е-списание «МАРГАРИТА»
Фотогалерия на Елица

НОВОГОДИШЕН ХОРОСКОП
- 2008 -
овен
ОВЕН
  Настъпващата година няма да ви донесе онзи полет на душата и благата, които ви донесе отминаващата година. Ще се наложи да натрупате търпение в очакване на по-благоприятната 2009-та година и да задържите всичко, което сте успели да отвоювате и получите през миналата година. 2008 и започва доста напрегнато. Причината за това търсете в септември миналата година. Едва през април вие ще се справите с тази трудна задача, която тогава е поставил пред вас животът или самите вие. За повечето от вас това е семейна задача. Онези, които се стремят да заемат достойно място в обществото, да направят кариера, ще получат такава възможност през януари-февруари. Повишение в длъжност, по-висок статус, качествено повишение на жизненото равнище ще има и през август до ноември, но преуспяването през тази година няма да идва лесно. Само ако решите правилно в началото на годината някаква сериозна житейска задача, ще можете да станете социално успешен човек. Най-големи възможности за кариера ще даде държавна служба, работа в бюджетната сфера или в административния апарат на солидна организация. Дори техническата интелигенция, медици и преподаватели ще усетят, че са търсен кадър. Да повишите своя официален статус е възможно не само чрез повишение, но и ставайки родител, дядо, съпруг. Във финансово отношение всичко е както обикновено, едва през октомври-декември ще настъпят доста сложни времена. Малцина от вас, въпреки силното си желание, ще съумеят през тази година да сменят местоработата си.

телец
ТЕЛЕЦ
За вас, както и за всички земни знаци, настъпващата година ще бъде толкова успешна, колкото изобщо е възможно в съдбата ви. Съгласуваното благоприятно взаимодействие на Юпитер и Сатурн ще ви помогне да постигнете социален и делови успех, материален достатък и удовлетворяване на някакво силно желание. Влюбеността ще прерасне в съпружество, неформалният брак ще стане формален. Вие сте човек практичен и не сваляте звезди от небето, затова ще можете да се възползвате от благоприятната ситуация в разумни граници. С достатъчно търпение и упоритост през тази година ще можете да решите важни юридически въпроси, да разширите своя професионален и жизнен опит за сметка на задгранични командировки и обучение. Най-благоприятното време, за да направите някаква важна стъпка, е януари-февруари. От август до ноември обстоятелствата благоприятстват успешното осъществяване на вашите семейни и лични дела. Вашето хоби може да получи обществено признание, а любовта да стане благото в целия ви по-нататъшен живот. Хората, които имат пораснали деца, ще бъдат щастливи от техните успехи и любовта на внуците. С една дума, през тази година всеки в един или друг вид ще получи своето скромно щастие. Трудни времена ще настъпят едва през октомври и ноември. Това време за вас традиционно е сложен период, но вие както винаги ще се справите. Най-благоприятните месеци през годината са: януари, май и септември.

близнаци
БЛИЗНАЦИ

Сложните семейни обстоятелства, с които се сблъскахте през миналата есен, ще се решат в началото на годината. Най-вероятно с участието на човек, който ви покровителства, с кредит или приток на средства. Ако не успеете да направите всичко през януари и февруари, съдбата ще ви поднесе също толкова благоприятна възможност да повишите своето благосъстояние от август до декември. За процъфтяването някои ще се наложи да сменят посоката на дейността си или да променят стратегията за постигането на своята цел в живота, а може и самата цел. Не се бойте от търсения и оригинални решения, вие сте толкова гъвкав човек. Сполучливите обрати в събитията, засягащи кариера и формален статус, се очакват през първото полугодие на годината и в самия й край. Животът ще влезе в ново русло. Въпроси, свързани с недвижими имоти, през тази година ще дадат значителен приход и изгода, особено ако се занимавате с това професионално. През първата половина на февруари не планирайте задгранично пътуване, то ще се отложи или ще бъде преркалено проблемно. През първата половина на юни вие съществено ще промените своите предишни планове и намерения. Последнте три месеца на годината ще бъдат сложни по отношение на кариера и в семеен план. Вероятно отново ще се наложи нещо да се промени, да се понагласи според обстоятелствата.


рак
РАК
Околният свят се обръща към вас със своята най-доброжелателна страна. През тази година вие следва да се ориентирате според влиятелните хора и да развивате изгодни за вас отношения. Можете не само да разширите сферата на своето делово общуване, но и да сключите най-изгодните за последните години договори. Хората, работещи в сферата на маркетинга или с клиенти, ще преуспеят значително. В кръга от хора, с които общувате, ще влязат влиятелни хора. През януари, февруари и от август до декември взаимодействието с подобни хора ще бъде най-успешно. През март следва да контролирате своите неудържими желания и прекалено напористи постъпки, за да не навредите на своята репутация и да не отблъснете нужния ви човек. През есента близки и далечни роднини е възможно да усложнят живота ви: постарайте се предварително да сондирате почвата и да се предпазите от усложнения. Пътуванията през това време на годината не са желателни. А ако в края на годината се скъсат някакви отношения и се анулират договори, макар и болезнено, но това ще ви бъде от полза. Скоро ще възникнат нови. Ако работата ви или начинът ви на живот са свързани с пътувания в чужбина, за да се предпазите от затруднения, следва да планирате всичко предварително и да си осигурите необходимите документи. Това сега е слабото звено във вашия като цяло благополучен живот.

