е-списание «МАРГАРИТА»
.: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове
 
Х О Р О С К О П  ЗА  2004  ГОДИНА
овен
ОВЕН

2004 година ще изисква от Овена огромно напрежение и самоотдаване. Ще се наложи да запретне ръкави, ръководейки се от поговорката: "С търпение и труд всичко се постига".
---БИЗНЕС---
  През първата половина на годината Овните ще бъдат потопени в сложни проблеми от професионалната сфера. Ще се налага да отстояват позициите си, да се заемат с нови дейности и преодолявайки препятствията, да се катерят по въртеливата стълба на социалния успех. Бизнесмените ще рискуват да започнат работа в нова посока и ще приемат на работа нови сътрудници. Служителите е възможно да сменят работата си или да получат допълнителни ангажиментив добавка към тези, които вече имат. Ще бъде необходимо да положат всички усилия, за да получат подкрепата на шефове и колеги. А това ще стане, ако изпълняват добросъвестно своите задължения, без да претендират за повече и да се задоволяват с това, което имат. В този случай, през есента ще се появят съвсем други възможности и скромната какавида ще започне да се превръща в яркооцветена пеперуда. В професионален план напълно успешна ще бъде втората половина на януари, началото на февруари, втората половина на март, април, октомври. Към сложните моменти на 2004 година може да се отнесе продължението на проблемите от есента на 2003 година. В единия случай това могат да бъдат нелеките отношения с партньори от други градове или страни, в другия — проблеми от юридически характер, периодичното появяване на проверяващи инстанции, от което в еднаква степен страда и бизнесменът, и служителят. Последният дори може да пострада и от интригите на завистливи колеги. В този дух, най-проблематични ще са краят на февруари, март, втората половина на май, юни, краят на август и септември.
  Независимо от какъв род е дейността, с която се занимават, на всички Овни може да бъде даден съвет — бъдете внимателни към околните, не отказвайте работа и предпочитайте независимото сътрудничество. През периода от септември до декември по-голямата част от проблемите ще бъде отрегулирани, ще се появат нови партньори, а заедно с тях и нови възможности.
  През втората половина на 2004 година при много Овни ще се появят планове, свързани с преместване, които те ще осъществят малко по-късно.
---ПАРИ---
  Във финансов план годината е достатъчно благополучна. Доходите на много Овни ще се повишат, но това се отнася само до онези, които са готови да се трудят с пот на челото, без да се жалят на трудовия фронт. Овните, които имат финансови задължения, ще се наложи да се сблъскат с редица проблеми. Ще трябва да си платят дълговете, понеже кредиторите ще бъдат взискателни и нетърпеливи.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---

  Ситуацията в личен план се подрежда трудно. При мнозина Овни ще възникнат трудно разрешими проблеми с близки хора. Нестабилните съпрузи ще бъдат близо до раздяла, и в този случай може да се предполага, че ще са налице многобройни проблеми с недвижима собственост и общото имущество.
  При благополучните двойки трудностите може да са свързани с родителите им, които е възможно да се разболеят или просто да преживяват трудни времена. За много от Овните може да се прогнозира дългосро
чни проблемите с роднини, които в различна форма ще продължават до октомври 2004 година, а после постепенно ще стихнат до нула. За влюбените първата половина на годината е по-скоро неуспешна — в отношенията се набелязва охлаждане и най-добрата тактика ще бъде малко отдалечаване един от друг.
  След октомври онези, които са съумели да запазят отношенията си, ще преживеят изблик на нови чувства. Самотните хора имат право да разчитат на появяването на нови привързаности, благодарение на които следващата 2005 година ще бъде за тях щастлива и успешна.

---ЗДРАВЕ---
  Енергийният потенциал на повечето Овни не се отличава с особена стабилност, във връзка с което те могат да се замислят за един по-здравословен начин на живот. Много представители на този знак ще се откажат от вреднита си навици, ще променят имиджа си и ще започнат да се занимават със спорт. Възрастните и отслабналите ще трябва да следят за здравето си и навреме да предотвратяват изострянето на хроничните заболявания. Особено внимание се препоръчва на онези, които имат заболяване на стомашно-чревния тракт и черния дроб.
 

