НАЧАЛО
11 февруари 2018
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Трябва да разбираш ясно, че ти си едно клонче от дървото.
Корените са в миналото. Ти никога няма да ги видиш, но те при това те хранят.
И ако се откъснеш от корените, ще загинеш.
Александър Литвин   

АЛЕКСАНДЪР ЛИТВИН: цикъл статии: [1]  [2]  [3]


Изследовател, писател, създател на системата за интуитивно възприятие на света. По образование е медик, второто му образование е фармацевтика, в продължение на 15 години работи като военен лекар в Чукотка. След като се уволнява от армията, работи в митницата в родния си град, получава юридическо образование.

На широката аудитория Александър Литвин става известен след победата си в телевизионния проект "Битка на екстрасенси". Живее в Москва, има частна практика, занимава се с бизнес-консултации, а така също с исторически изследвания, изучаване на енергийните закони на природата. Майстор на спорта по волейбол. В свободното си време пътешества, увлича се от лов и риболов. Женен, баща на четирима синове.

В разгара на снимките в телевизията умира първата му съпруга - Наталия. Александър заминава за погребението в Троицк, където живее тогава, и не знае дали ще продължи участието си в "Битката..." Но да остане сам у дома се оказва непосилно тежко и той се връща в Москва, наема малко жилище за себе си и за синовете си. Тогава по-големият Евгений е на 24, вече е завършил юридическия факултет на МГУ и работи, а по-малкият Алберт току-що е постъпил в същия факултет.

Александър работи почти денонощно, без никакви планове за личен живот. И на 28 декември 2008 година в 2 часа през нощта непознато момиче му изпраща съобщение в социалната мрежа с вик за помощ - до сутринта трябва да вземе решение за тежко болната си майка - да се започне лечение без никакви гаранции или най-много месец живот. Въпреки че всеки ден получава много подобни запитвания, той се отзовава и дава съвет да се започне химиотерапия. През март 2009 изписват майката в добро състояние. Тогава се срещат за първи път - момичето Альона и Александър. След две седмици той вече знае, че ще се ожени за нея. На 10 юни 2012 се ражда третият му син Владимир, а на 18 декември 2015 и четвъртият - Александър.

"На този свят" е цикъл статии, в които А.Литвин се е опитал да засегне
най-важните аспекти на човешкия живот.

Д
ецата се раждат в определена година, месец, ден и час. И колкото и да ни се иска, това не определяме ние.
Струва ни се, че ние нещо решаваме, че можем да планираме раждането на детето - ние се подготвяме, пресмятаме, слагаме в ред здравето си. Но всъщност ние просто изпълняваме определена програма, заложена по-рано. Всичко, което ние действително можем да сторим, ако направим аналогия с радиоприемник, е да завъртим копчето за "фина" настройка в едната или в другата посока в рамките на дадения ни диапазон.

Годината, месецът, денят и часът на раждането на детето, които определят 90% (възоснова на моята практика) от неговата енергийна характеристика, зависи от нашите предци - както по бащина, така и по майчина линия до седмо коляно. Както вече съм казвал, постъпките на нашите предци, носещи определена емоционална окраска, влияеща върху енергетиката на други хора, впоследствие програмират наличието, развитието и качеството на по-нататъшния живот на техните потомци. Това е "грубата" настройка, която ние не сме в състояние да променим.

В рамките на тази "груба" настройка обаче, ние, родителите на детето можем да внесем определена корекция. Понеже нашите мисли (включително и моделирането на предстоящото събитие), постъпките, думите и емоциите оказват допълнително влияние, както позитивно, така и негативно, върху енергийната характеристика на нашето дете, то до момента на зачатието, ние можем или да поправим нещо, или без сами да подозираме, да влошим. Това е изцяло наша отговорност. И тук вече се налага да отговаряме само ние.

