:: текущ брой :: седмичен хороскоп :: архив ::  
   брой 1(31), 2004
 
За какво говори
неговият подарък?
  Вие се срещате отдавна, познатите ви смятат за двойка, и ти много би искала да знаеш как се отнася той към тебе.
Спомни си какво ти подари той последния път.

1.
Тостер
Кой е той? Стабилен, надежден и практичен, по-скоро е снабдител, отколкото мислител или поет.
Какво означава това за вашите отношения? Той планира да прекара заедно с тебе много-много дни. Неговата мечта е тиха, неделна утрин, две чашки кафе, препечени филийки, два вестника и мързелив, спокоен разговор. Той се стреми към стабилни и сигурни отношения, вижда в тебе жена, възможно е майчица на мнобройно семейство. Неговият подарък за кухнята и всекидневния живот означава, че той разчита, че двамата заедно ще ви бъде топло, сито и вкусно край домашното огнище.
Как да реагирате? Мисли за женитба, избирайте завеси за кухнята и покривка за двойното легло в спалнята. Ако ти не изразиш бурен възторг виждайки тостера, той ще се учуди: "Не обичаш ли хляб?" и в неговите уста това ще прозвучи грозно обвинение. Жената трябва да умее да цени аромата на топъл хляб и да уважава мъжа.

2.
Червено или черно дантелено секси бельо
Кой е той? Срамежлив и плах млад човек, който иска да бъде съблазнен и се стеснява да заяви на глас своите желания. Или егоистичен мъж, който се стреми да получи повече удоволствие от вашите сексуални отношения.
Какво означава това за вашите отношения? Той те намира много привлекателна и препоръчва да се държиш в леглото по-освободено и предизвикателно. Засега го интересува само добрият секс.
Как да реагирате? Няма за какво толкова да се радваш, този подарък е за него, а не за тебе. Може да си сложиш това бельо в чест на неговия рожден ден и да му дадеш онова, за което той отдавна мечтае.

3.
Светло сатенирано бельо от естествена коприна
Кой е той? Задълбочен, търпелив, тактичен. Притежава или добър вкус (ако е избирал сам подаръка), или здрав смисъл (ако му е помогнала продавачката). Грижи се за твоето здраве, коприната е нежна и не дразни кожата, и за твоята привлекателност.
Какво означава това за вашите отношения? Той е купил подарък за вас двамата - и секси, и практичен. Такъв мъж е готов не само да получава, но и да дава.
Как да реагирате? Добър знак, който говори за това, че вашите отношения са сериозни и хармонични. И ако ти облечеш неговия подарък още първата вечер, твоят любим ще бъде на върха на щастието си.

4.
Велоергометър
Кой е той? Взискателен и властен, купува само онова, което ти трябва да имаш (според неговото мнение), а не онова, за което мечтаеш. Не се съобразява с желанията на околните.
Какво означава това за вашите отношения? Той предполага, че ти си недостатъчно добра за него и предлага път за твоето усъвършенстване. Възможно е, в следващия етап на вашите отношения да получиш като подарък събраните съчинения на Кант.
Как да реагирате? От една страна, подобно поведение е обидно. От друга, той би могъл да те остави и да си намери стройна и мускулеста, но нещо в тебе го привлича. Помисли: нито хубавата фигура, нито велоергометърът могат да попречат някому. Ако ти искаш да задържиш при себе си своя любим, изразявай бурна радост, върти педалите, отслабвай и оформяй красиви бедра. Ако вече се мислиш как да се освободиш от него, кажи, че в жилището ти няма място за тренажора.

5.
Пухкава играчка
Кой е той? Мечета и тигърчета купуват сантиментални и романтични мъже, които ценят в приятелката си нейната женственост и ласка. Обикновено те се справят нелошо с мъжките ангажименти: умеят да печелят пари, да ремонтират, да решат проблем и охотно прощават на своите приятелки техните мили, женски слабости, променливи настроения, нерешителност.
Какво означава това за вашите отношения? В неговия подарък има частичка от него самия: "Аз съм също такъв пухкав, обичай ме!" Той ти предлага да не изяснявате кой е по-умен и по-силен, а да дружите и да се обичате. Готов е да бъде нежен с теб и разчита на нежност и доверие от твоя страна.
Как да реагирате? Ако кажеш: "Ти за дете ли ме смяташ!", означава завинаги да отблъснеш от себе си един добър човек. Ако равнодушно оставиш подареното зверче в ъгъла, ще означава, че отхвърляш предложената ти нежност. Ако притиснеш играчката към сърцето си, възхитиш й се и нежно я залюлееш, означава, че влизате в нов етап на вашата близост.

6.
Топъл пуловер от кашмир, ангора
Кой е той? Добър, грижовен, чувствителен и сантиментален, би искал да те обгърне с любовта си. Бъди внимателна с него, той има ранима и чувствителна душа.
Какво означава това за вашите отношения? Той се стреми да ти покаже колко високо те цени. Ти постепенно се превръщаш за него от инцидентна приятелка в спътничка в жинота.
Как да реагирате? Носете и се радвайте. И не критикувайте нито цвета, нито фасона.

7.
Парфюм
Кой е той? Парфюм подаряват три типа мъже. Първите купуват онези аромати, за които ти в някакъв момент си споменавала, или нещо подобно, разчитайки на своето лично обоняние. Това не е изненада, а солиден подарък на стабилен и сериозен мъж, внимателен към нуждите на жената, който е в състояние да се съобразява с чуждите интереси. Вторият тип тича в магазина и хваща това, което е най-близо до вратата или онова, което му препоръча продавачката, или просто най-голямата и шарена кутия. Той знае, че му трябва някакъв подарък, но няма желание да обикаля, да мисли и да избира. Третият тип мъже избират класически парфюм и казват: "Мама винаги е харесвала този парфюм!"
Какво означава това за вашите отношения? Първият тип дарител има намерение да се среща с тебе дълго. Втората категория се отличава с лекомислие. Тук трябва да се погледне за цената: ако парфюмът е скъп, поне не е скръндза, евтиният парфюм подсказва, че не бива да се кроят дългосрочни планове за бъдещето. Намеренията на мъжете от третата категория са явно брачни, но пък прекалено много в неговото съзнание той те свързва с майка си, поради което са възможни големи проблеми в секса.
Как да реагирате? Постарай се ненатрапчиво да си изясниш от какво е продиктуван неговият избор. За поднесен с любов подарък целувай страстно. Флакона, купен набързо, погледни с критичен поглед и съобщи на кавалера си какъв парфюм предпочиташ, дай на човека шанс да се прояви в бъдеще. На маминото синче кажи благодаря, но не си и помисляй да си пръснеш от неговия подарък преди любовната нощ.

 
 
© списание «маргарита», 2001-2004