НАЧАЛО
19 януари 2016
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Човекът - това е разумна маймуна.
Артур Шопенхауер     

ГОДИНАТА НА ОГНЕНАТА МАЙМУНА
8 февруари 2016 - 27 януари 2017

Не пропускайте шансовете, които ви е приготвила съдбата,
не допускайте необмислени постъпки,
ориентирайте се в посоката, в която ще вървите,
следвайте съветите на звездите и бъдете щастливи!

 
Червената огнена Маймуна има сложен и противоречив характер - тя е по-горделива от останалите Маймуни, по-страстна, независимо и агресивна. Едно от най-ярките качества на Огнената Маймуна е нейната склонност към съперничество - осъзнато или неосъзнато, винаги и във всичко, тя иска да бъде първа. Честолюбието й я кара да не се задомолява никога с постигнатото и винаги да се стреми към нещо ново. И понеже притежава остър ум, ловкост, енергичност, прекрасна интуиция, тя лесно постига поставените цели. При това не се бои от трудности и не се предава при никакви обстоятелства - сигурна е, че винаги може да намери изход. Огнената Маймуна е доста общителна и умее да предразположи околните.
Огнената маймуна, господарката на 2016 година обещава много ярки, интересни и нееднозначни събития. Пъргавата, щура, лукава Маймуна ще повлияе както на обществения, така и на личния живот. Ще искаме нови впечатления, емоции, познанства и всичко това ние непременно ще получим, ако не си седим боязливо встрани. Хората ще започнат да се стремят към резки, буквално революционни промени - ще оставим в миналото различни мисли и нагласи, които са ни пречели да вървим напред, към състояние на вътрешна хармония. Маймуната задължително ще помогне на тези, които са застанали на кръстопът, да направят правилния избор и не е важно за какво става дума - работа, финанси, любов или личностно развитие. Разбира се, не всички промени ще протичат леко, но в крайна сметка повечето от тях ще донесат удовлетворение и спокойствие.
Обществено-политическият живот обещава да бъде бурен. Маймуната буквално ще застави лидерите да изказват открито своето мнение по най-важните въпроси и онези, които се справят с тази задача, ще укрепят позициите си и ще поведат след себе си масите. Останалите ще бъдат принудени да се откажат от постовете, които заемат, и да потънат в неизвестност. Още в началото на годината ще стане ясно, че да се отлага решаването на глобалните проблеми повече не е възможно и погледите на политиците от цялата планета ще се обърнат в посока, където действително се изисква сериозна възстановителна работа.

В световната икономика се очакват сериозни скокове. При това обаче отделни лица ще имат прекрасни възможности за стабилизиране и натрупване на капитали. Късметът ще се усмихне преди всичко на онези, които ще се окажат готови за мощна конкуренция, но и за смело и нестандартно мислене. Важно е да се помни, че макар и хитра, Маймуната не търпи измами. Парите, получени по нечестен път, няма да донесат нови приходи и ще се стопят безследно.

В кариерата промените ще засегнат преди всичко онези, които се стремят към ръководен пост. Вероятни са както немислими издигания, така и досадни срутвания. Впрочем, и на онези, които се стремят към властта, и на онези, които са равнодушни към нея, звездите дават един и същ съвет: бъдете инициативни, не бъдете лениви и активно повишавайте своята професионална компетентност. Изключително резултатни ще се окажат командировките. Далече от дома ще съумеете да се запознаете с полезни хора и да сключите не една важна сделка. Пък и изобщо, през цялата година всякакви пътувания ще започнат да носят само радост и удоволствие.

Личните отношения ще се укрепят забележимо, а скъсаните преди това връзки при желание ще можете лесно да възстановите. За това ще спомогне умереният алтруизъм на двамата партньори, тяхното желание да се чуят взаимно и да се съгласят на компромиси. Новите любовни приключения ще подарят много светли преживявания, но най-вероятно така и ще си останат само приключения. Свободолюбивата Маймуна, уви не ни обещава изобилие от сватби.

През 2016 година основно влияние ще имат Сатурн, който ще "прекара" целия период в знака на Стрелец, Нептун в Риби, ретроградният Уран, Юпитер в периода, когато е в Дева, Марс в Стрелец, както и движещата се директно Венера.

Сатурн помага в работата.
През 2016 година големи възможности ще се отворят пред онези, които се занимават с интлектуален труд. За това ще спомага Сатурн, който от януари до декември ще се намира в знака на Стрелеца. Пътят към върха едва ли ще се окаже лек, но най-упоритите ще получат такива награди, за които не са смели да мечтаят. Периодът е добър също така и за получаване на образование. Всичко, което научим под покровителството на Сатурн, непременно ще ни бъде полезно в бъдеще. Периодът от 25 март до 12 август, по време на обратното движение на Сатурн, не е подходящ за напускане на работното място или започване на нова работа. Едва ли ще можете да си тръгнете без скандал или успешно да се влеете в нов колектив. Ретроградният Сатурн обаче задължително ще помогне да се потърси добро място и да се сключи споразумение за бъдещо сътрудничество. Последната десетдневка на август е белязана от съединението на Сатурн и Марс. В тези дни не би следвало да се отказваме от работа, дори тя да е най-тежка. Най-трудолюбивите и отговорните могат да очакват издигане по служебната стълбица, повишение на заплатата и нелоши премии.

