е-списание МАРГАРИТА - ХОРОСКОПИ - Седмична астропрогноза
Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
  СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
13 - 19 август 2018

 

  ОВЕН
ОВЕН
През седмицата определящи за вас ще бъдат средата и обстоятелствата, на които вие ще реагирате. Това означава, че вие сте свободни да диктувате на околните и пълноценно да проявявате своя инициативен характер само в рамките на създалите се обстоятелства, в отговор на случващото се. Както и преди, вашите постъпки са достатъчно импулсивни - вие действате, когато "ви кипне" и ви залее нетърпението. Това може да доведе до различни пропуски и неприятности, стигащи дори до загуба на доходи или нещо друго, ценно за вас. Част от Овните продължават проточилата се борба за място под слънцето - длъжност, статус, власт в семейството. До пълния успех е още далече, и сега е моментът да смените тактиката - да изчакате, по-добре да съгласувате своите текущи действия със стратегическата си цел. Най-ефективната роля за вас е ролята на сив кардинал, лелеещ коварни (или благородни) помисли.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Все още най-непредсказуем и интензивен е животът на априлските Телци. Някой или нещо явно действа на нервите ви, дестабилизира живота ви, принуждава ви към необичайно и дори екстравагантно поведение. Обстоятелствата подлагат на изпитание вашия характер за вродена издръжливост и спокойствие. Откривайте в себе си онова, което дреме някъде в дълбочина, нови качества, таланти, интереси. Не бързайте обаче да ги използвате в пълен обем, научете се да ги управлявате. Отначало задължително ще възникне чувство на неадекватност, а след това ще свикнете и ще се научите да бъдете "не такива като всички" и не такива като преди това. И това ще остане с вас за цял живот. Повечето от майските Телци засега са стабилни и се чувстват прекрасно в обичайната житейска рутина. За всички Телци са показателни събитията в четвъртък и петък. Хубавите събития предвещават продължително благополучие. Тревожните, неспокойни, нервиращи произшествия са знак за настъпващи промени. Главното обаче предстои - най-вероятно в следващата година. Имате време да се огледате и да преоцените своята житейска позиция, да разгледате и осмислите своите нови условия за живот и възможности.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Текущите дела, които ви интересуват от началото на юли, през последните три седмици практически не са се придвижили. Необходимо пътуване е било отлагано, делови и битови срещи сте пренасрочвали или те не са давали резултата, на който сте разчитали. Нужните документи не са се придвижвали, очакването на новини не се е оправдало. С други думи, в нещо вие сте тъпкали на едно място или сте обикаляли в кръг. В по-добрия случай вие сте "утъпквали полянката", която сте започнали да усвоявате в началото на юли. Всички тези протакания свършват в края на тази седмица. През следващата седмица започва движение напред. Отначало по-бавно, но към края на август всички ваши проекти излизат стремително на финишната права. Можете да разчитате, че процесът, от който се нуждаете, ще приключи през първата десетдневка на септември. Вярно е, че финишната точка може да се окаже малко встрани от онази, която сте си набелязали в началото на юли. Всичко е за добро.
 
РАК
В центъра на вашето внимание е финансовата и имуществена тема. Много неща зависят от вашите природни способности да печелите и начина да харчите пари. Много неща обаче зависят и от външните обстоятелства, от хората, с които вие работите през цялото лято. Това лято е доста опасно да разчитате на чужди (заемни, съвместни) ресурси. Сметките и надеждите могат да ви подведат сериозно. Такава опасност се запазва чак до октомври. Някакъв момент на истината във вид на конкретна информация (от познати или печатни източници) настъпва в понеделник. Вземете го предвид. Във вторник и сряда на дневен ред са семейните въпроси. Придобивките в дома ви са полезни и изгодни, ако не ви напрягат твърде много финансово и са продиктувани от реална необходимост. В тези дни се изясняват вътрешно семейните отношения - топлота и взаимопомощ носят дълготрайно стабилизиране на съпружеските и вътрешносемейни връзки. Студенината на съпружеските отношения и притискащите задължения към член на семейството ви карат да сте нащрек. В сряда поговорете с близки роднини за нещо важно за самите вас.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Юлските Лъвове стоят на прага на съществени житейски промени - към края на годината може да се промени кариерата, семейното ви положение, социалният статус. Всичко ще се реши окончателно и ще заеме стабилна форма през пролетта, а засега обмисляйте случващото се, дайте си сметка, че съдбата ви води нанякъде. Би било добре да си изясните накъде, за да помогнете на нея и на себе си. Обръщайте особено внимание на нестандартните и неприятни случаи. Поредното подсказване ще получите в петък. Лъвовете, родени през първата десетдневка на август, от 5 август до 1 септември имат принципни разминавания с един от членовете на семейството. В петък това е особено очевидно - изяснете го! Може би ще трябва да промените своето мнание за нещо или за някого. Рождениците от седмицата са достатъчно благополучни и стабилни, но през цялата втора половина на лятото явно са недоволни от нещо. Може би трябва да свалите летвата на своите претенции? В сряда ситуацията ще бъде по-ясна. Изяснете си нещата, не мъкнете това недоволство в своята нова лична година!
 
