Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ МАЙ 2022

Добре е месец май да се започне с нови дейности - настроението ни за това ще е много подходящо. Не е изключено да ни се иска да се заемем с нещо абсолютно ново и такава възможност ще се появи. Изобще не е задължително да се действа самостоятелно. Дори напротив, ще е полезно да потърсим нови съюзници. Сега те ще бъдат полезни, а с времето ще ни станат и истински приятели.

Нашата настойчивост и увереност в своите сили ще ни помогнат да се справим с трудностите, които могат да възникнат в средата на май. Този период едва ли ще бъде съвсем безоблачен, но непреодолими прегради няма да има. Малко вероятно е да има разногласия в работата и вкъщи. Хората, свързани с общи интереси, ще се постараят да се разбират.

Към края на месеца по-важни стават решителността и способността ни навреме да проявим инициативност. Това се отнася до всички сфери на живота. Искате ли промени към по-добро? Действайте! Звездите ще подкрепят онези, които предпочитат да предприемат нещо, а не да чакат по-подходящ момент.

ОВЕН
 
В първите дни на май може би ще ви бъде трудно да запазите спокойствие. Емоционалният фон в това време ще бъде много по-напрегнат от обикновено. Вие може да се тревожите за незначителни неща, да се дразните, ако нещо не върви както вие искате. Вероятно ще се появят разногласия и на работа, и вкъщи. Вие ще се стараете да изгладите острите ръбове, това не винаги ще бъде лесно, но ще съумеете да избегнете сериозните конфликти.

В началото на месеца особено важно ще бъде благоразумната строгост в деловите и личните отношения. Не бързайте да се доверявате на онези, които ще се стараят да завоюват вашите симпатии, да се сприятелят с вас. Колкото по-примамливи бъдат предложенията, които ви правят, толкова по-внимателно ще трябва да се отнасяте към тях, толкова повече информация ще трябва да съберете, преди да дадете окончателен отговор.

Втората половина на май ще бъде по-благоприятна и спокойна. Тя ще е доста подходяща за сериозни начинания, особено за такива, с които не можете да се справите бързо. Вие няма да захвърлите недовършено започнатото, задължително ще постигнете нужния резултат.

Незабелязано могат да се променят към по-добро отношенията ви с близките ви. Ще видите, че те истински ви разбират и се грижат за вашето благополучие.

ТЕЛЕЦ
 
Очаква ви благоприятен месец. Особено успешна ще бъде първата половина на май. Това е времето, когато вие ясно ще разберете какво искате да постигнете и няма да започнете да се отказвате от своите цели. Вашите идеи ще се харесат на мнозина, така че бързо ще си намерите съюзници. Не е изключено помощ да ви предложат доста влиятелни хора. Помислете с какво можете да им се отблагодарите.

Началото на май е време на неочаквани срещи, познанства, които ще ви направят силно впечатление и може би ще изиграят важна роля в живота ви. Възможно е да започнете приятелски или романтични отношения. Вие ще събудите симпатия у мнозина, без да се налага да се стараете твърде много.

Втората половина на месеца също ще бъде доста добра, но ще изисква от вас търпение и предпазливост. Те ще са особено важни в сферата на финансите. Старайте се за избягвате съмнителни сделки, необмислени постъпки.

Работата може да ви се стори по-уморителна от обикновено. Затова не забравайте да си почивате, търсете възможност да се откъснете от проблемитее, да се заемете с нещо интересно и приятно.

БЛИЗНАЦИ
 
Началото на месеца ще бъде успешно. Ще е добре да проявите инициатива в работата - така ще можете да укрепите своите професионални позиции, да се изкачите по стълбицата на кариерата, и още нещо - да намерите съюзници, които при всякакви обстоятелства да бъдат на ваша страна. Вероятно ще има и видими положителни промени в личните отношения. Вярно е, че те няма да се случват толкова бързо, както може би ви се иска. Бъдете търпеливи и не пришпорвайте събитията. Умението да чакате търпеливо сега много ще ви помага.

Първата половина на май ще е добра за оформянето на документи, ходене по държавните инстанции, а така също за обсъждане на въпроси, касаещи дългосрочното сътрудничество.

По-късно ще настъпи подходящото време за важните неща, важни не само за вас, но и за околните. Вие няма да пропуснете възможността да помогнете на онези, които са се оказали в трудна ситуация. Постарайте се да възстановите справедливостта. Възможни са необичайни познанства. Вие ще се срещате с хора, които изобщо няма да приличат на онези, с които сте общували преди това. Новите отношения,започнали през този период, ще ви подарят много ярки емоции.

РАК
 
Началото на май ще бъде благоприятно време за делово общуване, обсъждане на идеи и планове. Не е задължително да говорите за конкретни действия, по-важното е да маркирате целите. Това ще ви помогне да намерите надеждни съюзници, да се сприятелите с хора, чиято подкрепа забележимо ще облекчи живота ви.

