Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2019


През октомври ние ще станем малко по-находчиви, в мнозина от нас заедно с външната тактичност и любезност ще се прояви йезуитска хитрост, ние нищо няма да правим просто така, всички наши постъпки, изказвания и решения ще имат дълбок вътрешен смисъл и ще бъдат добре пресметнати в бъдещето. Ние целенасочено ще се сприятелим с хора, които имат възможност да повлияят позитивно на нашата кариера и/или на качеството на нашия живот, и дипломатично ще се отдалечим от онези, които ни пречат с нещо или не ни носят очевидна полза.

При това много от нашите действия ще бъдат обусловени от желанието да предпазим себе си от някакви неприятности, ние ще започнем предварително да се подготвяме за вероятни проблеми навсякъде, където е възможно, да се предпазваме и презастраховаме дори в практически безобидни дела и съвсем обикновени, не криещи нищо лошо проекти. При това обаче се очакват и безпрецедентни актове на саможертва в името на благополучното бъдеще на хора, които са ни най-скъпи от всички и всичко на света.

На културно ниво, през този месец ще нарасне интересът към екстремното и супергеройско кино, към някакви изключително оригинални пърформанси и инсталации, които биха могли да бъдат "прочетени" по най-различни възможни начини и носещи различен смисъл, възможно е да се появят нови течения в дизайна на интериора, в модата, в макиажа; и разбира се да се появат нови мъжки и женски парфюмни аромати, които с голяма вероятност ще станат култови.

На духовно и психологическо ниво се очакват поредните търсения на "изгубения рай", ще се появи потребност от пълна хармония, от наличието на своеобразна ниша, в която човек може да се скрие, да се предпази от външния свят и неговите проблеми, тревоги и трудности. Някои за първи път или по-активно от обичайното, ще се заемат с йога, медитации, дихателни упражнения, а други ще предпочетат да изградят своя "вълшебен защитен дворец" с помощта на изкуството. Ще нарасне броят и на онези, които за да постигнат вътрешно равновесие ще се решат на рязък и радикален изход от сегашната си зона на комфорт.

В началото на октомври на мнозина им предстои да внесат корекции в своя кръг на общуване - да се освободят от изживели себе си делови и приятелски отношения и да си намерят нови, перспективни, носещи им полза и удоволствие. В средата на месеца мнозина ще се отворят пред околните от неочаквана страна, "овчиците" могат да си покажат "вълчите зъби", тоест онези, които дотогава не са настоявяли на нищо и изобщо са се стараели да бъдат "душичка" за всички, внезапно високо и рязко ще предявят своите права и претенции. В края на октомври ще нарасне броят на конфликтите в социалната и частни сфери, а на професионалното поприще мнозина ще предпочетат да решат всички въпроси и проблеми по мирен път.

Неблагоприятните дни през месеца: 5, 14, 21, 28.

Да не забравяме, че "чисти" знаци са хората, родени от 1 до 18, а върху останалите оказва влияние предишният или следващият знак - както в характеристиката на личността, така и в астропрогнозите. И това трябва да се има предвид.

 

ОВЕН
 

За Овните октомври може да стане доста неспокоен период, с някакви неочаквани сътресения и промени в онези сфери, в които дотогава всичко е било благополучно. Всякакви възникнали проблеми обаче ще са ви от полза, тъй като ще ви поосчат най-перспективните направления за личностно и професионално развитие, ще ви подскажат как трябва да действате, за да подобрите многократно качеството на своя живот.

Освен това ще имате възможност да се убедите, че всичко онова, което се случва с вас, съвсем не е безразлично на хората от вашето обкръжение - те неведнъж ще ви окажат своевременно съдействие, дори вие да не ги помолите за това, предпочитайки да се борите със своите проблеми самостоятелно. Най-вероятно по такъв начин ще ви се върне онова, което вие сте направили за другите.

В началото на месеца вие неведнъж ще се окажете на кръстопът. В средата на октомври важна роля ще изиграе онова, което се е случило с вас в миналото; вероятно ще се изпълни и някакво старо ваше желание. В края на месеца вие ще приемете няколко резки знакови решения.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 13, 22, 27.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 5, 19, 25, 26.


