ТЕСТ ЗА ЖЕНИ: Аз ли съм това?
Представете си, че сте експонат. Какъв обаче? Дали не сте в най-добрата експозиция в света.
Или украсявате изложба на антики? А може би сте скрити в колекцията на някой щур колекционер? Или все още никой не ви е открил?


Отделете пет минути за този тест и няма да съжалявате. Той изглежда сложен само на пръв поглед. Все пак трябва да внимавате при четенето. Започнете от въпрос №1, изберете своя отговор, а в скобите след него стои номерът на следващия въпрос, на който трябва да отговорите и т.н.

Започнете от първия въпрос и продължавайте с отговора на въпроса, чийто номер е в скобите след вашия вариант на отговор. Тестът завършва с римска цифра. Стигнете ли до нея, можете да погледнете отговора.

 1. Най-щастливият период в живота ви все още ви предстои (въпрос 2) или е зад вас (въпрос 3)? - Не знам (въпрос 4).
 2. Сред навиците ви има и лоши (не става дума за пиянство или тютюнопушене)? - Да (6), не (5).
 3. Кое е по-вкусно - лоницера (7) или немско грозде (6)? - Не знам (8 ).
 4. Вашите съседи глупаци ли са? - Да (9), не (6).
 5. По соцвреме вие сте били част от системата (10) или сте били "извън системата" (11)? - Не разбирам въпроса (9).
 6. Обичате ли птиците? - Да (13), не (11).
 7. Любимата ви тактика в живота: "много важно" (14) или "какво трябва да направя сега?" (13).
 8. Вие сте равнодушни към цветята в саксии? - Не (9), да (12).
 9. Обичате вицове за наркомани? - Не (17), да (20).
 10. Миете ли чиниите с ръкавици? - Да (16), не (15).
 11. Ако току-що сте се развикали и наругали някого, изпитвате душевен подем (16) или не можете да сдържите сълзите си (17)? - Нито едното, нито другото (12).
 12. Скучно ви е, когато сте сами със себе си? - Да (17), не (19).
 13. Влизайки в стаята, предпочитате веднага да затворите вратата? - Да (18 ), не (17).
 14. В момента сте облечени в нещо синьо? - Да (19), не (18 ).
 15. Думичките, които си измисляте, бързо се възприемат от всички членове на семейството ви (21) или само вие ги употребявате (22)? - Аз не измислям думи (20).
 16. Вие сте в състояние да носите пред хора дреха, която е на не по-малко от 30 години? - Да (23), не (22).
 17. Дори да не сте художник, понякога изпитвате желание да нарисувате това, което виждате в дадени моменти от своя живот? - Да (24), не (23). Аз съм художник (25).
 18. Кое би било за вас по-ужасно наказание: да работите една година в забутано планинско село като лестничей (24) или като билетопродавач на голям стадион (26)?
 19. Често си мислите, че смъртта би била най-доброто решение на всички проблеми? - Не (26), да (27).
 20. Чели ли сте някога чужди писма? - Да (23), не (21).
 21. Вие впечатлявате хората веднага (I) или само при по-близко познанство (II)?
 22. Вие се усещате като "малък човек" (III) или като значителна фигура (II)?
 23. Казано честно, вие сте един безполезен човек? Да (III), не (IV).
 24. Кое е по-обидно за вас: ако изведнъж ви нарекат "чудак" (IV) или "сива мишка" (V)?
 25. Страхувате ли се от нощни позвънявания? Да (27), не (23).
 26. Обичате повече животните (VI) или хората (V)?
 27. Доверявате се повече на разума (VI) или на емоциите (VII)?

I. Вие сте рядко срещан диамант. Вариантите могат да бъдат три: или вие сте скрити от всички в неизвестни засега дълбини, или сте скрити от света в тъмната стая на ценител-маниак, или сте заключени под стъклото на витрина в музея и погледите на посетителите само се плъзгат по вашата обработена повърхност. Вариантите са три, но същността е една и съща: "Не се давай никому!"

II. Вие сте бивен от мамонт. Ценна находка. Пазите тайни, недостъпни за другите. Видели сте онова, за което другите дори не подозират. Уви, и вас е много трудно да ви разгледа човек и да оцени адекватно, вие прекалено умело маскирате своите уникални качества. Но онези , които ви познават добре, мечтаят да прекарат целия си живот в една колекция с вас.

III. Вие сте мил сувенир от миналото, нелепа дреболийка, която предизвиква усмивка и едновременно с това желание да ви запрати в дъното на чекмеджето. Да, имали сте хубави дни, а сега в по-добрия случай с обич ви докосват или погалват по главата, а в по-лошия - изобщо не си спомнят за вас.

IV. Вие сте копче. И едва ли ви прибират и пазят, защото ви се любуват и възхищават, а просто така, за всеки случай - току виж сте потрябвали ... Затова пък вие сте единствената истинска потребна вещ от всички изброени. А от "необходимото" до "любимото" има само една стъпка.

V. Вие сте раковина. Леко, причудливо, витиевато създание. Вашата хармония е безкрайна. Вие напомняте на хората за най-щастливите им моменти в живота и за най-добрите черти на техния характер и затова всички, които ви намерят, се стремят да ви имат. Но внимание, нечувствителните и невнимателни хора могат и да ви смачкат, без да искат...

VI. Вие сте глас на прилеп. Предпазливи и внимателни, недоверчиви и недобри. Вие и шокирате, и отрезвявате, и плашите онези, които са решили да станат притежатели на такъв странен експонат. Дори да не сте самотни, вие все едно цял живот висите под свода на своята пещера, обръщайки света нагоре с краката.

VII. Вие сте сън на разсъмване. Колекционират се и такива неща! Вашата личност е мъглява също като странно видение. Вие постоянно сте в ситуация на избор, който е невъзможно да бъде направен. Вие трудно разбирате кой всъщност сте и съществувате ли изобщо. Онзи, който ви е уловил в ръцете си, никога няма да открие своето истинско лице и ще ви се наложи самотно да блуждаете сред кладенците и тунелите на съзнанието.

© списание «маргарита», 2001-2010