телец
ТЕЛЕЦ

Активни действия във всички посоки, нови контакти, развлечения и светски прояви — такъв ще бъде общият фон на 2004 година за Телците. Вървете напред, откривайте за себе си нови възможности и нови дейности - късметът е на страната на смелите и решителните!
---БИЗНЕС---
  Първата половина на 2004 година Телците ще посветят на установяването на контакти, които ще спомагат за развититето на дейността им. Те ще станат мобилни, експанзивни и ще могат да оказват почти магическо влияние върху околните. Връзките с партньорите от други градове или страни ще станат по-стабилни и устойчиви, но ще изискват голямо напрежение и немалка отговорност. Възможно е възстановяване на отношенията със стари партньори и начало на нови дейности с тяхно участие. Особен успех очаква хората с творчески професии — актьори, художници, музиканти, журналисти - тяхната популярност и слава ще се увеличат. Сложна може да бъде ситуацията с финансите през 2004 година, поради разногласия, избухващи периодически между Телец и неговите съмишленици и най-конфликтен в тази връзака ще бъде краят на фувруари, първата половина на март, втората половина на май, юни и септември. През втората половина на годината голяма част от финансовите проблеми така или иначе ще се решат и бизнесът на Телците ще тръгне бързо нагоре. През октомври за служителите ще се появат нови възможности и перспективи, а бизнесмените ща започват да развиват нови направления в работата си.
---ПАРИ---
  Независимо от активността и неукротимото желание за действие, Телците могат да имат проблеми с парите. Към мнозина от тях е възможно да бъдат предявени финансови претенции, или да им се наложи да се разплатят по дълговете си. Възможно е да бъдат подведени от някой приятел или покровител и това да ги доведе до сериозни азгуби. Семейните представители от този знак могат да бъдат разорени от децата си или поради ненаситното желание да променят всичко в своя дом.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
   Първото полугодие на 2004 година е интересен и романтичен период, когато самотните Телци ще могат не само да прекарат прекрасно времето си, но и да срещнат човек, който ще украси живота им. Отношенията обаче ще бъдат променливи и пролетта на 2004 - втората половина на май и юни ще им донесе много върнения. През това време отношенията с близък човек могат да бъдат преразгледани и ако това е истинската любов, може да се разчита, че връзката ще бъде възстановена и задълбочена. Ако пък отношенията не издържат проверката на времето, то най-доброто е те да бъдат разгледани от гледна точка на по-нататъшни перспективи и ценност.
  При семейните хора са възможни проблеми с децата, изискващи не само душевни сили, но и немалко средства. Отношенията с роднините е възможно да се променят — още през първата половина на годината ще се усети известно напрежение. Времето след октомври ще донесе отдалечаване или конфликти и тази ситуация ще има своето продължение през 2005 година. Възможно е обаче и друго — някой от роднините ще преживява не най-добрия си период, което пък ще се отрази по някакъв начин на Телеца. Ситуацията може да се усложни още повече, ако Телецът и роднините имат общ бизнес или са свръзани професионално.
---ЗДРАВЕ---
  През 2004 година енергийният потенциал на Телците ще бъде достатъчно висок и заболяванията ще ги заобикалят. През октомври и декември е възможно изостряне на хронични заболявания или неочаквани симптоми на нови.

близнаци
БЛИЗНАЦИ

Предстои ви важна, сериозна, продуктивна година. Планетите ви насочват да започнете дългосрочен проект, да скъсате с някаква част от миналото и да устремите поглед към бъдещето.
---БИЗНЕС---
  В профессионалната сфера продължават промените, чието начало е било поставено през миналата година. Бизнесмените ще разширят бизнеса си, привличайки партньори и някого от близките си. Възможно е придобиване на нов офис или пълно обновяване на старо помещение. Мнозина ще започнат разработването на ново направление в своя бизнес, но това няма да става толкова бързо, колкото са планирали и предполагали. По пътя към успеха ще застанат разногласия между Близнака и неговите компаньони, които ще се проявят най-ярко през март, в края на май, юни и септември.
  След октомври ситуацията ще стане по-разбираема, въпросите ще намират своето решение, вероятно деловите контакти ще бъдат заздравени и ще бъде постигнато по-стабилно положение в обществото. При служителите е възможна остра конкуренция, но благодарение на своята упоритост и усърдие Близнакът ще съумее да запази позициите си. Работата му ще стане по-отговорна и сериозна, възможно е да изисква нови знания и навици, които той ще трябва да усвоява през цялата година.
---ПАРИ---
  Във финансов план годината ще бъде необичайна. Появилите се нови възможности не винаги ще бъдат подкрепени от материални успехи и твърде много неща ще трябва да се правят само с "гол" ентусиазъм. Пари обаче ще има и към тях отношението трябва да бъде внимателно и грижливо. Сатурн - планетата на ограниченията, заемаща стабилно финансовия сектор на небето, изисква предпазливост и внимание. Рискът през тази година трябва да бъде разумен, а всички авантюри старателно обмислени. Само в такъв случай ще бъде възможно да се избегнат загуби и неприятни изненади, свързани с пари или различни ценности. Мнозина Близнаци ще получат печалба от успешни операции с имоти.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Не е изключено 2004 година да внесе големи промени не само в професионален план, но и в дома, семейството и интимните отношения. Мнозина ще започнат да свиват свое гнездо или ще го направят по-комфортно и просторно. В редица случаи това главоболно начинание ще бъде свързано с появата на нов партньор или със започване на семеен живот. При нестабилните двойки ще продължи периодът на отчуждаване, в този случай операциите с имоти и собственост ще бъдат предизвикани от развод и раздялата на враждуващите съпрузи. Нараства значението на родителите, връзката с тях става по-силна, което ще е от полза в случаите, когато са налице семейни проблеми.
  Романтичните отношения през тази година могат много лесно да се превърнат в нещо по-сериозно, макар че първата половина на годината е по-вероятно да бъде нехармонична. Най-проблематични ще са месец март, май и юни, когато Близнаците ще бъдат крайно непоследователни, нерешителни и ответната реакция на партньора им няма да закъснее. През лятото всичко ще се промени, ще се появи готовност за по-сериозни отношения и превръщането им в значима част от живота на Близнаците. През септември Юпитер ще премине в знака на Везните, а този небесен сектор отговаря за любовните отношения. Чувствата ще избухнат с нова сила и всичко ще се реши окончателно.
---ЗДРАВЕ---
  През тази година енергийният потенциал на Близнаците няма да бъде особено висок и затова им се препоръчва да живеят здравословно, грижейки се по всякакъв начин за себе си. Бъдете внимателни към храненето си и си помислете за една добре балансирана диета, особено ако имате заболявания на стомашно-чревния тракт и черния дроб.