лъв
ЛЪВ
През новата година най-многообещаваща ще стане сферата на професионалния живот, която ще ви позволи да закрепите своето материално положение, да придобиете най-необходимото имущество, да повишите своето ниво на потребление. Режимът на икономии обаче през тази година няма да избегнете, иначе средствата ще изтичат през пръстите ви, без да оставят нищо, освен тъжни спомени. Операциите с недвижими имоти през тази година са изгодни, те ще ви позволят не толкова да забогатеете, колкото да решите благополучно своите насъщни проблеми, да повишите комфортността на съществуването ви. За предпочитане са придобивки, натрупване. В това отношение най-благоприятни месеци са януари, февруари, август и септември. От октомври до края на годината финансовите операции носят повече грижи и тревоги, отколкото изгода. Възможни са и загуби, така че не се бавете, ако искате да продадете или да купите недвижим имот, голямо имущество. Позитивни промени ще ви донесе преместването в по-комфортно жилище, офис, дом. Това е напълно осъществимо. При желание можете успешно да смените работата си от февруари до юни или през ноември-декември. И задължително с повишение.

дева
ДЕВА
  За вас започва благоприятна година. Грижите и радостите на живота са уравновесени, следователно всяка грижа може да се превърне в радост и постижение. През януари, май и септември вие ще се влюбите, ще намерите надежден приятел в живота и ще преуспеете в творческа професия. Ако засега здравето ви подвежда, ако жизнените ви сили са отслабени, постарайте се през тази година да заминете на почивка някъде далече. Ефектът ще надмине всички ваши очаквания. Животът ще се изпълни с оптимизъм и любов. През тази година мнозина от вас ще имат неочаквана среща с човек, който ще промени съдбата ви. Онези, които жадуват популярност, ще я имат. За тази цел е нужно само да проявят себе си по някакъв необичаен начин. Голяма е вероятността да натрупате не само жизнени блага, но и излишни килограми. Повече от обикновено ще забременяват жените - Деви. Позитивността гарантирано ще се прояви в личния живот, но и онези, които "правят кариера", ще получат възможност да направят стъпка напред. Деловите и лични предложения, които ще получите през януари и септември, ще ви изведат в по-престижен слой на обществото, на по-висока длъжност. Не се поддавайте на тъгата, която ви посети миналата есен, оптимистичният поглед върху нещата спомага процъфтавянето. В края на годината ще се случи сериозен житейски обрат.

везни
ВЕЗНИ
 През настъпващата година пред вас стоят две стратегически задачи. Едната се формулира така: "благополучно да се завърши начинание, на което сте отдали много сили и дори години от живота си". Другата: "да се заложи фундаментът на нова житейска програма, без да очаквате бързи резултати". Много неща ще трябва да пазите в тайна до известно време, от нещо да се откажете доброволно и някои неща да правите почти безкористно. Признанието и реалният успех в обществото ще дойдат при вас през следващата година. А засега задоволете се с това, че в дома ви идва благополучието. Може да повишите нивото на комфорт в жилището си, да придобиете по-нова и качествена кола. Взаимоотношенията в семейството, по различни причини, стават по-важната част от живота ви, отколкото е било преди това. Това е свързано с преразпределението на задълженията, повишаването на статуса на някой член на вашето семейство. При мнозина самото семейство ще стане по-многобройно, като при това вие няма да изпитате неудобство или разочарование, напротив, мнозина ще бъдат щастливи. Най--щастливите периоди за вас през новата година са февруари, май, август, септември. През септември вие ще сте толкова енергични и привлекателни за околните, че можете да реализирате всяко свое заветно желание, дори да накарате да се влюби във вас човека, който ви харесва.

скорпион
СКОРПИОН
 Предстои ви да преживеете спокойна година, без сътресения. След две години енергична дейност вие сте завоювали определени позиции, постигнали сте много и сега животът ви влиза в релсите на делничността. През тази година не се очакват сериозни житейски обрати. Приятно разнообразие ще внесат в спокойния ви, ритмичен живот роднини и пътешествия. Стилът на живот през тази година ще бъде доста динамичен, най-вече за сметка на многобройните делови пътувания. Правилно ще бъде да се снабдите със сигурна кола. Обстоятелствата благоприятстват повишението на вашата квалификация и придобиване на образование. Преподавателите и юристите имат тенденция за професионален ръст. Хазартните и творчески хора през първото полугодие усещат как Богинята на късмета им шепне в ухото, къде могат да рискуват и къде да пият шампанско. Сложно време ще е януари и март. Впрочем, миналата есен вие вече сте преживели нещо подобно, значи сте се научили да излизате с чест от сложните ситуации. През юни и декември е важно да избегнете лекомислените постъпки и решения, основани на измамна представа за ситуацията.

