НАЧАЛО
29 януари 2017
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Стрелката на компаса ти показва пътя, но ти сам трябва да вървиш по него.
Сун-дзъ   
2017 - годината на огнения Петел


Петелът е единственият представител на семейството на пернатите сред 12-те знака на Източния календар. Той се появил едва десети след поканата на Буда. Значи не е бързал особено. Просто защото Петелът рядко си позволява неясни авантюри - той трябва всичко да претегли, да провери и да сложи нещата си в ред, ако трябва да отсъства по-дълго. Точно затова Петелът не се е оказал в първите редици, но пък е твърдо уверен, че ще остане докрай, независимо от обратите на съдбата.

Да вярва или не в Източния календар - всеки сам решава, но няма дим без огън. Не напразно древните астролози старателно са сверявали своите звездни карти с движението на светилата и са правили изводи от общите закономерности за всяка година.

Годината на Петела рядко е наситена с катастрофи, войни и разрушителни природни катаклизми, по-скоро е обратното - да си припомним, че 1945 година е била година на Петела. Петелът винаги е добронамерен и изтъква онези, които се трудят упорито, нали и петелът зърно по зърно си търси прехраната не само за себе си, но и за многобройното си семейство.

Основните отличителни черти на Огнения Петел са смелост и доброта, достойнство, вярност и доброжелателност. Като правило, в годината на Петела се осъществяват обмислените и правилно организирани проекти, особено тези, чиито цели са в бъдещето, а не еднодневки. Петелът категорично не приветства лесните пари, печалбите от лотарии и всякакви авантюри. С цялата си външна ефектност и екстравагантност, в душата си Петелът е отявлен консерватор.

Кои са отличителните черти на хората, родени в годината на Петела?

В годината на Петела се раждат творчески и нестандартни личности, много от тях стават артисти, композитори, дипломати или пълководци (Ив Монтан и Катрин Хепбърн, Йохан Щраус и Рихард Вагнер, Андрей Громико, Александър Суворов и др.). На всички тях им е присъща прилежност, граничеща с педантичност, съсредоточеност, усърдност и отговорност.

Добротата на хората, родени в годината на Петела е безгранична, но тя е съзидателна доброта - ако видят изоставено животно, те ще го приберат, ще му потърсят място при добри хора, задължитнелно ще проверят дали е добре тяхното протеже. Дейни, активни, Петлите често следят модата, дрехите им се отличават с необичайна кройка и ярки, но не безвкусни цветове, по рождение тези хора притежават безупречен вкус. Единствен техен недостатък, по-скоро неудобство за околните е неумението им да скриват своите чувства и несдържаност в думите им. Петелът винаги казва истината, очи в очи, понякога в свой ущърб. Но така се проявява воинственият характер на Петела.

Новата 2017 година обещава да бъде доста стабилна, без явни кризи в политическия и личен живот. На световната арена е напълно възможно да се появят лидери - миротворци, които явно ще обърнат ситуацията в посока към мирни споразумения. Очакват се множество масови спортни и зрелищни мероприятия, които ще оставят добри и светли спомени.

Що се отнася до живота на всеки отделен човек, то годината на Петела е много подходяща за реализация на най-смелите и амбициозни планове, било то стартиране на собствен бизнес или покупка на жилище, дори преместване в друга страна. В личния живот малко лекомисленият Петел може да внесе известна суматоха, опитвайки се да покаже съблазните на нови отношения. Ако обаче в двойката всичко е наред и е стабилно, то един лек флирт няма да навреди, а при наличие на конфликти същият този съблазън може да стане логически край на вече приключили отношения и начало на нов живот.

Във всеки случай в годината на Петела традиционно има много сватби и годината се смята за много подходяща за попълнение в семейството. Нека Червеният огнен Петел ни помогне да имаме една стабилна, здрава и щастлива година!

Как да определите своя знак по китайския лунен календар?
 
 
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.