НАЧАЛО
8 януари 2013
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
                 
 
 
Годината на змията 2013
Прогноза на Реймънд Ло
Китайският календар, известен като селскостопански или календар Ся, представлява удивително точна система, която не само фиксира хода на времето, но е и инструмент за предсказване на сполуката. Знаменитата традиционна предсказателна система - Четирите стълба на Съдбата, занимаваща се с четене на съдбата на човека според рождената му дата, се представя във формата на календарната система Ся. Уникална особеност на този календар е, че цялата информация за времето е представена във вид на пет елемента - метал, вода, дърво, огън и земя, които се смятат за базови компоненти на Вселената. Отношенията между петте елемента позволяват да се предскаже точно какво ни очаква в живота и кога късметът ще дойде в съдбата на всеки един от нас, а по този начин с помощта на тези знания е възможно да умножим късмета и да сведем до минимум несполуките.

Годината на Змията в календара Сю е представена от два елемента - вода, разположена над огън. В съответствие с цикъла на зараждане и разрушение, които управляват връзките между елементите, водата е разрушител на огъня, двата елемента са в цикъл на разрушението и отношенията им са конфликтни. Такива противоречиви елементи обикновено означават, че годината няма да бъде мирна, че международните конфликти и борби са в настъпление. Змията означава месец май в Западния календар, месецът, който идва непосредствено преди разгара на лятото, огнената енергия се издига и почти достига своя пик, затова месецът носи в себе си смисъла на въстание и може да провокира революции и промени. Например, в предишни години на Змията сме преживели: през 1941 година атаката на Пърл Харбър, започването на Втората световна война, през 1989 година - разрушаването на Берлинската стена и разпадането на СССР, както и инцидента на 4 юни на площад Тянън Мън, след това през 2001 година - терористичната атака на 11 септември...

Вътре в елементите на Змията има не само силен огън, но това е и мястото на зараждане на Ин Метала, който се асоциира с оръжието. Следователно, не можем да изключим насилствени стълкновения, революции и конфликти. Въпреки това, през 2013 година Водата Ин се намира в Небесния стълб над Змията и това символизира "утринна роса", което прави характера й нежен и покорен. По този начин, възможно е конфликтът да не бъде толкова ожесточен, както в предишните години на Змията през 1941, 1989 и 2001.

Ин Водата на годината символизира малка капка вода, дъжд, който ръми, тази вода е най-инската от елементите на десетте Небесни стълба. Този елемент се проявява като умерен, мек, сдържан, толерантно спокоен, сговорчив и гъвкав, но от друга страна, Водата Ин е хитра, потайна и измамна и може да прониква навсякъде.

Ако енергията се насочва в положителна посока, това може да донесе интелектуални и иновационни идеи и реформи. Макар че това могат да се окажат и тайни организации, мошеничество, терористични актове и убийства. Змия с огън под вода, това е змия, която е въстанала с тайно метално оръжие, тя може да се разглежда и като мистична, непредсказуема, като хамелеон... По този начин елементът вода над змията все пак може и да доведе до терористични актове, революция, сблъсъци и убийства. Като цяло сериозна война през 2013 не може да има, но не можем да очакваме абсолютен мир в целия свят, тъй като досега вода и огън винаги са означавали конфликт, и огънят на Змията може да донесе социални вълнения, революции, бомби, стрелба, взривове и заплаха от ядрен проблем.

В китайската метафизика Змията е звезда на пътешествията, водата е и елемент на транспорта и комуникациите. Следователно, годината на водната Змия ще инициира повече пътешествия, но в същото време ще донесе и повече пътно-транспортни произшествия, особено във въздуха и по море. Ще има много инциденти в бизнеса, свързан с авиокомпаниите, както и с доставките. Освен това, змията е дълго животно; това символизира железопътни пътища и влак. Затова може да очакваме сериозни аварии в жп транспорта.

Китайският календар е построен върху 60-годишен цикъл. Това означава, че ние сме преживели подобна година на Вода над Змията през 1953 година. Тогава е имало много сериозни аварии по железопътните трасета в Нова Зеландия, когато през декември рухва железопътен мост и са убити 151 човека. Това е годината, когато завършва Корейската война, коронована е кралица Елизабет Втора, Сталин получава инсулт и умира. Това е период на студената война, без големи войни, но враждата между САЩ и СССР продължава и двата лагера бързат да развиват и разширяват своя ядрен арсенал. Така водата ин е донесла видим мир, но вътре, под него са скрити напрежение и враждебност.