рак
РАК
В предстоящата година Раците трябва да навлизат внимателно, без да бързат, оглеждайки се предпазливо. Във всички свои действия — лични и професионални би следвало да се ръководят от пословицата "Който бърза, далече не стига".
---БИЗНЕС---
  В професионален план годината ще се подреди доста неравномерно, носейки много проблеми. Особено значение ще придобият връзките с партньори от други градове или страни, сътрудничеството обаче ще се развива с променлив успех и около месец октомври окончателно ще навлезе в задънена улица. За някои Раци ще се възобновят стари юридически проблеми, възможни са проверки и инспекции, които ще донесат много тревоги. При служителите ще започнат търкания в колектива и към края на годината Ракът ще се замисли за смяна на местоработата си. Търсенето на нова работа обаче може да се забави с няколко месеца, затова е необходимо той да помисли седем пъти, преди да започне да реже. Неприятностите ще стигнат до своето най-високо ниво по всяка вероятност през февруари, началото на март, края на май, юни и септември. Към октомври Раците ще съумеят да си изяснят всички проблеми, а с някои от деловите си партньори ще им се наложи да се разделят.
---ПАРИ---
  Във финансово отношение годината ще бъде спокойна — без големи приходи, но не се предвиждат и загуби. Много Раци ще си получат дълговете, макар че длъжниците им ще прояват неотстъпчивост и нелоялност. Все пак те ще трябва да покрият и собствените си задължения, което също ще им създаде редица проблеми.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  И в интимен план 2004 година не е най-благоприятното време за Раците. Особено много проблеми ще им донесе пролетта — края на май и юни, когато ще излезе наяве онова, което Ракът би предпочел да запази в тайна. През есента седящите на два стола ще се наложи да направят избор между стара привързаност и нова любов. Много Раци ще бъдат загрижени от идеята за премествене и към края на годината те ще реализират своите планове. В някои случаи те ше се преместят в друг град или страна, а в други — в нов дом или друго жилище. Връзките с роднини ще придобият особена значимост, но отношенията ще се градят не толкова лесно. В някои случаи роднините ще започнат да предявяват претенции към Рака, а в друг вариант — проблемите ще се струпат върху роднините на Рака — трудности или заболяване
---ЗДРАВЕ---
  В продължение на цялата година Ракът ще трябва да се отнася внимателно към здравето си, тъй като стари заболявания могат да му напомнят за себе си или неочаквано да се появат нови. В това отношение особено неблагоприятен ще бъде краят на януари, февруари, втората половина на май, юни. Планетите препоръчват също така и особено внимание при пътувания и шофиране.

