Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА
18 - 24 декември 2017

 

  ОВЕН
ОВЕН
Завършва добрият за вас период на Стрелеца, когато вие стремително и в крачка сте осъществявали своите планове и сте разширявали границите на своя свят, с който сте свикнали. Родените около 17-20 април енергично трансформират основите на своя живот според собственото си разбиране, включително променяйки гражданството си. Още в края на седмицата се стига до своеобразна точка, от която няма връщане назад. Животът ви придобива вече конкретна цел от голям мащаб: кариера, промяна на социалното положение (гражданство, семейно положение, длъжност). Следващите две години Овните имат силна мотивация и амбиции за издигане в социума. С времето това може да намали в известна степен значимостта на семейството, но само в случай, че семейството не подкрепя вашия стремеж "към властта". Животът през следващите седмици и месеци няма да бъде лек, това ще бъде тренировка на упоритост и търпение. В бита, в недалечно бъдеще вероятно ще имате сериозни и продължителни проблеми с родителите.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
В по-добрия случай, в периода на Стрелеца при вас стават промени към по-добро, благодарение на преумножаването и нарастването на нещо, което ви е нужно. В предишните две години това нарастване е било минимално необходимото. До ноември-декември 2018 година ще получите заслуженото, когато преживените сега ограничения и положени усилия дадат "сладки плодове" и осигурят мощен пробив към подобряване. Всичко това е в недалечното бъдеще, а сега всичко, което е покълнало и пораснало миналия месец, било то конкретна ситуация или като цяло вашите променени поглед върху света, се консервира и стабилизира. Вие ставате консерватори. И не само за периода на Козирога. Сатурн сега не по-малко от две години ще извайва от вас консерватор. Това означава, че вие личностно и социално започвате да узрявате така, както не сте узрявали през последните 29-30 години.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
В последните три-четири седмици Близнаците съумяха в пълен обем да оценят както надеждността и комфорта, така и проблемите в своя брак, в деловото (търговско) партньорство или трудов договор. Всичко, и хубаво, и лошо, се е натрупвало в последните 2,5 години. И ето резултатът, квинтесенцията. Правете си изводите и се гответе за това, че положението на нещата в следващите 2,5 години ще се "консервира" и в известна степен - усложни. Занапред ще се наложи периодично да се преодоляват трудностите, които са породени от развитието на събитията в предишните две години. В плюс ще бъдат онези, които имат сигурно "рамо", добър брак с по-възрастен партньор. Отваря се възможност за доходи и натрупвания благодарение на партньора или на "други хора" (клиенти). Но расте и зависимостта от други хора.
 
РАК
Събитията от седмицата и предишните два месеца са били благоприятни както за работа, така и за почивка. Предприемчивите хора с увлечение реализират своите идеи. До следващата есен късметът все още ви се усмихва, но акцентът на събитията се пренася върху договорните отношения - съпружески, делови, договорни. Това означава, че вашият късмет сега в голяма степен зависи не толкова от вас самите и вашата инициатива, а от хора и обстоятелства. Възможно е да възникнат както нови опорни точки във вид на надеждни "по-зрели" партньори, така и обективни препятствия, с които ще ви се наложи да се сблъскате - да се борите, да се подчинявате или да търсите паритетни условия на сътрудничество. Това е главното, за което би било да се готвите. Още през тази и следващата седмица могат да се случат знакови събития, които си струва да бъдат проектирани в бъдещето, за да разберете доколко те са неизбежни и полезни за вас.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
Благоприятно се формират вашите семейни обстоятелства. Радостното е, че това е дългосрочна тенденция, до следващата есен. Има време спокойно да се подобрят всички страни на семейния бит. Например, от 10 декември до края на януари можете да се решите на най-активни действия: ремонт, изчистване на натрупани вехтории, усъвършенстване на канализацията и свързаните с нея битови помещения. Не е задължително да свършите всичко сами - оставете за себе си ръководната роля, а за изпълнител изберете най-енергичния член в семейството или външен човек, желателно да е мъж. Събитията от четвъртък и петък ще ви подскажат и онова, което е нужно да се свърши, и кой именно може да осъществи вашите идеи. От 15 до 28 декември се случват събития, които ви мотивират да вземете някакво важно решение. През тази седмица знакови събития се случват в събота и неделя. Най-благоприятни са те за родените около 18-22 август.
 
ДЕВА
Най-важните процеси и събития през последните две години са протичали в семейството ви или са били свързани с близките у дома. Приключващите събития се случват сега, в периода на Стрелеца. Събитията в събота и неделя демонстрират резултата. Повечето Деви в тези две години са имали твърде много трудности и разочарования. Положените усилия и ангажираност по отношение на семейството ще бъдат възнаградени след есента на 2018 годена и до есента на 2019 година: Чакайте и се надявайте. А засега се опитайте да изпитате облекчение от това, че главните трудности и изпитания са зад гърба ви! И не забравяйте, че ако някъде нещо си отиде, нещо друго непременно ще се появи. Така е и сега: в групата на ограниченията и изпитанията попада сферата на живота, носеща "празник, любов и радост". Всичко, което сега ви носи тези усещания, в следващите две години ще се свие и "изсъхне", като шагренова кожа. Любовта, ако не си отиде от живота ви, ще придобие оттенък на взаимни задължения и подкрепа. Което също не е зле, между другото. Нека сега работата и децата бъдат вашата радост.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Социалните обстоятелства и собствените ви способности от есента на 2017 до есента на 2018 година ще ви позволят съществено да подобрите своето благосъстояние. Вие ще направите това най-енергично с помощта на влиятелен партньор от 10 декември до 26 януари. Търсете спешно подходяща кандидатура. Включвайте се в търговска и финансова дейност - успешна продажба на имот или друг финансов проект още през втората половина на декември ще ви направи по-богати. В бъдеще ви очакват сериозни семейни грижи. В по-добрия случай - изграждане на семейство като такова или дом за семейството. Най-вероятно чрез кредити. В по-лошия случай ви очаква тъга и самота. Знакови "стартови" събития се случват в неделя и в следвашия понеделник - сами преценете нещата, с разбирането, че всичко едва се заражда и може да съществува в скрита форма.
 