1953 година е била и година на много нови идеи и изобретения. Това е годината, когато излиза първият брой на Playboy, публикуван е първият роман на Флеминг за Джеймс Бонд - Casino Royale, през февруари 1953 се е състояла и премиерата на анимационния филм на Уолт Дисней "Питър Пан". Всички тези факти могат да се свържат с водата ин, която се асоциира със сексуалността, романтиката и секретността. Така нареченият "синдром на Питър Пан" също е свързан с водата ин. Този термин в психологията описва човек, чийто характер е социално незрял, включва безотговорност, зависимост, самоцентрираност, липса на увереност и други подобни качества, които характеризират слабите страни на хората с вода ин. През 1953 година през декември в САЩ започва да се продава първият цветен телевизор и когато по телевизията показват Оскарите, това е първата важна стъпка напред в сферата на развлеченията, която е предизвикана от огъня на змията. В науката това е годината, когато е била открита структурата на ДНК.

Китайският йероглиф "ин вода" представлява "утринна роса" или "ембрион". Това е състояние на очакване преди въплъщение. Хората Ин Вода са нежни, скромни, търпеливи и любезни. Те са гъвкави, лесно се съгласяват на компромис и са готови да се приспособят към ситуацията на околната среда. При разногласия те предпочитат да не спорят, но това не означава, че ще се предадат. Те рядко повишават тон и декларират своите мнения, предпочитат да вършат своите дела тайно, за да избегнат ответните аргументи и критиката. Хората Ин Вода често пазят тайни и човек трудно може да се добере до техните дълбини. Водата като цяло е свързана с интелекта и умението. Такива качества често се срещат у хората в изпълнителското изкуство, както и при хора, изследователи и изобретатели.

Понеже хората, родени в ден на Ин Вода обикновено демонстрират скромен, нежен образ, сред тях не се срещат толкова често политически лидери, най-често те постигат успех в културните и развлекателни кръгове. Един от типичните примери на човек Ин Вода сред известните хора е Джони Деп, роден в ден на вода ин. Неговият характер е добре изобразен в популярния образ на капитан Джак Спароу в Карибски пирати - умен, честен и симпатичен, с добро и меко сърце. Той може да бъде коварен и оцелява с помощта на остроумия и преговори, а не чрез оръжие или сила, предпочита да бяга в най-опасните ситуации и се бори, само когато това е необходимо. Той е и горд и се разстройва, когато произнасят името му без титлата "капитан". Този образ ни помага да разберем природата на човека Ин Вода.
Друг пример е принц Чарлз. Той е силна личност Вода Ин и се представя като нежен и скромен човек, който повече се интересува от природата и околната среда, отколкото от силовата политика.

В сферата на развлеченията други известни личности Вода Ин са Джеки Чан, Катрин Зита-Джоунс, Едисън Чен и Стивън Кинг. В политиката хора ин вода са китайският лидер Си Цзин Пин, императорът на Япония Акихито и покойната министър председател на Пакистан Беназир Бхуто.

Мощната енергия на огъня ще предизвика и огнени бедствия, взривове и енергийни усложнения. По време на предишната водна змия през 1953 година СССР и САЩ инициираха надпревара във въоръжаването, изпитания на ядрено оръжие и разшириха своите ядрени арсенали. Няма да бъде изненадващо, ако през 2013 година горещ международен проблем отново стане ядреното оръжие на Иран, както и в Северна Корея.

Змията в съчетание с Тигъра и Маймуната ще създаде силна комбинация "Огнено наказание". Тази разрушителна енергия на огъня ще стане причина за взривове и пожари. Най-опасните месеци са февруари и август, които са месеците на Тигъра и Маймуната.

По отношение на здравето, огънят е свързан със сърцето и кръвообращението. Огненото наказание предизвиква сериозни заболявания на сърцето и кръвта, както и възпалителни проблеми. Понеже Ин Вода се намира в стълкновение с Ин Огън, който е символ на сърцето, мозъка и очите, такова стълкновение може да доведе до инфаркт, инсулт и проблеми с очите. Затова се предполага, че тези нарушения ще бъдат най-разпространени през 2013 година. Така че хората, които имат проблеми с кръвообращението и сърцето, е добре да приемат хранителни добавки като Омега-3 мастни киселини, витамин С, Витамин Е, за да понижат нивото на холестерина и да предотвратят запушването на артериите.