лъв
ЛЪВ

През 2004 година Лъвът ще бъде загрижен за собственото си благополучие. Той ще рискува и няма съмнение, че ще спечели. Иначе не може и да бъде, не напразно го наричат цар на животните.
---БИЗНЕС---
  През тази година Лъвът ще развие необичайна активност — ще започне да разработва важен проект и ще направи всичко, за да го превъплъти в реалност. Съдбата ще е с него, във всеки случай към септември той смело ще може да се причисли към нейните любимци и избранници. Бизнесмените ще имат възможност да осъществят сътрудничество с партньори от други градове или страни и есента то ще стане важна част от техния бизнес. Вероятен е нов бизнес в места, далеч от родния дом и много промени, свързани с това.
  Всяка бъчва с мед, разбира се, си има и своята лъжица катран. През 2004 година това могат да станат сложните отношения с някой от приятелите или покровителите на Лъва. В края на май и през юни Лъвът е възможно да се усъмни в искреността на техните намерения и в ефективността на самото сътрудничество, но в крайна сметка всичко ще се нормализира и отношенията ще се възстановят. В друг вариант приятелите и покровителите ще преживеят нелеки времена, което косвено ще се отрази върху бизнеса на Лъва.
---ПАРИ---
  Във финансово отношение годината е достатъчно благоприятна. Доходите на мнозина от Лъвовете ще се увеличат значително, а той може да се издигне на друго, по-високо финансово равнище. Разходите също ще растат, но те ще имат съзидателен и оптимистичен характер. Някои Лъвове ще вложат солидни средства за развитие на бизнеса, други ще изразходват средства за нуждите на децата и близките си. Възможно е придобиване на собственост или скъпи предмети, украсяващи бита. Много Лъвове ще придобият имот в друг град или страна и в края на годината ще подготвят почвата за преместването си.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Личните романтични отношения могат да се развиват неравномерно и особено много проблеми се очаква да имат тези, които са решили да приключат стари връзки и да създадат ново семейство. В този случай са реални финансовите претенции от страна на партньора и сложни ситуации, свързани с децата. В здравите семейства също могат да възникнат трудности с децата, които да се изразят в солидни разходи или емоционални проблеми.
---ЗДРАВЕ---
   В продължение на цялата година Лъвовете ще останат бодри и енергични, което ще им помогне да развият невероятна активност и винаги да бъдат в подходящото време на подходящото място.

дева
ДЕВА

Изключително ползотворна година, белязана от влиянието на Юпитер, очаква Девата. След 3-годишен застой е дошло време Девите да преместят фигурите си напред и да поставят противника си в шах и мат.
---БИЗНЕС---

  Активните хора ще поемат ръководството на важен проект и ще съберат под своите знамена старите си приятели. Благодарение на това те ще съумеят да се издигнат на друго професионално ниво и изцяло да променят живота си. Повечето задачи ще решават удивително лесно, а конкурентите им или ще се отдръпнат встрани, или ще бъдат победени и разбити. През първата половина на годината конфликтите с тях ще бъдат много вероятни и най-напрегнатите месеци ще се окажат март, втората половина на май и юни.
  За служителите ще се появят блестящи шансове за друга, по-интересна и перспективна работа, която ще бъде и добре платена. Плановете на много Деви ще бъдат свързани с приятели и близки, живеещи в други градове или страни, възможни са пътувания, общи планове и бизнес. "Времето да се събират камъните" ще дойде през есента — именно тогава много Деви ще получат нелоша печалба за огромната работа, която са свършили в миналото.

---ПАРИ---
  Във финансов план изключително успешни се очертават септември, октомври и ноември, когато доходите на Девата ще съответстват напълно на нейните очаквания — съгласете се, че това не се случва толкова често.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Личният живот на Девата през 2004 година може да се окаже интересен и бурен. Влиянието на Уран и Сатурн ще й помогне да възстанови отношенията си със стари приятели и предишна любов, от което могат да се възползват Девите, чийто личен живот в близкото минало се е пропукал. По-добре е да си до този, когото познаваш и обичаш, и да се опиташ да изработиш нови правила на взаимоотношенията, отколкото да се опитваш да започнеш всичко отначало. Самотните Деви ще имат шанса да срещнат своята любов и да уредят личния си живот. Семейните Деви могат да станат по-сурови и неустойчиви, а техните партньори — непримирими и конфликтни, което да доведе до чести недоразумения и кавги. През есента голяма част от проблемите ще бъде решена и атмосферата в дома отново ще стане топла и безоблачна. По това време при много представители на този знак ще се появат планове, свързани със закупуване на имот, което ще се реализира в различни периоди на 2005 година.
---ЗДРАВЕ---
  През цялата 2004 година Девата ще бъде енергична, бодра и невероятно привлекателна. Това ще й помогне да върви напред, постигайки целите, които си е поставила, удивително леко.

