НАЧАЛО
11 декември 2020
 
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
 
                 
 
Вместо да изключите своята чувствителност, когато сте изплашени,
потопете се по-дълбоко във всички възможни чувства.
Задълбочавайки се, оставяйте само онези, които не се боят от океаните.
Виктория Ериксон

ЗАЩО МЪЖЕТЕ ТРУДНО СЕ СПРАВЯТ С ЖЕНАТА - ЕМПАТ ?
- 2 -
Когато сте жена емпат, може да се окаже много трудно да намерите любовта. Вие може да разбивате сърцето си отново и отново, опитвайки се да намерите някого, с когото да изградите позитивни, здрави отношения.

Истината е, че не са толкова много хората, готови да приемат вашата повишена чувствителност или вашата естествена връзка с другите.
Ето девет причини, поради които мъжете не могат да се справят с жената емпат:

1. Такива жени преживяват невероятно много. Те са преизпълнени с емоции, те усещат своя партньор като самите себе си. За някои мъже това е прекалено, такава проява на емоционалност от страна на жената може да им се струва досадна и натрапчива. Не всички могат да свикнат с това.

2. Те са свикнали с чуждите проблеми. Емпатите са хора, към които другите често се обръщат, когато имат нужда да се освободят от онова, което им тежи, да се "изприказват" и да получат морална подкрепа. Емпатите сякаш са създадени за такава мисия, те помагат на хората в сложни ситуации. Само че този стремеж да помогнат на всички, да участват в живота на много други хора, любимият мъж може да не приема. Мъжете в повечето случаи са собственици и за тях е табу да делят своята любима жена с другите, дори ако се налага да я делят само на емоционално ниво. И още нещо, с жена емпат ще се налага да споделят, да разделят нейното бреме, а това не е толкова лесно.

3. Те са много предпазливи. За жената емпат са характерни множество сложни отношения. Тя може да бъде много предпазлива, когато става дума за физическа и емоционална близост. Той трябва да покаже, че е достоен за нейното доверие. Не я карай да прави нещо, което тя не иска. Тя има нужда да бъде обичана и приемана такава, каквато е.

4. Те могат да ви виждат до дъно. Много млади хора си мислят, че са умни, когато се опитват да скрият нещо от жената емпат, но истината е, че тя вече знае както си намислил ти. Ако по време на познанството мъжът реши да скрие своето истинско "аз", в полза на по-съвършен образ, който според тях ще е по-привлекателен, жената емпат бързо ще разкрие неговата лъжа. Тези жени могат лесно да разкрият самозванците, под красивата опаковка те виждат истинската им същност, която мъжете се опитват да скрият от тях.

5. Те имат нужда от стабилност. Понеже много от това, което те чувстват, може и често пъти е извън техния контрол, жените емпати имат нужда от известен ред и последователност в живота си. Било то ежедневна рутина сутринта или особен начин на сгъване на дрехите дори. Тези константи им помагат да бъдат по-земни и обикновени и да чувстват стабилността, която искат да имат.

6. Те са много независими. Много мъже искат да се грижат и да осигуряват своята втора половинка. Проблемът е в това, че емпатът е невероятно независим, и в крайна сметка това довежда до това, че тези жени не усещат нужда от някого в живота си. Те могат да бъдат самотни фактически, но не и в душата си. Макар да им харесва да споделят живота си с партньор, който ще ги разбира, често пъти те се отказват от господството и контрола на мъжа в своя свят.

7. Те задават много въпроси. Средностатистическата жена емпат не приема нищо за чиста монета. Всичко в живота й има скрит смисъл. Тя ще пита за всичко наоколо. Някои хора намират тази питаща и любознателна природа за прекалено тягостна, за да се справят с нея. Ако вие никога не подлагате на съмнения пътя, който сте набелязали, в отношенията ви ще възникнат проблеми. Емпатите се стараят да предотвратят неблагополучните отношения, но това не винаги е по силите им.

8.Те знаят какво искат. Емпатите не се съмняват в избора си на партньор; ако държат на отношенията, те са готови на всичко. Когато правят стъпка към това да бъдат с някого, те веднага вървят вабанк. Това не означава, че жената емпат ще работи усърдно върху отношенията, но със сигурност е ясно, че няма да се съгласи с липсата на усилия от страна на мъжа. Вие ще трябва да се стараете много, да превъзмогнете всички трудности в отношенията, за да бъдете с нея. Ако нещо не е както трябва, тя ще го усети.

9. Те са много честни. Ако не можете да кажете истината и нищо друго освен истината, тогава е по-добре да не говорите с жената емпат. Да чуеш и да говориш истината никога не е лесно, но в края на краищата, именно това ще ви помогне да пораснете като личност. Вие може да повишите своето духовно, ценностно ниво, ако прекарвате времето си с нея. Но, следва да имате предвид, че такива жени не търпят лъжата, те могат да пожертват свой приятел или любим човек, ако са я мамили. А вие готови ли сте да бъдете честни с нея?
Източник
ПРОЧЕТИ ОЩЕ...
 
      
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2020
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.