В предишна година на водната ин змия, 1953, Сталин получи инсулт и почина на 5 март. Той е роден през 1878 година, която е година на Тигъра и месецът на неговата смърт също е месец на Тигъра, който е създал огнено наказание в годината на Змията. Друга известна личност, починала от огнено наказание, е Елвис Пресли. Той е роден в деня на Маймуната, в час на Тигъра и е бил поразен от съдов колапс в своята резиденция на 16 август 1977 година - година на Змията, месец на Маймуната и ден на Змията. Няколко комбинации на Змия, Тигър и Маймуна са се появили в неговите Четири стълба и са създали сериозно възпаление, повишена температура и проблеми със сърцето.

Ин Огън е също така и символ на осветлението и когато се намира в стълкновение, има вероятност от прекъсване на електричеството. Съществуват убедителни свидетелства, че 2012 и 2013 са години, когато слънчевият цикъл ще стигне до следващия пик и ще има масови слънчеви изригвания, които могат да предизвикат проблеми в електроснабдяването. Това няма да е изненада за 2013, тъй като Водата Ин идва, за да нападне Огъня Ин, символ на светлината и електричеството.

Терминът "наказание" в китайската метафизика се свързва с тревоги, скрити опасности и неприятности. По този начин огненото наказание във вид на Змия, Тигър и Маймуна не само предизвиква пожари и възпаления, но може също така да предизвика и други проблеми, когато те се събират едновременно в Четирите стълба на човека. Класически пример за това е Том Круз. Той е роден в годината на Тигъра, месеца на Тигъра и час на Маймуната. Миналият път, когато Змията дойде през 2001 година, тя се присъедини към Тигъра и Маймуната, за да създаде огнено наказание и именно в тази година той се разведе с Никол Кидман. Такива тройни наказания от Змия, Тигър и Маймуна ще се появят отново през 2013 година, така че това също ще предизвика проблеми в сферата на брачните отношения.

Водата над огнената Змия е гореща вода и това води до сериозни проблеми от урагани и торнадо. Два са основните фактори за създаване на урагани и смърчове - топла вода и топъл влажен въздух и двете условия са налице в годината на Водната Змия. Ако се обърнем назад във времето, през 1953 година можем да намерим достатъчно свидетелства за голям брой унищожителни урагани с жертви. Септември, югоизточна Азия - над 100 души жертви, май, Тексас - 114 жертви, юни, Мичиган - 115 жертви и в Масачузетс - още 94.

В китайската календарна система Змията съдържа Земни клонове със скрити елементи Ян Метал, Ян Земя и Ян Огън. Змията представлява и май месец и това е месец на зараждане на елемента метал. Ян Метал като оръжие, Ян Огън - голямата енергия, която е сравнима със слънцето, може да означава и ядрената енергия. Това съчетание на Ян Метал и Ян Огън, очевидно подсказва, че въпросите около ядреното оръжие ще станат най-сериозният проблем в международните отношения през 2013 година. Възможно е също така стълкновенията между Змията и Свинята да предизвикат ядрени взривове и аварии.

Водата над изгарящия Огън създава благоприятни условия за вируси и разпространение на епидемии. Според фъншуй Летящата Звезда 5 ще се окаже в центъра, а числото на енергиите и болестите 2 ще се окаже на югозапад. По този начин тези две местоположения ще страдат от вируси. Във всяка страна центърът включва в себе си района, наричан Централен и Среден. И в предишната година на Водната Змия е имало масови грипни епидемии с много жертви. В Англия през първите три месеца на 1953 година от грип са починали 5655 души. Някои смятали, че причина за това е лошият въздух в резултат от изгарянето на въглища, използвани за производство на електроенергия. Така че това е бил въпрос, свързан с енергетиката.

Змията е животно, сблъскващо се със Свинята. Тъй като Змията олицетворява огъня, а Свинята - водата, този конфликт между огън и вода ще доведе до огнени и водни бедствия, като взривове, пожари, ядрени инциденти, както и корабокрушения. Змията и Свинята са Звезди на Пътешествията, които ще карат хората през 2013 година да тръгват на път, активно да се придвижват. Хората, родени в годината на Змията, оскърбяват Княза на годината, а хората, родени в годината на Свинята, се намират в стълкновение с годината. Те ще пътуват най-много през 2013 година, това е полезно за тях - да се възползват от възможностите да променят своя график, да се преместят, да преместят офиса си или да сменят работата си, да пътуват повече. Те обаче трябва да проявяват особено внимание и да се въздържат от рискови видове спорт - моторни спортове, управление на самолети, подводно плаване с акваланг, скокове с парашут и т.н. Препоръчва им се да носят медальон с маймунка, която ще им помогне да разсеят Змията, за да бъде сведено до минимум негативното влияние на стълкновението. Хората, родени в годината на Свинята, е добре да не пътуват директно в посока югоизток, тъй като това е посоката на Великия Княз през 2013 година.