везни
ВЕЗНИ

Тази година може да се окаже една от най-сложните години, които помнят Везните. За да издържат, те ще се нуждаят от предпазливост, мъдрост и вяра в звездата си. И ако през първата половина на годината основните козове ще се окажат в ръцете на други играчи, то от юли започва време на мащабно настъпление и безусловна победа.
---БИЗНЕС---
  През първата половина на 2004 година много от представителите на този знак ще се наложи да се сблъскат с проблеми, които бяха ясно очертани още през есента на отминалата година. Продължават промените в работните екити на бизнесмени и шефове от всички рангове и по всяка вероятност ще им се наложи да се разделят с някои от подчинените си. Това ще бъде правилна стъпка, тъй като на определен етап старите кадри започват да бавят движението напред и това поставя под съмнение авторитета на ръководството. Везните, които имат контакти с други градове или чужди страни ще се наложи да се сблъскат с противоречивите позиции на колегите си. Те могат да се откажат от задълженията си или да поставят условия за сътрудничество, които отслабват позиците на Везните. Преговорите с тях ще се точат доста дълго, и едва през октомври-ноември ще съумеят да постигнат желания компромис. Активизират се и скритите врагове и конкуренти, които няма да са във възторг от засилените позиции на Везните и борбата с тях ще се превърне във фон почти през цялата година. От дейността на отделни Везни ще се заинтересуват проверяващите инстанции, което може да доведе до неприятности, както морални, така и финансови.
  Служителите могат да попаднат в сложно положение на работното си място; възможно е да станат действащо лице в объркана интрига. В друг вариант тяхната организация (фирма, предприятие) може да преживява трудно време, което да доведе до смяна на работата. Максимум неприятности могат да се очакват през март, май, юни и септември. По това време се препоръчва на Везните да проявяват сдържаност и търпение. Възможно е да бъдат прекратени отношенията с хора, които връзват ръцете на Везните, те да се освободят от задълженията, които спират развитието им и поглъщат енергията и времето им. Юли ще бъде динамичен и ефективен. Има шанс Везните да обърнат ситуацията в своя полза и да започнат стремително движение напред. А през октомври планетата-гигант Юпитер, снабдяваща подред всички знаци със своята благотворна енергия, ще премине в знака на Везните и всичко ще се промени към по-добро. Старите проблеми ще се регулират, ще се появат нови възможности. Може смело да се празнува победа и да се гледа напред в бъдещето, което ще се подреди така, както е било планирано и мечтано.
---ПАРИ---
  През цялата година Везните ще трябва да бъдат внимателни с финансите си, тъй като нестабилността в работата ще се отрази и на материалното положение на Везните, което ще стане нестабилно и несигурно. Има, разбира се, надежди за кредит, спонсорски програми, подкрепа от страна на близки хора и неофициални източници на доход, готови да подкрепят представителите на този знак през цялата година.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  През първото полугодие личният живот на много Везни ще бъде неспокоен и нестабилен. Влошават се отношенията с роднини, възможно е те да започнат глобална конфронтация с Везните и да измъкнат на бял свят онова, което е желателно да остава скрито. Стабилните съпружески двойки ще са загрижени от въпросите за собственото си благополучие, възможна е покупка на имот или скъпи предмети, облекчаващи бита. През първото полугодие влюбените ще трябва да преодоляват много препятствия, но до есента те ще се окажат напълно преодолими и което трябва да се случи, ще се случи. Есента ще подари и на самотните хора любов и разбирането, че щастието е напълно достижимо.
---ЗДРАВЕ---
  Достатъчно уязвимо през първата половина на годината, когато стресовите ситуации могат да извадят от релси Везните. Особено внимателни трябва да бъдат възрастните хора и тези с крехко и слабо здраве - на тях се препоръчват профилактични мероприятия, тъй като могат да се обадят хроничните им заболявания. Младите и здрави Везни също е възможно да се почувстват не добре, препоръките към тях са за здравословен начин на живот, пълноценна грижа за собствения си организъм и естествените му потребности.

