НАЧАЛО
12 декември 2012
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
                 
 
Начало съществува само за онзи, който разбира нещата.
За онзи, който не разбира нещата, има само край.
Беинса Дуно (Петър Дънов)
Край или ново начало?
Малко повече от седмица остава до 21 декември 2012 година - датата на провъзгласения от медиите край на света. Вече няколко години журналисти от всички страни ни внушават мисълта, че на 21 декември 2012 година - в деня на зимното слънцестоене, ние всички дружно ще загинем.

Множество теории, предположения, обяснения около съвпадението на цифрите 21–12-12. Освен всичко останало се твърди, че традиционният календар на маите, с 13 времеви периода или Бактуни, завършва точно по това време. Никой дори не иска да провери фактите и да открие, че всъщност календарният цикъл на американските индианци завършва два месеца по-късно.

Много средства за масова информация посочват като доказателство за края на света възможността от сблъскване на Земята с планетата Нибиру. При това историята за тази планета Нибиру е чиста интернет-фалшификация. Няма никакви научни доказатества за съществуването на подобна планета. Ако Нибиру или някаква друга реална планета би поела курс към сблъскване с нашата Земя, то за това вече биха ни съобщили астрономите от всички страни. Те обаче тайнствено мълчат, сякаш в запазването на подобна тайна има някакъв смисъл. Та нали в подобна ситуация те ще загинат заедно с всички...

Откъде този неудържим стремеж да изчислим времето на своята гибел? Иска ни се да контролираме своята съдба, да "държим ръката си върху пулта", да управляваме живота си. Или поне да знаем какво ни очаква. Това желание е съвсем обяснимо и разбираемо. И именно с това желание е свързан огромният интерес към астрологията. Във всички тези катастрофални предсказания не се взема предвид един много важен фактор - свободната воля на човека. Не само всемогъщият Бог или планетите със звездите решават съдбата ни, но и ние самите. Затова всяка прогноза става могъщо предсказание само в случай, че ние безпрекословно вярваме в своята обреченост.

За всеки човек съществува не един, а множество варианти за неговата съдба, живот и смърт. И най-ужасният сценарий сработва само тогава, когато "скръстим ръце" и изцяло се потопим в безнадеждност. Като астролог аз обикновено правя твърди прогнози, но винаги показвам къде е изходът, как може да се смекчат и отстранят опасните влияния на планетите. Иначе просто няма смисъл от астрологичните знания. Знанието за бъдещето е необходимо именно, за да променим живота си към по-добро, а не за да се изплашим и да чакаме със страх и ужас своя неизбежен край.

21 декември 2012 година не е обикновена дата, но краят на света не е сред характеристиката на онези събития, които могат да се случат в този ден. Няма да ни залее гигантско цунами и няма да загинем от изригването на вулкан, който е спал милиони години. Но ще живеем на предела на своите сили.

Планетите в това време ще се съберат в най-бойките и агресивни знаци на Зодиака - Стрелец, Овен и Козирог. Такова разположение на планетите обикновено говори за това, че външни обстоятелства ще ни накарат да проявим активност и да вземем важни решения. Според авестийския календар 21 декември тази година се пада в 9-тия лунен ден, който се смята за сатанински. И макар в това време явно не ни грози краят на света, все пак определени опасности ни причакват.

Всички пороци, "черни мисли" и желания се надигат от дълбините на подсъзнанието. Могат да възникнат многобройни кавги, конфликти, недоразумения и неприятности. Трябва да се избягва безпричинното безпокойство, нервност, раздразнителност и страхове без обективни причини, главоболия. Възникват множество неразположения, които на следващия ден преминават сякаш с вълшебна пръчица.

В този период положението, което заема Луната спрямо Земята и Слънцето, предизвиква мощни резки колебания на атмосферното налягане, електромагнитното поле на Земята, температурата и влажността на въздуха, силата и посоката на вятъра. Оттук следва отслабване на мозъчната активност и работата на вътрешните органи и системи, понижена енергетика. Ние ставаме по-уязвими и слаби. Затова на 21 декември е най-добре да не правим планове, да не започваме нови начинания, да отложим вземането на важни решения и да не даваме пари назаем.

В 9-ия лунен ден е най-добре да почистите жилището си, да се изкъпете, да изчистите дома си от ненужните вещи, да ремонтирате. Може да има съдбоносни удари, опасни за живота, разочарования, вражда, загуби, гадни планове. Транзитът се характеризира с трескава, тревожна активност. Трябва да бъдем много внимателни и да не предприемаме нищо важно. В това време не бива да си търсим нова работа, да настояваме на своето, да се борим за правата си. Не е желателно да се занимаваме със спорт, да вършим физическа работа. Има опасност от преразход на енергия, което после ще доведе до нейния рязък спад.

Планетите в това време сякаш "изтриват" човека, пречат му да се прояви, защото са заети с глобалните процеси и пренастройка на целия социален живот като цяло. Но след 22 декември ситуацията малко се подобрява и ние ще можем весело и с чувство на облекчение да посрещнем настъпващата Нова 2013 година. Щом като Слънцето влезе в знака на Козирога, по чудодеен начин ще ни стане по-леко да живеем и да работим. Последната седмица на декември ще бъде много благоприятна за активно общуване, срещи с добри познати и приятели, за весели компании и любовни срещи.

Венера и Меркурий в Стрелец подсказват, че можете да планирате и осъществявате далечни пътувания, да тръгнете на увлекателно пътешествие, да се запознаете с нови хора, нови страни, да пътувате и да прекарвате весело времето си. Юпитер в кралския градус на Близнаци потвърждава тази информация и спомага за получаването и предаването на всяка информация, сключването на договори и сделки и за развитието на бизнеса. 9-ят градус на Близнаци, в който се намира Юпитер, дава добро здраве, щастие, късмет, успех. Едновременно с това планетата се намира в опозиция на Венера, което ни най-малко не намалява положителното й въздействие, но посочва като възможна опасност прекаляване в развлеченията и подсказва, че прекаленото увлечение по алкохола може отрицателно да повлияе на вашите отношения с близките ви. Затова забавлявайте се, но с мярка.

Последните дни на 2012 година по своята характеристика ще бъдат напълно противоположни на цялата информация за годината и особено за последните два месеца. Те ще донесат душевна хармония и вдъхновение, ще подарят дълбочина на мисленето и възприятието. Това ще бъде прекрасно време за всякаква творческа и умствена дейност. Пътуванията ще протекат благополучно, (особено морските). 22-31 декември са идеални дни за празнуване, развлечения, мероприятия, за любов, за нови съюзи и познанства, за контакти с чужденци, за посещения при органите на валстта, държавните учреждения и ведомствата. В това време Нептун, в секстил спрямо Слънцето, засилва интуицията ни. Благодарение на него проявяваме вдъхновение, артистичност, обаяние. А най-важното, възниква възможност да се дава и да се получава любов. В тези дни много силно се проявява енергетиката на любовта, която ще стане прекрасен залог за бъдещата 2013 година.

Анна Фалилеева, астролог
 
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2012
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.