Вероятно ще има и положителни промени в сферата на финансите, могат да пораснат доходите ви. Някои Раци ще получат пари от неочаквани източници и ще направят много сполучливи покупки.

В средата на месеца би било добре да намерите време за почивка - това ще ви помогне да възстановите силите си, да се настроите позитивно. По-късно емоционалният фон ще стане напрегнат, но ако имате достатъчно душевни сили и енергия, вие ще съумеете да запазите равновесието си.

Краят на май ще бъде особено успешен и подходящ за творчество. Тогава вие ще гледате на много неща не съвсем по начина, който ги виждат другите, вашите възгледи ще заинтересуват мнозина. Полезно за вас ще бъде малко пътуване. Новите впечатления ще ви вдъхновят.

ЛЪВ
 
Началото на май ще бъде много подходящо за полезни начинания. Вие ще си изясните какво точно бихте искали да промените в живота си и как именно да го направите. Сили и енергия ще се окажат достатъчни, за да осъществите намисленото, дори ако първите стъпки се окажат нелеки. Възможно е известно забавяне в работата ви, а така също и някакви недоразумения. Те обаче няма да ви накарат да се откажете от намисленото, а в някои случаи дори ще ви подтикнат да действате. Колкото по-трудно се окаже преодоляването на пречките, възникнали по пътя ви, с толкова по-голям ентусиазъм вие ще предприемате все нови и нови опити да го направите - докато не постигнете успех.

Втората половина на месеца ще изисква малко повече предпазливост във всичко. Особено важно това ще бъде за работата и бизнеса. Старайте се да не давате обещания, които трудно ще изпълните, не се обвързвайте с каквито и да са сериозни задължения. Колкото повече свобода на действията имате, толкова по-добре ще е за вас.

Бъдете особено търпеливи с близките си в края на май. Как ще се формират отношенията ви, в голяма степен ще зависи от вашата способност да не се сърдите за дреболии и да се отнасяте снизходително към чуждите слабости.

ДЕВА
 
Май за Девите ще бъде наситен месец. Не във всичко ще съумеете бързо да постигнете успех, но дори сблъсквайки се с прегради, едва ли ще се откажете от намисленото. Ще ви е полезен опитът, получен преди това. Именно благодарение на него вие бързо ще намерите начин да преодолеете трудностите.

Имайте предвид, че през май месец за вас ще бъде особено важна подкрепата на близките ви. Те обаче няма да могат да ви помогнат, докато не знаят точно какво ви е необходимо. Така че не се стеснявайте да се обърнете с молба към тях, бъдете готови за подробни обяснения.

Възможни са и някакви неочаквани успехи в работата, например пробив в нещо, което ви се е струвало почти безнадеждно. Важно е да не се задоволявате с малко. Ако чувствате, че звездите са на ваша страна, постарайте се да извлечете максимум полза от тяхната подкрепа.

Втората половина на май ще бъде по-спокойна от първата. Именно за нея можете да планирате някакви сериозни домашни задачи, например започване на ремонт, а така също и семейни мероприятия и развлекателни пътувания.

ВЕЗНИ
 
Мислете. През май много неща ще зависят от вашата способност да забелязвате това, което другите не са видели и да направите правилните изводи от видяното. Събирайте и анализирайте информацията, изучавайте различни варианти на събитията, говорете с хората, които си задават сложни въпроси и търсят отговорите им. Всичко това задължително ще се окаже полезно, макар че отначало няма да е ясно за какво точно може да ви послужи.

Първата половина на май е време за делови контакти. Можете да си търсите партньори и работодатели, да се договаряте за сътрудничество. Това е подходящ период да се заемете с някакви нови проекти, пък били те и трудни. Много неща ще ви се получават добре.

По-късно на преден план ще излязат личните отношения. Ще ви се иска по-добре да разбирате хората, на които държите, и вие много ще си говорите с тях. Тези беседи не винаги ще бъдат приятни, не е изключено да се наложи да докоснете и не най-приятни теми. Затова пък ще съумеете да оставите в миналото всички разногласия, обиди и взаимни претенции.

СКОРПИОН
 
Старайте се да запазвате спокойствие. Месецът едва ли ще се получи без вълнения, но няма да поднесе неразрешими проблеми и да издигне непреодолими прегради по пътя ви. Важното е да не се поддавате на провокации, всички важни решения да взимате самостоятелно, без никакво бързане и натиск отвън. Хората около вас не винаги ще разбират защо постъпвате именно така, а не иначе. Но не е задължително да се впускате в дълги обяснения. Ще мине малко време и всички ще видят, че сте избрали единствено правилния път.

Месецът ще е благоприятен за работа. Няма да се наложи твърде често да бързате, пък и вие ще можете да се съсредоточите върху това, което сами смятате за важно. Именно това ще ви позволи да стигнете до успеха.