стрелец
СТРЕЛЕЦ
  През тази година вие буквално ще материализирате своите таланти и способности в пари. Колкото повече способности и професионализъм, толкова повече ще преуспеете. Благосъстоянието и имуществото ще дойдат при вас в резултат на получаване на по-отговорна длъжност или в резултат на повишение на родител, съпруг, който храни семейството. Онези, които сами си пробиват път, ще могат през януари и февруари да сключат доста изгоден делови договор, да получат перспективно във финансов и кариерен план повишение. Вторично благоприятен период за повишаването на своя статус ще настъпи през август и септември. От октомври до декември мнозина ще трябва да решават да рушат или да градят. Това може да бъде преломна ситуация в семейството, в други важни житейски въпроси. Решението й ще изисква доста много сили. Вземайки важни решения, помнете, че през тази година всяко от тях трябва да бъде насочено към "контролирано разширение на вашите възможности", но в достатъчно консервативна форма. Безумие и внезапни кардинални промени на установения начин на живот няма да ви бъдат от полза. Последователното придвижване напред - ето това сега е оптималният път към успеха.

козирог
КОЗИРОГ
Веднъж на 12 години Юпитер е в Козирога и сега той цяла година ще подкрепя всички ваши намерения и начинания. Повишава се самооценката, засилва се честолюбието, расте авторитетът. Повече ви доверяват и помагат. И самите вие нямате нищо против да се изявите като покровител и спонсор. С една дума, през тази година нещо много позитивно трябва да влезе в живота ви. Някои от вас ще насочат своите растящи възможности към кариерата, друг ще уреди личния си живот, ще поправи здравето си или просто ще понапълнее, наслаждавайки се на временното благополучие. При жените се повишават шансовете да родят дете. Като цяло всеки от вас се стреми към експанзия. Безусловно, колкото повече умеете и се стараете, толкова по-значителни ще станат вашите успехи. За онези, които сами се грижат за себе си и съдбата си, ще кажа, че най-ефективните стъпки, насочени към стабилизиране на положението и благополучие в кариерата, ще можете да предприемете през януари, февруари, август, септември и октомври. От февруари до юни обстоятелствата ще спомагат повишаването на професионализма и образованието, полезните и престижни познанства, които в бъдеще ще ви помогнат да живеете по-добре. Може да изберете и най-почетната задача - да родите дете. Има ли нещо по-достойно от ролята на родител?

водолей
ВОДОЛЕЙ
  Всички най-важни житейски събития при повечето от вас се случиха през миналата година. Докато Юпитер влезе във вашия знак през 2009 година и ви даде нов 12-годишен импулс за постижения, вие ще преживеете тази година доста рутинно. В най-лошия случай ще се появи повишаване на финансовите грижи, в най-добрия - ще се освободите от дългове и финансови задължения. Никой и нищо не е в състояние да ви навреди в тази скромна, по своите възможности година, недоброжелателите ще се окажат безсилни. Честолюбието на най-потенциалните Водолеи е удовлетворено, опора и защита занапред ще им стане принадлежността към силна и солидна организация, структура. Хората без силни амбиции достатъчно благополучно са уредили през миналата година живота си и сега не се стремят да свалят звезди от небето. Закрепването на постигнатите събития, ето най-правилната стратегия през настъпващата година. Важна жизнена тема ще стане изграждането на нужните взаимоотношения в личен и делови план. В самото начало на годината се постарайте да влезете в контакт с хора, които притежават реален авторитет и власт, ако искате в бъдеще да преуспеете. През тази година както никога ще ви бъдат полезни Телците, Девите и Козирозите. Най-благоприятен месец е февруари.

риби
РИБИ
За всички, затворени в тесния кръг на личния и семеен живот, настъпва благоприятна година с повишаване на социалната активност. Вие активно ще участвате в обществения живот, ще играете значима роля в работния колектив. Вашето благосъстояние ще се повиши пропорционално на постигнатото през миналата година положение в кариерата и професионално ниво. Може да се каже, че е дошло времето да се жънат плодовете. Или да се събират камъните, ако не сте успели или не сте поискали през миналата година да правите кариера, да работите за себе си. Но това едва ли е възможно. Цялото първо полугодие вашите нетривиални способности и лични таланти ще бъдат потребни и търсени, вашите смели планове ще започнат да се осъществяват. Ще можете да станете достатъчно известен и признат човек в своя кръг. Можете успешно да смените колектива, влизайки в нова спирала на професионален успех, ако сте надраснали своята длъжност. Едва през есента, от октомври до декември ви предстои да преживеете доста сложен период, когато обстоятелствата ще ви подложат на изпитание. При някои ще се скършат съпружеските отношения, при други под заплаха ще бъдат деловите договори. Въпреки това, всичко ще ви е от полза.
Н. Чиркова
| текущ брой | седмичен хороскоп | месечен хороскопгодишен хороскоп | архив | top
© списание «МАРГАРИТА» 2001- 2008