скорпион
СКОРПИОН
Отминалата година подари на Скорпиона възможност да уреди професионалната си съдба и през 2004 година следва да се стабилизира това, което не е било постигнато в миналото. Не повтаряйте грешките, допуснати през есента на 2003 година, осъществявайте контакти, обменяйте информация и не претендирайте за много. В такъв случай годината ще премине равномерно и без загуби.
---БИЗНЕС---
  Настъпващата година се характеризира с най-противоречиви тенденции. От една страна ще се появят нови приятели и покровители, а стари мечти сякаш ей-сега ще станат реалност. От друга страна отношенията ще се окажат неустойчиви, ненадеждни и в най-отговорния момент ще се наложи да се разчита само на себе си. Неопределени финансови дела или различни ангажименти могат да се превърнат в препъни камък. Особено сложна е първата половина на годината, през февруари-март се очакват и редица недоразумения. Истинска криза може да настъпи през пролетта — април, втората половина на май, юни. През това време са възможни емоционални стресове, загуба на пари и конфликти по всички фронтове. В зависимост от това, как ще съумеете да се справите с този период, такава ще бъде и есента на 2004 година. В най-добрия случай ще може да се работи спокойно, в най-лошия — мащабните дейности ще отидат на заден план, очаквайки по-добри времена. Служителите могат да загубят позициите си и да започнат да мислят за друго приложение на своите таланти. Такива възможности обаче няма да дойдат скоро, затова не следва да се правят решителни стъпки, ако не сте абсолютно уверени в успеха им.
---ПАРИ---
  Във финансово отношение годината ще бъде сложна, вина за което могат да носят споменатите по-горе проблеми, а така също и семейните трудности. Повечето Скорпиони през 2004 година трябва да покажат икономичност, спестовност и умение правилно да разпределят своите ресурси. Не доверявайте твърде на околните, а така също и на приятели, не давайте пари назаем и не ставайте поръчител на някого, понеже вероятността да загубите пари е много голяма. Може би по-добра стратегия за водене на финансовите дела ще стане практичността.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  2004 год обещава непостоянство и в емоционално отношение, особено ако главните събития в живота на човека се развият пердимно в личен план. Семейните хора ще са загрижени за проблемите на своите деца — отношенията с тях могат да се превърнат в непредсказуеми. Възрастните деца могат да станат по-самостоятелни и малко да се отдалечат от Скорпиона. Малките ще се държат не така, както би ни се искало, ще се наложи да се положат повече грижи за здравето им, да се инвестира в обучението им и възпитанието им. При съпрузите със сложни проблеми са възможни разговори за развод, който ще стане напълно реален през пролетта или есента на 2004 година. В този случай бурни спорове ще се разгорят по повод бъдещето на децата, тяхното възпитание и обучение. Отношенията между влюбените могат да се променят постоянно и да се окажат на границата на скъсването от април до юни. През юли всичко ще се върне в релсите си, но есента ще донесе още един остър завой, който ще изхвърли Скорпиона от релсите за дълго време.
---ЗДРАВЕ---
  Енергийният потенциал на Скорпиона е достатъчно висок, но неблагоприятен период през първото полугодие е от април до юни, а през второто — октомври.

стрелец
СТРЕЛЕЦ

През 2004 година на Стрелеца предстои да се издигне на следващото стъпало по стълбицата на социалния успех. Планетите предоставят свобода на избора и при желание може коренно да бъде променена работата, личния живот и дори местожителството. Не отлагайте нищо за утре, всичко трябва да се прави само сега!
---БИЗНЕС---
  През тази година за Стрелците започва нов професионален цикъл с всичките му атрибути. Дейните хора ще започнат нов проект, който ще ги издигне на ново социално и финансово стъпало. Служителите могат да сменят работата си с по-перспективна, интересна и високоплатена. Годината е благоприятна за нови познанства, обмяна на мнения и идеи. Към негативните моменти на 2004 година могат да бъдат отнесени сложните отношения с отделните партньори — те постоянно ще подвеждат Стрелеца и няма да изпълняват обещанията си. Затова в борбата за успех разчитайте само на себе си, а не на другите, използвайте късмета си и се старайте да не затънете в рутина. Възможни са и интриги от страна на конкуренти, но след активна борба победата е за Стрелеца, а враговете ще бъдат победени и разбити. В този план на взаимоотношения напрегнати месеци са март, краят на май и юни. През тези периоди не вземайте кардинални решения, запазете спокойствие и чакайте. През октомври отношенията ще се регулират, ще се появят интересни възможности, свързани с партньори от други градове или страни, и реално ползотворно сътрудничество.
---ПАРИ---
  Финансовото положение на Стрелците значително ще се подобри, което ще бъде естествено следствие от новите професионални възможности. Възможна е също така и периодическа подкрепа от страна на партньори и колеги по бизнес или близък човек.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  В личния живот на Стрелците продължават промените, чието начало бе поставено в миналото. Независимо от оптимистичния фон на цялата година, романтичните отношения не могат да бъдат наречени безпроблемни. През март, втората половина на май и през юни Стрелците ще имат достатъчно основания да се съмняват в искреността и надеждността на партньора си. И ако в професионален план мощният натиск, свойствен на Стрелеца, може да се приеме, то в личния живот е по-добре да се намалят оборотите. Приемете ситуацията такава, каквато е, и помнете, че вашето време са лятото и есента. Не вземайте инициативата в свои ръце, отстъпете тази възможност на партньора си. Ще мине време и тези трудности няма да ги има. Отношенията ще се определят от октомври до декември и това, което трябва да се случи, ще се случи. задължително.
---ЗДРАВЕ---
  През цялата година Стрелецът ще бъде активен, жизнелюбив и много деен, а всички болести ще го заобикалят.