Петте основни елементи представляват различни части на нашето тяло. Водата като цяло се отнася към бъбреците и имунната система, половите органи и пикочно-отделителната система. През 2013 година Водата Ин седи върху огън и това отслабва водата. Така че възможно е здравословните проблеми да бъдат свързани и с бъбреци, камъни в бъбреците, с половите органи, с възпаления на пикочните пътища, с вирусни и бактериални инфекции. Огънят на Змията ще предизвиква възпаления, сърдечни проблеми и проблеми, свързани с кръвообращението, особено когато той се съчетава с Тигъра и Маймуната, за да създаде огнено наказание. Така че важна е профилактиката.

Реймънд Ло
Реймънд Ло е един от световно признатите авторитети
по Фън Шуй, консултант, лектор, изследовател и
практикуващ Фън Шуй, автор на много книги.
Що се отнася до Летящите Звезди във фъншуй, текущият двадесегодишен период от 2004 до 2024 наричат 8-ми век и тази цифра 8 представлява триграмата планина, която символизира и малките деца. Затова през целия този период се повишава вероятността от бедствия и нещастия, засягащи децата. Последните инциденти включват голямото земетресение в Китай през 2008 г., когато загинаха много учащи се, скандала със замърсеното мляко за бебета, станало причина за образуване на камъни в бъбреците на пострадалите деца. През 2011 година беше жасминовата революция, която доведе до много промени в Северна Африка, безредици в Англия, убийството на млади хора в Норвегия. Всичко това са проблеми на младите хора, които се забелязват най-вече във "век 8". Този номер 8, представляващ интересите на децата, се намира в центъра на Летящите Звезди в продължение на цели 20 години - от 2004 до 2024. Затова през целия този период е важно да се обръща внимание на децата, на тяхната безопасност и благополучие.

Елементът на огъня често е движещата сила на фондовия пазар. Петте елемента влияят също и на настроението на хората. Най-общо казано, Огънят е радост, Водата - страх, Земята - медитация, Металът - тъга и Дървото - гняв. Огънят в годината често поражда оптимизъм и подем на фондовия пазар, такъв като през 2006 и 2007 година. Но в 2008 дойде Водата и очевидно хората започнаха да се тревожат за влошеното положение на САЩ, да се страхуват от ипотечни проблеми и рецесия. През 2009 настъпи чистата Земя върху Земя. Земята е елемент, който спира Водата, тя символизира и медитацията. Така хората започнаха да се държат консервативно и да търсят безопасност, за да получат повече стабилност. През 2010, година на Тигъра, носещ в себе си семето на елемента на огъня, беше важно възстановяването на икономиката с прилив на оптимизъм. През 2011 година Заекът вече представляваше чистото Дърво, което не е толкова силно в създаването на Огъня като Тигъра, затова влиянието беше явно само през първата половина на годината, но опасенията по повод европейската икономика с проблемите в Гърция, Испания и т.н. започнаха да възникват отново през втората половина на годината. Силната вода, дошла с 2012 година, донесе още спънки, особено от средата на 2012, когато елементът на Огъня изчезна заедно с края на лятото. По този начин от 2008 година няма реално възстановяване на икономиката, защото Огънят отсъстваше. Реалният Огън обаче идва с 2013 година и реално можем да очакваме съществено подобряване в икономиката, тъй като инвеститорите отново ще придобият увереност с подкрепата на Огъня от Змията. Така че това може да стане година, когато икономическата дейност и фондовият пазар ще станат много активни, особено през пролетта и лятото. Силният Огън през годината ще създаде позитивно настроение, което ще донесе оптимизъм и увереност и хората ще започнат да купуват. Тази положителна енергия на Огъня ще продължи и през 2014 година, която е още по-мощен Огън, тъй като го носи Дървеният Кон.