Нептун и Слънцето водят до промени.
Благодарение на Нептун в знака на Риби особено значение ще придобие духовното развитие. На всеки ще се наложи да се замисли за истинските ценности и в крайна сметка поне частично да преосмисли житейския си път. При правилно положени усилия ще можем по-добре да разберем себе си, да укрепим волята си и да се научим да си взаимодействаме със света спокойно и хармонично. Увереност в себе си ще ни добави Слънцето, което ще се съедини с Нептун на 28 февруари. Онези, които по някаква причина не се решават на сериозна стъпка, ще могат напълно да преодолеят себе си през първата половина на март. Описаното астрологично явление по най-положителен начин ще повлияе също така и върху интуицията и способността за предсказване на бъдещето. Вслушвайте се във вътрешния си глас и не се страхувайте да действате въпреки логиката.
Важни, личностно оцветени събития могат да се случат в периодите на слънчевите затъмнения, които се очакват на 9 март и на 1 септември. Приемете ги с благодарност, дори ако на пръв поглед те ви се сторят тревожни. Помнете: в такова време нищо не се случва случайно или безсмислено.Езикова школа Панелиника

Уран призовава към творчество.
Източник на великолепни идеи ще стане ретроградният Уран. През цялата втора половина на годината, а по-точно от 29 юли до 28 декември той ще ни тласка към бурна творческа дейност. Всекиму ще се предостави възможност да реализира своите способности и е много важно тази възможност да се използва на 100 процента. Отворете се за света, спрете да мислите със щампи и в никакъв случай не се страхувайте, че ще изглеждате прекалено екстравагантни. На онези, които съумеят да последват този съвет на звездите, в края на годината Уран ще им направи щедър подарък. Образувайки на 25 декември аспект със Сатурн, той ще спомогне за пълната реализация на най- смелите идеи и ще покаже как може да се печели добре от дейност, която първоначално не е изглеждала доходна.
В периода на обратното движение на Уран ще има лунно затъмнение - на 16 септември. Именно в това време вие ще намерите съмишленици и при желание ще започнете интересни колективни проекти. Само не започвайте спорове кой в екипа ви е главният. Разпределете задълженията и всеки да отговаря за своята сфера.

Юпитер ни учи на практичност.
Плътно до 9 септември Юпитер ще пребивава в знака на реалистката Дева. В такова положение планетата ще покровиетлства онези, които не витаят в облаците, а стъпко по стъпка се придвижват към своята цел, грижливо се отнасят към материалните ценности, конкретно към парите, и се стремят към съвършенство във всичко. През посочения период изобщо не се препоръчва да се рискува в бизнеса и да се започват любовни авантюри. Най-вероятно такива действия няма да доведат до успех, а до разочарование.

В средата на февруари, а именно на 13-ти Юпитер образува аспект с Марс. Това астрологично събитие ще ни даде енергия и ще ни подари вяра в собствените възможности. Започнете да реализирате най-заветните си мечти, но не бързайте - преди да направите нещо, обмисляйте всички възможни последствия.

Пребиваването на Юпитер в Дева се ознаменува и с преминаването на Меркурий през същия зодиакален знак - от 31 юли до 7 октомври. През това време практичността и критичното отношение към случващото се ще имат особено значение. Ако не се увличаме и съумеем да поддържаме мислите си в ред, то ще успеем да стабилизираме своето материално положение.

Марс обещава борба.
Звездите предсказват бурно общуване с други хора. Очаква се групова работа, съвместни пътувания, чести приятелски и романтични срещи. Вярно е, че не винаги подобен род взаимодействие ще бъде безоблачно. Така например, когато Марс е в Стрелец, а именно в периодите от 7 март до 27 май и от 3 август до 27 септември, за да бъдат избегнати кавгите е необходимо да се следи особено много за това какво и как казваме, и да не натрапваме своето мнение на околните. Аспектът на Слънцето и Марс, който се образува на 26 март, ще настрои мнозина на авторитарна вълна. Ще искаме да раздаваме заповеди и сурово да наказваме за тяхното неизпълнение. Постарайте се да сдържате подобни пориви. Помнете, че доброжелателното поведение ще ни позволи да постигнем своето много по-бързо.

Най-големите трудности в общуването се очакват при ретроградния Меркурий, тоест от 28 април до 22 май и от 30 август до 22 септември. През това време не следва да се водят сериозни преговори, да се правят любовни признания и да имаме вземане-даване със съмнителни личности.

Венера дарява любов.
През цялата 2016 година Венера ще се движи направо. Това говори, че любовните отношения ще се завързват с лекота, а разделите ще се окажат безболезнени. Най-голяма сила Венера ще получи, когато пребивава в знаците на Стрелеца, Телеца и Скорпиона. Венера в Стрелец (1-23 януари и 19 октомври - 12 ноември) ще ни научи да прощаваме своите и чуждите грешки, да говорим искрено за чувствата си, да избираме за любимите онези подаръци, които ще спомогнат за укрепването на отношенията.
Венера в Телец (1-24 май) ще направи привързаностите по-здрави. Вие ще усетите, че както никога досега обичате силно, и навярно ще се убедите, че вашият партньор изпитва същото. Използвайте този балгоприятен период за обсъждане на съвместното ви бъдеще. Венера в Скорпион (24 септември - 18 октомври) ще стане капризна. Партньорите ще започнат да се заяждат един с друг, да си търсят кусури, ще станат потайни и в същото време яростно ще ревнуват. Заедно с това любовният плам ще се засили както никога досега. Обърнете агресията в страст и вашите караници няма да доведат до скъсване.
 
 
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2016
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.dir.bg и активен линк е задължително.