СКОРПИОН
От 10 декември до 26 януари вие сте енергични и благополучни, дори ако се борите с болести или "горите" в работата си. През тази седмица отлично се подреждат финансовите дела - намира се перспективен източник на доход, осъществява се имуществена операция или нещо, носещо приход и по-добро благосъстояние. Още в края на тази и в началото на следващата седмица обстоятелствата се променят за дълго - очакват ви важни делови командировки и в същото време ограничения в личните ви планове за пътувания. Грижата за близки роднини или необходимостта от професионално обучение ще бъдат важна част от живота ви. Контактите с околните след известно време започват да се съкращават, кръгът от хора, с които общувате, се свива до най-необходимите ви хора. В позитивен смисъл, в следващите месеци вие ставате по-организиран и разумен, социално зрял човек. А някои може да започнат да пишат и мемоари.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
Стрелците рожденици от понеделник до четвъртък получават от звездите дарове, които ще използват през цялата следваща година. В Стрелец сега все още се намира Венера, която древните смятали за "малкото щастие". Значи звездите ще осигурят такова щастие на всички, родени от 2 до 26 декември. За тези рожденици следващата година ще бъде обагрена от личната им привлекателност и романтично въодушевление във всякакви отношения. Създават се предпоставки за запознанства с чужденци и за романтични пътешествия в далечни страни. При всички Стрелци в скоро време ще се променят материалните обстоятелства. Ще се намери стабилен и дългосрочен източник на доходи, за мнозина в държавна организация. Отсега и за две години напред главно условие за благополучие трябва да стане спестовността. Това трябва да знаят и да имат предвид всички Стрелци без изключение. Придобивки можете да правите чрез лични спестявания и заем, но по-добре той да бъде от официална банка, а не от кредитни институции.  
 
КОЗИРОГ
 
На 21 декември започва периодът на Козирога, а ден преди това се случва важно за вас събитие - преминаването на съдбоносната планета Сатурн в нейния роден знак - този на Козирога, където Сатурн ще остане до 18 декември 2020 година. Такова съдбоносно влияние той оказва върху Козирозите веднъж на 29-30 години. За вас настъпва време за социално узряване - постигане на жизнено важни цели, завършване на дългосрочни проекти и започване на нови. Това засяга преди всичко хора, заемащи ръководни длъжности. Ще се появи възможност да се стабилизира постигнатото, да се изкачи ново стъпало в служебната стълбица или да се излезе в пенсия. Сатурн не дава аванси, той само плаща по заслуги. Което означава, че може да се наложи някои Козирози да стигнат до плачевни резултати. Във всички области на живота в следващите две и половина години успех ще постигне онзи, който прояви трудолюбие и преданност към работата си и отхвърли всякакви излишества.  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
За вас завършва периодът на интензивна обществена работа, започва последният месец от личната ви година. До рождения си ден вие ще пожънете всички успехи, които сте изработили и подготвили за годината, в най-различни варианти и форми. Едновременно с това малко ще се понижи жизненият ви тонус, обичайните задължения ден след ден ще ви се струват все по-тежки. Особено за възрастните хора. Пазете се, занапред не пилейте сили напразно. Мнозина от вас, независимо от вродения ви колективизъм, ще искат малко да се отстранят от делничната суета и проблеми. За творческите личности е особено полезно периодично да се усамотяват, да се вглъбяват в себе си, за да се върнат след това с нещо ново. В периода на Козирога (до 20 януари) забелязвайте всички дребни трудности, свързани със здравето, с човека, за когото се тревожите, и с тайните си недоброжелатели. Възможно е да ви се наложи да ги преодолявате не по-малко от две години. Така че е добре да бъдете подготвени.  
 
РИБИ
 
РИБИ
Завършва месецът, в който кариерата и репутацията са играли главна роля в живота ви. Вие сте наясно с "тавана" на своите възможности. Дошло е време да получите дивидентите си. Дали те ще ви харесат или не, зависи от това, което сте постигнали не само през миналия месец, но и за много години преди това. Следващите две и половина години вашият възход ще бъда заплатата ви за труда и постиженията, в зависимост и от репутацията ви. Трябва да се каже, че повечето Риби до следващата есен ще живеят в почти "парникови" условия, но все едно, няма да получат нищо "излишно". Не можете да разчитате на лесно щастие и удоволствие - в това отношение вие за дълго време сте под надзора на Сатурн, а той е строг, но справедлив "треньор". Доброто идва от по-възрастни и влиятелни приятели, старайте се да сте сред приятелите на своя шеф. Приходите ви са гарантирани благодарение на стари познати, желателно да са практични и мъдри. Те обаче могат да ви нанесат и ущърб, ако не се ориентирате добре в хората. Дано в следващите месеци и години вашата интуиция не ви подвежда .  
  Н. Чиркова
 
 
 
Нещо ново за четене: 2018 - година на жълтото земно кучеЗащо не се подарява часовник на близки хора Ден след ден
5 начина да кажеш на детето си "НЕ"Кого не бива да обиждате? Когато те преследват еднакви числа
 
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2017
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.