ТЕЛЕЦ
 
Телците през октомври ще събират благодатните плодове от всички "ниви" в своя живот. Очакват ви и доходи от някакви стари проекти, и приходи от нещо съвсем битово, и решение на спорни въпроси във ваша полза. Вярно е, че ако вие някому не толкова отдавна сте причинили болка или сте създали маса неприятности, това също ще ви се върне - ще се наложи да отговаряте за своите постъпки и може би на свой гръб да усетите как се чувства обиденият от вас човек.

В деловата сфера се очакват позитивни промени, благодарение на които онова, което заработвате, за да живеете, ще започне да ви носи повече пари; не е изключено обаче, това да стане чак след като вземете някакво доста нестандартно за вас решение.

В началото на месеца ви очакват няколко разнопланови, но равни по значимост победи в професионален план. В средата на октомври във вас е възможно да се породят странни желания. А в края на месеца вие най-вероятно ще се втурнете да реализирате нещо, което съвсем доскоро сте смятали, че не е ваша работа.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 4, 16, 18.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 1, 8, 22, 29.

БЛИЗНАЦИ
 

За Близнаците октомври най-вероятно ще бъде един доста комфортен месец и в деловата сфера, и в междуличностното общуване. Някакви трудности и проблеми от предишния период плавно ще отидат в миналото, пред вас ще се отворят нови примамливи перспективи, хората, които ви обичат, ще се постараят да направят така, че вашият живот да бъде максимално комфортен във физически и психически план.

Вярно е, че е възможно във вас да се появят някакви екстремни желания, при реализацията на които вие съзнателно ще излезете от зоната си на комфорт и ще се освободите от нещо обичайно, удобно, но отдавна омръзнало ви. Пък и ще започнете да мислите в съвсем други категории.

В началото на месеца има вероятност да се сблъскате с малки трудности в професионалната сфера, веднага след които обаче ще дойде нещо хубаво и многообещаващо. В средата на октомври вие може би ще се втурнете да осъществявате нещо, за което отдавна сте мечтали, и ще изложите себе си и още някого на опасност. В края на месеца старият опит ще постави начало на нещо ново.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 18, 19.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
10, 24, 31.


РАК
 
През октомври Раците могат неочаквано за всички, пък и за себе си също, да се сбогуват с онова поприще, на което напълно успешно са действали няколко минали години и да отидат в съвсем друга сфера. Не е изключено, че заради спокойствието в душата и хармонията в мислите вие да се откажете от обичайната си работа и да се пробвате в нещо абсолютно ново. Впрочем, вие със сигурност ще си оставите отворен пътя за връщане, така че ако първите резултати не ви впечатлят, вие бързичко ще се върнете на старите си позиции и с утроен ентусиазъм ще се заловите за старата си дейност.

Освен това, най-вероятно ви очакват някакви духовни търсения, опити отново да идентифицирате своята личност, открития, свързани с осъзнаването на своето истинско "Аз". Няма да ви бъде леко, но пък ще е интересно, увлекателно, познавателно.

В началото на месеца се очаква да получите някакъв приход. В средата на октомври, дисхармонията, която усещате в себе си, може да ви тласне към радикални промени. В края на месеца ви предстои да се договорите за нещо със себе си и с мнозина от хората около вас.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 10, 20, 24.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
1, 5, 29.

ЛЪВ
 
През октомври Лъвовете ще постигнат много в професионален план, ще постигнат определена хармония и в своята дейност, и в психическото си състояние и неведнъж ще демонстрират на околните, че те далеч не знаят всичко за тях. Предстои ви постоянно да учудвате онези, които си взаимодействат тясно с вас, и в повечето случаи благодарение на своя силен позитивизъм, това ще ви донесе допълнителен приход и някакви бонуси.

При това, във вас могат да се проявят нови културни пристрастия и да си харесате нови кумири в изкуството, не е изключено посещение на някакъв грандиозен концерт. Вие ще прекарате много време пред кино- и телеекрана. И още - възможно е да смените имиджа си, представяйки се пред околните в някакъв нов тематичен, почти екстремален образ.

В началото на месеца се очакват позитивни промени в деловата сфера, възможно е да ви предложат нещо такова, което да ви допадне изцяло. В средата на октомври във вас ще се задействат нови прекрасни страни на вашата личност. В края на месеца вие ще се избавите от това, което ви е омръзнало.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 22, 23.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 5, 12, 19, 26.