Елементите на водата и огъня през 2013 година, както се очаква, ще донесат процъфтяване в бизнес, свързан със земя, и в металодобивната промишленост; това е така, защото земята контролира водата, елементът на водата е символ на парите за дейности, свързани със земя, като недвижимости, хотелски бизнес, миннодобивна промишленост, застраховки. Втори преуспяващ отрасъл може да стане индустрията, свързана с метал, тъй като металът произвежда вода, така че водата това е резултати за индустрията с метали. За метала е необходим огън, за да го разтопи в полезни инструменти, а Огънят в Змията е налице. Сферата на метала това са високите технологии, банковото дело, техника, автомобили, машиностроене.

Дървообработващата промишленост ще върви активно напред, но с известен консерватизъм - Огънят за Дървото представлява производителност (дървото произвежда огън) и понеже през 2013 има и вода, която за дървото означава предпазливост и консерватизъм. Към Дървото се отнасят текстилната промишленост, опазването на околната среда, хартията и средствата за масова информация.

Огнените отрасли - енергетика, финанси, рестораньорство и развлечения няма да се чувстват много добре, въпреки активността им, тъй като техните пари - елементът метал отсъства, а силният огън означава ожесточаване на конкуренцията.

Що се отнася до сферите на Водата, такива като доставки и превози, огънят е пари за отраслите на Водата, затова се очаква ръст на доходите, но водата ин в същата година едновременно ще доведе до изостряне на конкуренцията.

Банковото и финансово цунами, което започна през 2008 година, е най-вече заради липсата на елемента Огън и поради доминирането на елемента Вода, който генерира страх. Банките това е Метал и той се нуждае от огън, за да го претопи в носещ полза инструмент. Финансите и фондовият пазар са свързани повече с огъня, който поражда оптимизъм. Затова пълното отсъствие на елемента огън през 2008 година отговаря за упадъка в икономиката и за кризата на банките. Реалният огън обаче се връща през 2013 и ние ще можем да наблюдаваме силно възстановяване на икономиката и устойчив ръст на оптимизма. Този оптимизъм ще продължи и през 2014 - годината на Зеления Кон, който е много мощен Огън и ще продължи да води пазарните отношения.

Като цяло, годината на Змията под Ин Вода е символ на оптимизъм и ентусиазъм за иновации и прогрес. Съществуващите все още конфликти и дисхармония в международните отношения не могат да направят годината абсолютно мирна, но международните сблъсъци ще бъдат не толкова жестоки, както в последните няколко години. Преобладаващи ще станат такива стихийни бедствия като торнадо и урагани, огнени бедствия и ядрени заплахи, вирусни болести и епидемии. През 2012 имаше много избори, донесли ново ръководство в много страни и 2013 ще е година за реализация на новата политика и ще очертае новите етапи в политиката на тези страни.

Най-уязвимият знак, животното, което се намира в директно противоборство със Змията, е Свинята. Такива стълкновения обикновено определят бурна дейност, движение, промени, пътешествия. Тъй като огънят се сблъсква с водата, това ще стимулира нещастия, свързани с въздушни и морски транспортни произшествия, пожари, взривове и ядрени проблеми, инфаркти, инсулти и проблеми с възпаления. Хората, родени в годината на Свинята, ще пътешестват повече или ще се движат повече, поради смяна на месторабота или преместване. Необходимо е да носят медальон с Маймунка като защита, за да отвлекат вниманието на Змията. Не им се препоръчва да пътуват директно в посоката на Великия Княз, който се намира в югоизточна посока.

Друго животно, което се намира в неблагоприятна позиция, е Змията. Когато Змията среща годината на Змията, тя обикновено обижда Великия Княз на годината. Освен това, за хората, родени в годината на Тигъра или Маймуната, се формира тройно огнено наказание с годината на Змията. Като правило то носи дисхармония, раздразнение, безпокойство и разочарование, както и болести. Затова тези хора също трябва да носят медальон с маймунка, за да минимизират негативния ефект.

Животни, които се съчетават с годината на Змията са Маймуна, Петел и Бик. Тези животни са в хармония с годината. Въпреки това, астрологията, основана само върху годината на раждане не е съвсем надеждна и не е призната като официален метод за предсказване. За по-надеждна оценка на своето състояние в годината на Змията, се препоръчва пълна проверка на Четирите стълба на Съдбата, което изисква информация за точната рождена дата и часа на раждане. Тъй като знаците на животните могат да се появят във всеки от Четирите стълба на рождената дата, стълкновение или тройно наказание, Змията влияе не само върху хората, родени в годината на Свинята и Змията. Такива стълкновения и наказания могат да повлияят и върху онези, които имат такива животни в месеца, деня или часа на раждане.

