НАЧАЛО
8 януари 2020
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Сред дърветата винаги е по-добре, за разлика от хората.
Дейвид Мичъл
 
ТЕСТ: Избери дървото, което те привлича най-силно


Според редица изследвания, времето, прекарано сред природата, подобрява нашето здраве и психическо състояние. Сред природата се чувстваме щастливи и спокойни. Може би именно заради силната ни връзка с нея. Психолозите са използвали тази връзка, за да открият скритите качества на нашата личност.

Погледнете тези дървета и изберето онова, което най-силно ви привлича.

То ще открие доминиращата черта в характера ви.

1. Вие сте романтични!
Хората, които са привлечени от това дърво, имат много романтичен поглед към света. Те са оптимисти, които смятат, че към всичко трябва да се отнасяме с любов и грижа. Те вярват в съществуването на родствени души и предпочитат или веднага да градят сериозни взаимоотношения, или да останат сами. От друга страна, те също могат да бъдат заслепени от любов, да бъдат всеотдайни, дори ако човекът в действителност не им подхожда. И някои реално се възползват от тяхната самоотверженост.

2. Вие сте креативни!
Макар че когато чуем "творчество" и "креативност" веднага си представяме художника бохем, който с усмивка премята шала си през рамо с думите "Това е изкуство!" и поправяйки неизменната барета, продължава да рисува своя шедьовър. Тези, които избират това дърво, обаче, проявяват своята креативност по различен начин. В дадения случай тази дума говори за това, че вие възприемате света и се отнасяте към живота не като обикновения, средностатистически човек. Вие имате абсолютно уникален подход към проблемите в живота, което ви води до нови, интересни, необичайни решения. Другите често ви наричат ексцентричен, но вашият начин на живот ви носи успех в математиката, в науката.

3. Вие сте грижовни!
Хората, които са привлечени от това дърво, са грижовни към обкръжаващите, оказват им подкрепа, често пъти поемат ролята на майка или баща. Благодарение на това те се разбират прекрасно с деца и животни. Приятелите им често ги търсят, за да поговорят с тях, да намерят утеха, да поплачат на рамото им. И това изобщо не ги притеснява, защото всъщност им харесва ролята на психолог, медицинска сестра или детегледачка.

4. Вие сте честни!

Тези хора ценят честността. От една страна това означава, че вашите приятели и семейството ви могат винаги да ви намерят и никога не се съмняват в това, което казвате. От друга страна, вашата честност често я приемат за грубост. Въпреки че намеренията ви са добри! Все пак би било добре да поработите върху своята тактичност. Опитайте се отначало да помислите, а после да го изречете на глас. И това съвсем не означава, че трябва да лъжете или да поукрасявате истината. Просто поднасяйте своята информация в такава форма, че тя да не наранява и вреди на околните.

5. Вие сте енергични!
Тези, които избират това дърво, обикновено са хора с високо ниво на енергия. Те са много разговорчиви и общителни, обичат да се занимават с много неща едновременно. Не е възможно да видите такъв човек да стои без работа и да мързелува. Вместо това те предпочитат да бъдат активни, независимо дали това е физическа или умствена работа.

6. Вие сте своенравни!
Докато другите хора изпитват затруднения в общуването с детето вътре в себе си, вие го правите естествено във всеки един момент от деня. Вие гледате на света около вас с очите на дете. Вашата наивност и невинност ви позволява да се учудвате и възхищавате дори от най-обикновените неща и събития в живота. Това обаче означава, че сте и уязвими пред хората, които искат да се възползват от вас. Вие виждате само доброто във всеки, когото срещате, и като че ли не допускате, че съществува и зло, слепи сте за потенциалните злини. Затова често пъти се оказвате с хора, на които, честно казано, не си струва да посвещавате време и внимание.

7. Вие сте надеждни!
На хората, които са избрали това дърво, практически винаги и във всичко може да се разчита. Те държат на думата си и никога не бягат от задълженията си. Освен това, често пъти обичат да правят повече от онова, което се очаква от тях.
За тях няма значение дали това допълнително усилие е за близък човек или за някого, когото може дори да не познават. Благодарение на такъв подход те лесно създават и поддържат приятелски отношения.

8. Вие сте уникални!
Такива като вас няма други, и това е добре, защото за двама не би имало място на този свят! Вие отхвърляте правилата, които обществото изисква от вас да спазвате, и предпочитате да вървите по свой собствен път в живота. Ако има нещо, с което сте известни, то е, че сте "аморален" човек, защото цените автентичността и никога не се преструвате. Вие правите живота на околните интересен и винаги имате какво ново да извадите пред тях. Никой обаче не знае точно какво ще направите след това!

9. Вие сте търпеливи!
Хората, които избират това дърво, често пъти са много търпеливи. Те не позволяват на ситуации и хора да ги надвият, а просто плуват по течението. Те прекрасно разбират, че всяко нещо има своето време и място, затова спокойно приемат трудностите в живота. Хората от тази категория се славят със своето леко отношение към всяка ситуация.

Източник
      
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2020
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.