НАЧАЛО
5 март 2017
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Голяма част от това, което е реално вътре в нас – не се осъзнава, а това, което се осъзнава, е нереално.
Зигмунд Фройд    

Истините, които осъзнаваме, когато се отказваме от нещо
Понякога да се откажем от нещо или от някого не е проява на слабост. Напротив, често пъти това решение изисква силен характер.

Отказваме се и си тръгваме не защото искаме Вселената да осъзнае какви стойностни хора сме, а защото най-накрая ние самите сме осъзнали своята стойност.

Осъзнали сме истини, които ни помагат да отхвърлим негативните идеи, навици и хора в живота си.

Ето 12 от тях:


1. Миналото може да открадне настоящето ти, ако му позволиш. Можеш да прекараш дни, седмици, месеци и дори години, усамотил се в мрака, анализирайки ситуации от миналото, опитвайки се да съединиш отделните парченца и да си представиш какво евентуално би могло или не би могло да се случи. Или да оставиш всички части от пъзела на миналото на пода зад гърба си и да излезеш навън, да се разходиш на слънце, да поемеш глътка свеж въздух.

2. Не всичко и всички в живота ти е предвидено да останат. Случват се неща, които не желаем, но трябва да приемем. Неща, които не искаме да разберем, но трябва да научим. Хора, без които не можем да живеем, трябва да пуснем на свобода. Някои личности и обстоятелства влизат и излизат от пътя ни, за да ни направят по-силни. Смисълът е в това, че без тях развитието ни е невъзможно.

3. Щастието не е липса на проблеми, а способност да се справяш с тях. Спомни си всички прекрасни неща, с които умът ти би могъл да се заеме, ако не беше зает с твоите постоянни борби. Винаги гледай към това, което имаш, а не към това, което си изгубил. Защото не е важно какво светът ти е отнел, а какво правиш с това, което ти е оставил.

4. Понякога просто трябва да дадеш максимално най-доброто от себе си и да се откажеш от останалото. Не бъди твърде строг към себе си. Винаги има достатъчно хора, готови да го направят за теб. Кажете си: "Аз правя най-доброто, което мога, с това, което имам. И това е всичко, което може да се очаква от всеки, включително и от мен." Обичай себе си и се гордей с всичко, което правиш, включително и с грешките си. Защото дори грешките ти означават, че се опитваш.

5. В живота си можеш да контролираш само един единствен човек и това си ти самият. Има само един път към щастието и той е да спреш да се тревожиш за всичко, което е извън обсега на контрола ти. Да се отдръпнеш и да оставиш някого, с когото сте във връзка, не означава, че повече не се интересуваш от него, просто осъзнаваш, че наистина можеш да контролираш само един човек - себе си.

6. Приеми, че това, което е правилно според теб, може да е погрешно според другите. И обратно. Мисли за себе си и позволи и на останалите да правят същото за себе си. Всички танцуваме в живота си под ритъма на различни барабани.

7. Някои хора ще откажат да те приемат такъв, какъвто си. Винаги избирай обаче да останеш верен на себе си. Дори с риск да предизвикваш присмех. Можеш да си най-красивата, вкусна червена ябълка в света и пак ще има хора, които не обичат ябълки.

8. Истинските връзки могат да съществуват само върху солидна основа от истина. Когато има пробив в едно общуване, винаги трябва да последва тежкият разговор.

9. Светът се променя, когато ти се променяш. Упражнявай се истински да виждаш това, което гледаш. Ти си там, където мислите и възприятията ти от миналото са те довели. Утре ще бъдеш там, където те ще те отведат. Ако искаш да промениш живота си, първо трябва да смениш гледната си точка.

10. Можеш да вземаш решения или можеш да се оправдаваш. Животът е продължително упражнение по креативно решаване на проблеми. Грешката не е провал, докато не се откажеш да я поправиш.

11. Обикновено са необходими само няколко негативни забележки, за да убиеш мечтата на един човек. Не убивай мечтите на хората с негативни думи и не се съгласявай с тези, които го правят.

12. Понякога да си тръгнеш е единственият начин да спечелиш. Никога не си губи времето да опитваш да обясняваш защо си постъпил така на хора, които са доказали, че не те разбират. Защитавай интелигентността си с постъпки, не с обяснения.
Източник: marcandangel.com;
obekti.bg
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.