.:. margaritta.dir.bg .:. хороскоп .:. архив .:. реклама .:. книга за гости .:. контакти .:.
 
 

ЗДРАВЕ И ЗОДИАК
     
         Кога по-често ни боли глава?
А кога нервите ни се разиграват без причина?
 
   Всеки месец, преминавайки от един зодиакален знак в друг, Слънцето създава здравословни проблеми за определен знак.

   Например, когато Слънцето се движи по огнения импулсивен знак на Овена (от 20-21 март до 20-21 април), всички хора стават по-активни, раздразнителни, войнствени. Едновременно с това по-активни и уязвими стават и органите, които управлява Овенът. Всеки месец в организма на човека определени органи са по-уязвими от останалите. Знаейки това, месец по-рано можем да се погрижим за укрепването и лечението им, преди те да станат чувствителни и уязвими по закона за движението на Слънцето.

   През периода от 20-21 март до 20-21 април уязвими са органите на главата, затова хората със слабо зрение, слух, страдащите от често главоболие, с нарушено мозъчно кръвообращение трябва не по-късно от 20 февруари да се заемат с лечението и укрепването на съответните органи, за да не ги изненада през март-април влошаването на здравословното им състояние и оттам да страда общото им самочувствие. През този период абсолютно за всички се отнася предупреждението да пазят главата си, да не пренапрягат очите по време на четене или работа с компютър.

   От 20-21 април до 21-22 май уязвимо е гърлото, затова след 20 март е полезно да се откажем от пикантна, прекалено студена или гореща храна, за да не дразним излишно гърлото и да го предпазим от възможните възпалителни и други заболявания.

   От 21-22 май до 21-22 юни са уязвими белите ни дробове и нервната система. След 21 април е подходящо да се започне профилактика и лечение на дихателната и нервната ни системи.

   През периода от 21-22 юни до 23-24 юли най-чувствителен е стомахът, не е във форма храносмилателната ни система. Възможни са заболявания, към които сме генетично предразположени, т.е. заболявания, които са имали нашите родители. Затова месец по-рано е полезно да се премине към лека - плодово-зеленчукова диета, да не се консумира храна, която дразни стомаха, да се започне профилактика и лечение на наследствените заболявания и онези, които са свързани с храносмилателната система.

   В края на лятото (от 23-24 юли до 23-24 август) е уязвима сърдечно-съдовата система. За страдащите от заболявания на тази система е особено важно да започнат профилактика още през юни. А онези, които имат проблеми с дебелото черво, трябва да започнат лечението му не по-късно от 23 юли, тъй като е много вероятно от 23 август до 23-24 септември органите в коремната кухина да са по-чувствителни и уязвими.

   Активно лечение на заболяванията, свързани с бъбреците и отделителната система, както и кожните заболявания трябва да се започне не по-късно от 23 август, тъй като от 23-24 септември до 23-24 октомври тези заболявания могат да се задълбочат.

    През периода от 23-24 октомври до 22-23 ноември по-слаби са половите органи и правото черво, а през следващия месец (от 22-23 ноември до 22-23 декември) трябва да си направим пълна кръвна картина, да започнем прием на билкови препарати за очистване на кръвта, да консумираме повече лимони и други кисели продукти с цел подобряване състоянието на черния дроб.

   Хората с крехки кости, тези, които често се оплакват от простудни заболявания, трябва да се пазят през периода от 22-23 декември до 20-21 януари. А онези, които страдат от спазми и неврози, ще трябва да се отнесат особено внимателно към своето здраве през периода от 20-21 януари до 19-20 февруари, а не по-късно от 20 декември е желателно да се заемат с оздравителни мероприятия.

   През януари-февруари е особено необходимо да се укрепва имунната система, тъй като от 19-20 февруари до 20-21 март са по-вероятни заболяванията, свързани с отслабване на имунитета.
 
 
© списание «маргарита», 2001-2005