сключват в края на февруари, в края на април, в началото на юни. Ако сте заинтересовани от развитието на комуникациите, връзките и информационните потоци, действайте в тази посока в края на юли, в края на септември. В началото на октомври се случва важно събитие - в сектора на Скорпион за две години влиза Сатурн. Започва интензивен тренинг на вашия характер и се набелязва коренен обрат във вашето социално положение. За добро или за зло, ще зависи от това как ще издържите изпита за социална зрялост и волеви качества на характера. Ето такова раздаване "според заслугите" започва при вас. Гответе се за този завой сериозно. Като събития това обикновено води до забавяне изпълнението на нашите планове и дори до техния крах, ако те са нереални. В тази светлина брак или делови договор, ако се случват в края на годината и през следващите две години, означава да поемете върху себе си повишена отговорност, както и всяка друга социална постъпка.

стрелец
  До началото на юли вие се посвещавате на активна конкурентна дейност в професионална среда, отстоявайки своето място под слънцето, изграждайки навици. За служителите и специалистите това означава професионален ръст, повишаване в длъжност и квалификация. Дейност в името на подобряване на своето здраве през първата половина на годината също носи плодове, преди всичко като възможност да се откажете от вредни навици и да придобиете здравословни навици, спомагащи активната жизнена дейност. Рисковете, свързани с предприемачество, хазартни видове дейност нарастват в края на март и максимално силно се проявяват в периода от средата на юни до края на септември. Съвсем не е задължително да криете главата си под крилото и да се отказвате от привичната си дейност. Необходимо е обаче да имате предвид, че започвайки от тази пролет вие за няколко години попадате в полето на "рисковото земеделие". Ще се наложи да усвоявате новите начини на "игра". Резките завои в живота ви могат да бъдат свързани и с вашите собствени деца, с промените в техния живот. През второто полугодие рязко се засилва вашето участие в обществените порцеси, информираност и брой познати. Животът ви става по-ритмичен, и много по-интересен, пълен с впечатления и срещи. В началото на август непременно тръгвайте на път или започнете нов бизнес-проект - всичко това има перспективи.

козирог
 Първото полугодие ви носи значими житейски събития - почти едновременно трудни и благоприятни. Понякога това са революционни промени в живота. От януари до средата на март всичко, което се случва, за вас е благоприятно, полезно и изгодно. Бъдете предпазливи в края на март, когато нараства вероятността от непредвиден обрат в събитията в живота на вашето семейство. Възпитавайте в себе си философа, ако онова, което правят членовете на семейството ви, не ви харесва особено. От юни до края на септември нараства вероятността от преломни събития, с които ще е малко по-трудно да се справите. Моментите на вземане на решения в сложни житейски ситуации се падат в края на юни, септември и декември. През второто полугодие се появява възможност да повишите своя професионализъм чрез усвояването на нов пласт информация и навици, чрез разширяване сферата на дейност. През юли и август се появява възможност за издигане в службата. Ако нещо не ви устройва, през второто полугодие лесно можете да смените местоработата си с по-престижна. Финансовото ви положение се подобрява в края на септември - началото на октомври. От 20 ноември до края на годината вие вземате инициативата в свои ръце и правите редица постъпки, които формират сферата на вашата дейност за следващите две години. Ако улучите "точката", то си отваряте достъпа до мощна организация, която ще ви даде възможност по-нататък да преуспеете във всякакъв смисъл.

водолей
  Обновлението на околния свят ви носи информационен пробив, възможност да повишите своето образователно ниво. В бита се появява вероятност да придобиете нови роднини. През първото полугодие продължава тенденцията на повишавене на вашето семейно благосъстояние. Натрупвания, придобивки, ремонт са свързани с трудоемка, търпелива работа, и зависят не само от вас. По отношение на кариерата това е доста спокойно време, което не предполага особени обрати в събитията. Само бъдете внимателни при пътувания, избирайте най-спокойните, обичайни видове транспорт. В средата на юни възниква нова тенденция - стремителен ръст на социалните контакти, обусловени от вашите увлечения или живота на вашите деца. Това ще оживи и обогати вашия живот, внасяйки в него усещане на позитивност. В края на септември и през октомври цялата сила на късмета, предопределен от този нов фактор, ще се прояви изцяло. Някои ще сключат брак, други ще придобият внуци, трети ще прекарат незабравими дни в пътешествие. Ако се появи необходимост от делови командировки в чужбина или работа, свързана с юридически въпроси, оптималното време за това е през юли и август. През октомври и ноември възникват нови тенденции в кариерата, което за следващите две години съществено ще промени социалното и семейното ви положение. На младите хора ще бъде по-трудно да усвоят тези възможности, отколкото на зрелите. Резултатът за всички обаче ще бъде дългосрочен.

риби
  Настъпващата година внася в живота ви абсолютно нов уникален фактор - мистичен поглед върху света и мистичните събития. При цялата си чувствителност вие все пак сте рационален човек. Сега обаче ще сте подложени на въздействието на събития, които ще размият ясните очертания и определеност на света и самите вас. Отначало може да възникне чувство за хаос, после постепенно да дойде ново виждане за света, проникване в тайните, откриване на таланти в себе си. Това е при условие, че не сте подложени на опияняващи навици. Всичко ще бъде прекрасно, ако не потискате в себе си интуицията и талантите си, а започнете последователно да изтисквате от себе си мързела и пасивността. Максимално благоприятен период в материално и социално отношение е януари и началото на февруари. Всички подаръци на съдбата през този период приемайте без опасения. Чак до юли вие участвате в търпелива работа с други хора - това са ваши делови партньори и клиенти. Те са натрапчиви, придирчиви, но тренират вашата педантичност и умение да се работи с детайлите. През второто полугодие се отварят нови възможности за подобряване на семейната среда - преместване, раждане, покупка. Кариерата ви през следващите две години е само средство за оцеляване и осигуряване на материална стабилност. От октомври възниква необходимост от далечни делови пътувания, преместване във връзка със служебна необходимост или сериозно обучение. Развлекателните пътувания през следващите година-две ще бъдат рязко съкратени. Затова възползвайте се от такава възможност до края на септември.
Н. Чиркова