Известни хора, родени в годината на Свинята и намиращи се в стълкновение със Змията през 2013 година са Арнолд Шварценегер, Карлос Сантана, Хилъри Клинтън, Кевин Спейс, Унона Райдър, Рики Мартин, Кен Уатанабе. Има и хора, които не са родени в годината на Свинята, но те също се намират в стълкновение, защото са родени в ден на Свинята, и те също трябва да очакват нелека година. Такива хора са принц Уилям, императорът Акихито, Унона Райдър, Селин Дион, Дейвид Бауи, Джордж Майкъл, Джет Ли. Стълкновение със стълба на Деня като правило предизвиква промени или конфликт в семейството, или в областта на човешките отношения, особено със съпруг/а или партньор от противоположния пол.

Хора, родени в година на Змията, са например Боб Дилън, Вивиан Уестууд, Бен Стилър, Бен Бернанке, Дмитрий Meдведев, Сара Джесика Паркър. Примери за хора с огнено наказание през 2013 година са: Том Круз и Кети Холмс, при това и двамата са с тройно огнено наказание, влизащо в техния стълб на Деня, влияещо върху техните брачни отношения. Други примери за хора, сблъскващи се с такива назания през 2013 година са Джон Траволта, Мадона, кралица Елизабет II, Ли Ка-Шин, Джон Неш.
За хората, родени в годината на Коня, годината на Змията ще донесе "цветето на романтиката", те могат да очакват година с повече общуване и повече възможности за приятелство с противоположния пол. Хората, родени в годината на Свинята ще се съпровождат от "Пътеществащия Кон" и в годината на Змията ще пътешестват и ще се движат повече. Змията е "Благородният" за хората, родени в години с Небесен стълб Ян Вода и Ин Вода. Това означава всяка година, която завършва с цифра 2 или 3, години като 1952, 1953, 1962, 1963, 1972, 1973, 1982, 1983 ...... т.н. "Благородният" е нашият ангел хранител, който идва, за да ни помогне и всичко да върви гладко и положително, в точното време и на точното място.

През 2013 година Ин Вода, седяща над Змията, означава, че всеки който се роди през 2013 година, автоматично ще има Благороден в Змия. Така това е една от хубавите години за раждане на дете. Змията също така е Академична звезда за хората, родени в ден на Дърво Ян. Така че е хубаво да се избере ден с Ян Дърво за раждане на дете и благоприятният месец ще бъде през август, тогава водата Ин ще стане "Звезда на Добродетелност", ако детето се роди в месец на Маймуната (от 7 август до 7 септември).

Фън-Шуй също се променя всяка година. Затова е необходимо да се следи преразпределението на хубавите и лошите енергии в началото на всяка година, за да се предприемат необходимите мерки, ако лошите енергии се падат във важни части на вашия дом или офис. В годината на Змията, лошата енергия, която се нарича "Петица Жълта" - символ на препятствия и несполуки, е в центъра. Препоръчва се да се закачи метална музика на вятъра в центъра на дома за разсейване на лошата енергия.
Най-лошите месеци ще са през февруари, август и ноември 2013 година. Друга вредоносна звезда под номер 2, символизираща болести, през 2013 година ще дойде от югозапад. Традиционен метод за разсейване на 2, е да се закачи връзка от шест метални монети в засегнатия югозападен сектор на дома. Великият Княз през тази година е на югоизток, следователно не е благоприятно да се "тревожи земята" или да се провеждат строителни дейности в тази посока. Също така не се препоръчва да се седи по посока на неблагоприятната енергия, наричана "Три Ша" или "три убийци". Северозапад е "Позиция на Разрушителя", идващ срещу Великия Княз, в този сектор също не следва да се стои постоянно и да се седи там.
Лошата Звезда 3 е звезда на конфликт и грабеж. Тази енергия ще заеме източната част на дома. Необходимо е там да се разположи лист червена хартия, за да се минимизира това лошо влияние. Освен това негативната звезда 7, сиимволизираща скандалите, ще се окаже на Запад, традиционното решение за тази лоша звезда 7 е да се поставят 3 бамбукови стръка в прозрачна стъклена ваза с вода в западна посока.
Реймънд Ло
 
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2012
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.