ДЕВА
Наближава краят на вашата лична година. Вие сте на прага на новия си рожден ден, когато звездите ще ви призоват да решите поредната житейска задача и ще ви дадат сили за самореализация. А засега всичко е в мъгла - вие сте се задълбочили в миналото или в самите себе си. От време на време това е полезно - поровете се в себе си, обмислете онова, което ще изречете на глас и ще започнете да реализирате след 6 септември. Много от това, което сега се случва в живота ви, не подлежи на огласяване. Едно - поради своята незначителност, друго - по силата на своята незрялост - събития, планове, намерения. В понеделник се постарайте с целия си присъщ ви прагматизъм, да се освободите от някаква илюзия. Включително и спрямо човека, постоянно намиращ се в последните години до вас. Направете тест-драйв на неговата вярност, честност и практичност. Вторник и сряда са благоприятни дни за придобивки и лични заработки.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Потопявайки се в светски и обществени дейности вие намирате отдушник от натрупаните семейни проблеми и задължения. Макар това лято те да не ви носят пълно удовлетворение. Въпреки това, вие сте привлекателни, околните ви възприемат позитивно и най-важното - здрави и осигурени сте. Няма идеални неща, така че не ядосвайте съдбата, наслаждавайте се на това, което имате. От 8 до 20 август е полезно да отделите по-голямо внимание на своята външност, на личния си имидж. Доколко искате това и как съумявате да го постигнете, става ясно в сряда и четвъртък. Ако дори в тези дни сте недоволни от себе си или от текущите семейни обстоятелства, това е признак на дълбока душевна дисхармония, породена от реални проблеми. Ще трябва да предприемете нещо. В четвъртък може да се случи някакво не съвсем приятно събитие, което съществено да повлияе върху по-нататъшното развитие на нещата. Дръжте всичко под контрол.
 
СКОРПИОН
Социалният успех и достойното положение в обществото е основната тема през текущата година. Колкото повече наближава есента, толкова по-важно за вас е това да ви удовлетворява. През август вие сте поставени в положение на "спорещ" - с началници или подчинени, с роднини или колеги. Не става дума за остър конфликт, а по-скоро за принципно разминаване на житейските позиции, поставящи под съмнение вашия авторитет и компетентност. Това може да е и професионална конкуренция. Само че категориите на спорещите са твърде различни - в социален план вие тежите доста повече. От 15 до 24 август ситуацията се поддава на регулиране. Положете известни усилия, използвайте дипломатичния подход и задължително ще намерите точки на съприкосновение. В това отношение благоприятни дни са петък и събота. Тогава през следващата седмица всякакъв род несъгласия и разногласия ще започнат стремглаво да се изглаждат и решават.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
От средата на август до края на септември вие можете да ликвидирате или съществено да облекчите своите материални трудности. Как именно - ще ви подскаже животът. Но това, че важна роля в това играе влиятелен и състоятелен човек, е точно. Общувайте с подобни познати и роднини колкото е възможно по-тясно и доброжелателно. Връзките и протекцията в живота ви играят далеч не последна роля. Не се затваряйте в тесния домашен кръг, търсете общуване. Полезно и приятно ще се окаже далечно пътуване, ако не се появят препятствия. Най-благоприятните дни за Стрелците през тази седмица са петък и неделя. В петък всичко се подрежда в полза на ръста на вашето благосъстояние, комфорта на вашето семейство и домочадието. В неделя - лично за вас.  
 
КОЗИРОГ
 
Постъпките, извършени от Козирозите през април и първата половина на май са повлекли след себе си събития, които сега се подлагат на известни корекции в случай на неуспех или на развитие и тиражиране (повтаряне), ако през пролетта всичко се е получило перфектно. Във всеки случай, вашите минали действия не са изчерпали своята ефективност. Струва си да помислите какъв допълнителен ефект можете да извлечете от тях. И какво трябва да се коригира, поправи, приспособи към променените през това лято условия. За активни действие ви се дава време до 11 септември. Предимство в управлението на подобна сила имат родените през втората десетдневка на януари. Тъй като при ретрограден Марс ясната представа за това как е най-добре да се действа и какви задачи да бъдат реализирани, е в известна степен размита, по-добре е до 26 август да се занимавате с предварителни, подготвителни неща. Така няма да сбъркате. А след това енергично да се устремите напред. За две седмици през септември ще успеете да направите много. Мъжете, напуснали своята половинка това лято, сега се връщат. Или могат да бъдат върнати.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
От средата на май до текущата седмица Марс се е намирал във вашия знак, стимулирайки изработването на мъжки хормони дори при жените. Женският организъм също отделя такива хормони, макар и много по-малко. Тези хормони придават на човека бодрост, работоспособност, стимулират лидерството и повишават нивото на потенциалната агресия. Всичко зависи от тяхното ниво и умението на човека да се разпорежда с това богатство. Намирайки се във Водолей, Марс засилва интелекта и своенравието, свободолюбието и спонтанността в постъпките. Как се е проявявало всичко това, правилно ли сте се разпореждали с това богатство? В понеделник Марс, обръщайки се назад, отива в Козирог, там той ще се обърне и на 11 септември отново ще се върне при вас. От 11 септември до 15 ноември вие ще усетите втората вълна на "хормоналния взрив". Как ще го използвате? Като първия път или по-ефективно и рационално? Има върху какво да помислите, какво да планирате. В това ще ви помогнат обективните обстоятелства и хората с които постоянно си взаимодействате. Пазете своя статус и репутация. Вие ще имате още една прекрасна възможност да постигнете успех.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Ежедневната рутина и обичайните служебни задължения остават в зоната на вашето внимание. Изпълнявайте поетите задължения добросъвестно, опирайки се на своите знания и професионализъм. Така вие ще имате успех в близка перспектива и ще подготвите почвата за скок в кариерата, който звездите ви обещават от ноември 2018 до ноември 2019 година. Помислете как най-добре да се подготвите за това и най-важното е към каква социална цел да насочите усилията си. Това лято при мнозина от вас събитията се формират по най-добрия начин. Дали просто ви върви, или висшите сили ви пазят и ви помагат. По най-очевиден начин събитията могат да ви намекнат за това в петък. Опитайте се да разгадаете замисъла на висшите сили спрямо вас и да се настроите към тях. Тогава вашите стари мечти задължително ще започнат да се сбъдват.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2018
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.