Най-главното, с което е добре да започнем и повярвайте, това е най-трудното, е да си признаем своите грешки. Какво е грешка в дадения контекст? Това е всяко наше действие (или бездействие) и дума (или отсъствието й), което е породило дълбоко емоционално преживяване, променило е в негативна посока енергетиката на друг човек, предизвикало е дълбока душевна травма. При това трябва ясно да разбираме и да отделяме истинската емоция от умелата манипулация, когато човек, получавайки желаното, мигновено ви "прощава".

Погледнете себе си с чужди очи, с очите на хората, които ви заобикалят - вашите роднини, вашите началници, вашите подчинени, вашите приятели и особено вашите врагове - спомнете си поименно всички, които сте обидили, волно или неволно. Ако тези хора са живи, идете при тях или им позвънете/напишете и помолете за прошка! Ако хората вече са си отишли, направете това мислено, както умеете, или както сте свикнали, например, идете на църква.

Ще кажете, че това е най-трудното, но аз ще ви кажа, че не е. Ако вие признаете своите грешки, съгласите се с тях - искрено и без лъжливата нагласа, че "така трябва" – да поискате прошка ще ви бъде лесно. Но не мислете, че като помолите за прошка, вие сте изпълнили задължителната програма по "фината" настройка. През всичките 9 месеца на бременността - и смятайте, че това е препоръка за целия ви живот занапред - и бъдещата майка, и бъдещият татко трябва да бъдат максимално внимателни в отношенията си с хората - мислете, преди да направите нещо, преди да кажете нещо, и изобщо, мислете какво си мислите.

Искам да кажа няколко думи на родителите, притежаващи някакви властови пълномощия. Понеже енергийно вие сте реципиенти (хора, получаващи енергия) за своите подчинени, при вас се формира доста плътен енергиен контакт - вашите подчинени, бидейки несправедливо обидени, мислят, говорят, спомнят си за вас по-интензивно, отколкото всички други еднократни контакти, ако може така да се каже. Неправилното използване на властта - всяка злоупотреба с власт, използване на властта за лични цели, несправедливо управление - може да доведе до промяна в датата на раждане на детето в по-лоша посока и дисхармонично съчетание на енергетиките. Разглеждайте властта и парите не като дар, а като дадено ви изпитание и тогава всичко ще застане по местата си.

В началните месеци на бременността е по-добре да ограничите кръга от хора, посветени във вашите планове, тъй като за енергетиката на хората е свойствено да влияе върху тях, снижавайки съществено възможността за тяхното изпълнение. Става понижаване на концентрацията, разсейване на вашата енергия, насочена към раждането на детето. И за съжаление, в този момент - по време на бременността организмът на жената реагира много чувствително на всяка критика, дори неизречената. Затова и вие, и онзи тесен кръг от хора, на които сте споделили новината, трябва да сдържат желанието си да "споделят радостната вест" с други хора.

В момента, когато вече не е възможно да се скрие бременността, е необходимо максимално неутрално да се реагира на коментариите на околните, да не се влиза в обстойни обсъждания, както и да не се поощряват разни "доброжелатели" и "съчувстващи".

Към момента на раждането трябва да се отнесете доста отговорно. Ако сте решили да раждате в родилен дом, то настоятелно ви препоръчвам да изберете болницата предварително. И това е нещо, за което не бива да се икономисва нито време, нито парични средства. Идете в клиниката, седнете спокойно в коридора или някъде другаде, почувствайте дали ви е комфортно там или не. Вижте доктора, когото сте избрали, или няколко други, за да сравните - вслушвайте се в себе си. Поговорете с родители, които имат здрави, силни 2-годишни дечица, питайте ги къде са раждали и кой доктор е водил раждането.

Много е важно да се установи добър емоционален контакт с персонала преди раждането и особено с човека, който ще ви изражда. Работата е там, че детето в първите минути на своя живот като гъба попива емоционалното състояние на хората около него. И ако човекът, водещ раждането, се намира в неуравонвесено състояние, изпитва стрес по някаква причина, включително и поради слаба професионална подготовка, то тази енергетика може по-нататък, в следващите 10-12 години, да повлияе върху здравето на детето.

[1]  [2]  [3]
Източник
      
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2018
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.