Личните отношения ще се получават хармонични, освен ако вие самите не започнете да търсите поводи за спорове. Старайте се да не говорите и да не правите нищо под влияние на емоциите – имате сили за това, а то пък ще опази вашите близки от много напрегнати моменти.

СТРЕЛЕЦ
 
В началото на месец май е важно да не смесвате деловите и личните отношения. Това няма да бъде много лесно, но ако се постараете, ще го постигнете. През това време ще се окаже, че проблемите и ангажиментите ще бъдат повече, отколкото може да се очаква. Важно е правилно да подредите приоритетите си и да започнете с нещо наистина важно и полезно. Можете да се посъветвате със стари познати. Не е изключено те да ви посочат не най-очевидния, но кратък и сигурен път към целта.

Старайте се да не привличате излишно внимание към себе си. Ако ви предстоят някакви важни срещи или публични изяви, гответе се за тях сериозно, за да не допуснете дори минимални гафове. Не забравяйте, че мнозина ще ви наблюдават много внимателно, затова никакви пропуски няма да останат незабелязани.

През втората половина на май много неща ще се получават доста по-лесно. Често пъти ще бъде достатъчно само да помислите за нещо и обстоятелствата така ще се формират, ча вие ще можете бързо да постигнете целта.

Периодът е особено благоприятен от гледна точка на личните отношения. Вие ще поговорите с близките си за много неща. От разногласията, които преди това са огорчавали всички ви, няма да остане и следа.

КОЗИРОГ
 
Началото на май е благоприятно и важно време. Предстои ви да се научите на много неща, да получите опит, който със сигурност ще ви потрябва неведнъж в бъдеще. Вие ще се ориентирате в своите чувства, ще разберете какви са били истинските мотиви на вашите потъпки. Може би ще стане ясно, че е нужно да коригирате плановете си, защото това, което преди това сте възприемали като много важно, почти е загубило своята ценност.

Вероятно ще има положителни промени в деловите отношения. Ако по-рано сте се конкурирали с някого, сега можете да се договорите за съвместни действия. Не са изключени необичайни, но по тази причина и особено примамливи предложения за сътрудничество. Май е добър месец да отворите нова страница в кариерата си.

През втората половина на май доста време ще бъде посветено на семейни въпроси. Роднините ви често ще имат нужда от вашата помощ, а вие, разбира се, ще се постараете да не им я отказвате. Но и вие самите ще получите подкрепата на близките си, която ще е точно навреме. Ще започнете по-лесно да се разбирате с хора, с които по-рано сте спорили. Ще се окаже, че вашите възгледи са сходни в голяма степен, а разногласията са възниквали, защото не сте положили усилия да вникнете и да се разберете докрай.

ВОДОЛЕЙ
 
Добре е да започнете месец май с решаването на практически въпроси. По-добре ще бъде да не правите дългосрочни планове, защото няма да ви бъде лесно да оцените правилно ситуацията. Вероятно ще ви се наложи да се сблъскате с неочаквани трудности при решаването на някакви важни въпроси в работата си. Може да стане ясно, че доста се надценили силите си. Важно е навреме да си признаете това и да помислите кой би могъл да ви помогне. Намерете си надежден съюзник и ще постигнете успех, на който преди това дори не сте разчитали.

Средата на месеца обещава парични постъпления. Те могат да се окажат дори по-големи, отколкото сте очаквали. Не харчете полученото за дреболии - тези средства скоро ще ви потрябват за нещо важно.

Втората половина на май ще бъде изпълнена със събития. Промени са възможни във всички сфери на живота и често пъти причините за тях ще бъдат за вас абсолютно неочаквани. Старайте се по-бързо да се приспособявате към новата ситуация – това ще ви помогне да извлечете от нея полза. Вероятно ще имате и необичайни познанства, срещи, след които ще започнат някакви важни за вас отношения.

РИБИ
 
Ще трябва да побързате. Началото на май ще бъде благоприятно, именно тогава ще можете да постигнете много от целите, които сте си поставили по-рано. Най-вероятно ще се наложи да се занимавате с няколко неща едновременно. Хубаво ще е, ако до вас има човек, готов да ви подкрепи не само емоционално, но и навреме да ви напомни за въпросите, които изискват решение.
За деловите преговори първата половина на месеца и по-подходякща от втората. Неочаквано лесно ще се разбирате с хората. Ще съумеете да се договорите дори с онези, с които преди непрекъснато сте спорили по всякакъв повод. Не е изключено лично познанство с човек, за когото сте чували много интересни неща.

Втората половина на май ще изисква търпение. Всичко ще се получава по-трудно от обикновено, ще се наложи да отложите някакви планирани дейности. Не изисквайте прекалено много от околните. Може да се окаже, че те не са в състояние да изпълнят обещанията, които са дали по-рано. Това не би трябвало да развали отношенията ви. Изобщо старайте се да избягвате всякакви сериозни конфликти.


Източник
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2022
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.