козирог
КОЗИРОГ

2004 година е динамично и успешно време, когато ще бъдат необходими решителни действия. За да заложи основата на светлото си бъдеще, Козирогът трябва да бъде по-активен, по-самостоятелен и да не позволява никому да влияе върху курса, който е избрал. Топката е във вас и ударът е ваш.
---БИЗНЕС---
  Тревогите и проблемите от миналата година останаха назад, а напред са новите възможности Козирогът да реализира своите способности и професионални знания. При едни Козирози това може да бъде свързано с преместване в друга страна или град, а при други - с друга работа или преместване на друга длъжност. Не си струва да се очакват такива събития през първата половина на 2004 година, най-доброто време е периодът от септември до ноември. Независимо от ярко изразените благоприятни тенденции, през първата половина се очакват много проблеми, чието преодоляване не е проста работа. Редица трудности ще дойдат от отношенията с партньорите от други градове или страни - през март, втората половина на май и през юни, когато работата може да навлезе в затънтена улица. Бизнесмените ще имат проблеми с подчинените, а служителите с някой от колегите си. При някои Козирози в същото време ще възникнат проблеми с проверяващи инстанции, които ще усложнят професионалните дейности. Но неразрешими проблеми няма и около октомври голяма част от недоразуменията, така или иначе, ще бъдат отрегулирани. Октомври е отправна точка на успеха, който ще стане основен фон и за следващата, 2005 година.
---ПАРИ---
  Финансовото положение се подобрява и през януари, февруари, октомври може да се разчита на значително увеличение на средните доходи. Тази благоприятна тенденция ще получи продължение и в следващата 2005 година.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Личните ангажименти при семейните през 2004 година ще изискват особено грижливо отношение един към друг. Дори стабилните съпружески двойки ще почувстват известно отчуждение. Не е изключено тези твърде нерадостни тенденции да получат продължение и през следващата 2005 година. Планетите препоръчват на Козирозите да снижат изискванията си, за някои неща да направят компромис или просто да изчакат. Друг път видимо няма! Трудно живеещите двойки ще влязат в един от най-сложните периоди в живота си, когато се изострят и излизат на преден план не само достойнствата на партньора, но и неговите недостатъци. Не е изключено към октомври да стане дума за скъсване на отношенията, за развод. А може да се случи например и така - съпругът на Козирога да боледува или да преживява професионална криза, което ще се отрази на атмосферата в семейството. Планетите съветват Козирозите да обърнат внимание на децата си. Техните успехи могат да изгладят семейните трудности и да подобрят атмосферата в семейството.
---ЗДРАВЕ---
  Има какво още да се желае за енергийния потенциал на Козирога през първото полугодие и през април до юни му се препоръчва да следи организма си и да не го подлага на проверки за издръжливост. След септември ситуацията значително се подобрява и дори заболелите представители на този знак ще започнат сигурно да оздравяват.

водолей
ВОДОЛЕЙ

Годината може да се определи като приключваща, преходна. Продължителната безизходна ситуация на работното място влиза във финален стадий. А след него - "фениксът" ще се възроди от пепелта.
---БИЗНЕС---
  През първата половина на годината ще получат продължение процесите, чието начало е било поставено през миналата година. Бизнесмените ще мислят за разширяване на бизнеса си, за неговото пренасочване, но този процес ще се развива много по-бавно, отколкото е било планирано. Много напрегнати моменти е възможно да бъдат свързани с партньори, чиито позиции са по-силни от тези на Водолея. В тази връзка, много представители на този знак ще се чувстват силно зависими от партньорите, с които работят, а така също и от различни обстоятелства, възникващи внезапно, сякаш без видима причина. Професионалната дейност ще бъде подложена на преразглеждане и ако първата половина на годината ще е времето за подготвителни действия, то есента ще донесе по-ясни перспективи, които предстоят да бъдат реализирани в следващите три години.
  През първото полугодие много от Водолеите ще се движат в общия поток, а той ще се окаже мътен и бавен. През октомври - ноември ще започне друг период - възможностите ще се появяват сами и не е изключено те да бъдат свързани с пълно прекратяване на предишна дейност и предишно сътрудничество. Служителите ще разберат, че старата им работа се е изчерпала и по това време ще се заемат с търсене на по-перспективна работа. При много Водолеи ще възникнат сериозни разногласия с приятели и покровители. Конфликтите ще станат фон на цялата година и най-ярко ще се проявят през март, май и юни. Не е изключено разногласията да са от финансово и морално естество, което в крайна сметка да доведе до прекратяване на взаимоотношенията. Ще продължат юридическите проблеми или Водолеите ще станат обект на изключително внимание от проверяващите инстанции.
---ПАРИ---
  През 2004 година много мероприятия ще бъдат осъществявани благодарение на финансовата подкрепа на партньори, заеми, кредити и помощта на близки хора. Някои Водолеи ще имат шанс да получат наследство. Планетите препоръчват внимание и предпазливост във всичко, което е свързано с пари. Уран се намира в небесния сектор, който отговаря за финансите, а това предполага много изненади, в по-голямата си част неприятни. За много от Водолеите ще са реални сериозните финансови проблеми с приятели или група хора и тази ситуация предрича загуби, най-вече през март, май и юни.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Живеещите в света на чувствата ще преживеят много интересна, емоционално наситена година. През цялата година влюбените ще усещат ту огън, ту студ, толкова сложни ще се окажат отношенията им. През май, юни и септември ще изглежда, че отношенията им нямат бъдеще, и най-непримиримите Водолеи, разглеждайки ситуацията от позициите на време и ценност, ще я зачеркнат дебело. Ще възникне усещането, че чувствата отнемат много сили и време, а в резултат не дават нищо. Но истински обичащите души ще съумеят да се примирят с това и в бъдеще ще получат желания резултат.
  Семейните хора ще замислят "строежа на века" и е възможно да се преместят в ново жилище или нов дом. В по-скромен вариант е възможен основен ремонт, който изцяло да обнови старото жилище. Бъдете внимателни към възрастните си родители и роднини, възможно е някой от тях да се разболее. При жените Водолеи е възможна бременност, която ще протича доста тежко. Родителите Водолеи вероятно ще имат сериозни проблеми с децата си, които ще се излеят в солидни разходи.
---ЗДРАВЕ---
  През цялата година би могло да се желае повече от енергийния потенциал на Водолея, което ще създаде благоприятна почва за изостряне на хронични заболявания или поява на нови проблеми. Живейте здравословно и пълноценно се грижете за себе си. В случай на заболяване обръщайте се за съвет само към добър специалист, изключвайки от практиката си методите на самолечение.

риби
РИБИ

През 2004 година на Рибите предстои да градят по друг начин отношенията си, както в бизнеса, така и в любовта. Бъдете внимателни към околните и предпочитайте независимостта пред сътрудничеството, силата пред малодушието.
---БИЗНЕС---
  Основа на професионалната дейност през 2004 година ще станат партньорските взаимоотношения. Именно с тяхно участие е възможно да се реализира някакъв важен проект. Не е изключено позициите на съдружниците да се окажат много по-силни и на Рибите да се наложи да лавират ловко, за да не изпуснат възможностите и щастливите шансове. През февруари, първата половина на март, втората половина на май и през юни в отношенията ще се набелязва криза, и ще се наложи много позиции да бъдат преразгледани. Втората половина на 2004 ще зависи от това как ще протекат тези периоди. При служителите реални ще бъдат конфликтите с началници и в най-лошия случай нещата ще приключат с изгубване на работното място. Астрологът съветва Рибите да не преувеличават своите възможности и да не правят революции, което няма да свърши добре. Занижете изискванията си и направете компромиси тук-таме — такава тактика ще ви донесе много по-добър резултат, отколкото упоритото отстояване на собствените позиции.
---ПАРИ---
  Астрологът вижда финансовата сфера доста неравномерна, затова бъдете внимателни към парите и всякакви други ценности, изключете възможността от загуби. Не давайте пари назаем и не поръчителствайте никому, тъй като това ще доведе до влошаване на финансовото ви положение.
---ЛЮБОВ, СЕМЕЙСТВО---
  Ако по волята на съдбата личният живот излезе на преден план, то и тук може да се очакват много значими събития. Влюбените предстои да вземат съдбоносно решение по повод официалното оформяне на отношенията. Трабва да се каже, че Рибите са изключително сложен, изплъзващ се знак и през 2004 година тези му качества ще се прояват в максимална степен. Техните колебания и съмнения ще доведат до търкания, по-голямата част от които ще бъдат през март, в края на май, през юни и септември. Старайте се да разберете човека до вас и бъдете честни сами със себе си - тогава няма да заблудите и останалите.
  Атмосферата в много семейства на Риби ще бъде достатъчно напрегната. В някои случаи близкият човек ще бъде зает със себе си и Рибите ще останат малко изолирани, в друг - в самите Риби ще се появи непреодолимо желание за свобода, което е практически безнадеждна работа то да се реализира в семейството. При някои представители на този знак неочаквано ще се появи на хоризонта стара любов и сложните отношения с постояния партньор ще получат своето лесно обяснение, именно поради това обстоятелство.
  Влиянието на децата ще изглади в известна степен разногласията, но няма да ги ликвидира напълно. В този случай октомври и ноември ще донесат много разочарования и пословицата "Който гони два заека, не хваща нито един" ще се окаже съвсем вярна. В много семейства ще възникнат проблеми с децата, които ще изискват внимание и грижи. Отношенията на по-възрастните Риби с порасналите деца ще се променят - този процес ще бъде дълъг и няма да е лесен.
---ЗДРАВЕ---
  По отношение на здравето 2004 година не е най-доброто време, затова отнасяйте се внимателно към здравето си и не подлагайте организма си на проверки.

| нов брой | дневен хороскоп | седмичен хороскоп | месечен хороскопгодишен хороскоп | АРХИВ | top
e-mail: margaritta@abv.bg
© списание «МАРГАРИТА», 2001- 2004