ДЕВА
 

През октомври Девите активно ще дават вид, че действат в интерес на околните, ще се нагласят според някои, ще се опитват да угодят някому. Всъщност обаче, всичко това ще се окаже, че е тънка сметка, вие ще преследвате изключително своите и то доста користни цели, а образа на кротко и сговорчиво същество ще ви е нужен, за да не ви спъва никой в получаването на онова, което искате да имате.

При това ви предстои да решите някакъв спорен социален въпрос, да си създадете полезни връзки, да уредите отношенията си със сложен и непредсказуем човек, пък и онова, което по-рано ви е безпокоило, ще престане да има значение за вас.

В началото на месеца вие ще получите изумителен резултат в това, в което сте вложили много сили, време и други ресурси. В средата на октомври е възможно да се заемете с това, което ви носи някаква практическа полза, а заедно с това влияе позитивно на психическото ви състояние. В края на месеца ще станете по- изобретателни и хитри от обикновено.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 2, 9, 23, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
11, 17, 31.


ВЕЗНИ
 
За Везните октомври най-вероятно ще се окаже период на нови начинания и активно съзидание. Предстои ви да поставите началото на нещо крайно важно, нещо, което не само ще ви храни достатъчно дълго време, но и ще спомогне за позитивната трансформация на вашата личност. Пък и ще повлияе много добре на кръга от хора, с които общувате.

Освен това, голяма е вероятността в нещо, в някаква сфера на намерите своето истинско предназначение, да откриете пред себе си изключителни перспективи, да усвоите поприще, на което да се реализирате максимално ефективно. Очаква се и нещо, което ще ви подари радост от съприкосновението с прекрасното.

В началото на месеца, отстъпвайки някому в нещо, в резултат ще получите много повече. В средата на октомври в няколко важни за вас области на дейност ще се случат събития, които ще ви тласнат към нещо такова, на което без това подсказване вие сами едва ли бихте се решили. В края на месеца ви очаква възможност да опознаете себе си по-добре.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 12, 18, 26.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 1, 13, 20, 22, 29.

СКОРПИОН
 
През октомври Скорпионите, адаптирайки се навреме към някакви обстоятелства, ще придобият нещо удивително, а така също ще получат приход, на който дори не са разчитали. Очакват ви и интересни промени в деловата сфера, вярно е, че за да се окажат максимално позитивни, ще ви се наложи да дадете вид, че сте съгласни изцяло с някого и да не вървите против хората, които са инициирали и осъществяват именно тези промени.

Освен това ви предстои да се примирите с това, което преди това е предизвиквало във вас психически дискомфорт, да придобиете нещо, което сте искали много, да посетите някакво културно мероприятие, което за всички ваши познати изглежда странно.

В началото на месеца своевременно стратегическо решение ще ви избави от някакви неприятности. В средата на октомври вие активно ще удовлетворявате своите потребности и осъществявате абсолютно всички свои желания. В края на месеца ви предстои да склоните на своя страна хората, които дотогава са имали нещо против вашите идеи.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 1, 2, 8, 29.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
7, 14, 18, 21, 25, 28.

СТРЕЛЕЦ
 

През октомври на Стрелците ще им бъде леко в онези сфери, в които дотогава често са възниквали трудности, и удобно там, където по-рано са изпитвали определени неудобства. При това ви предстои да се потопите в някакъв засега непознат за вас свят, да намерите ново увлечение или да усвоите някакво допълнително пространство в професионален план.

Освен това, ще се появят нови приятели и просто добри познати, към вас ще бъдат добронамерени някакви влиятелни личности, те ще ви въведат в някаква интересна общност, членството в която ще ви даде много по отношение на опит, личностно развитие, перспективи и социална значимост. И още - чакат ви изненади от страна на онези, които сега се отнасят към вас не съвсем позитивно.

В началото на месеца някакво мероприятие в деловата сфера ще ви накара да нервничите, но в крайна сметка ще ви донесе много полза. В средата на октомври ще се наложи да се преборите за правото си да реализирате някакво свое желание. В края на месеца се постарайте да не надхитрите самите себе си.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 3, 4, 24, 31.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 23.


КОЗИРОГ
 

За Козирозите октомври може да се окаже сложен и труден месец заради препятствията в постигането на някакви цели, поради факта, че в деловата, финансовата и в личната сфера желанията и потребностите ще се разминават с реалните ви възможности, пък и междуличностното общуване в периода от 1-ви до 22-и неведнъж ще стане причина за отрицателни емоции.

Впрочем, всичко, което се случва, ще ви научи на много неща и в резултат ще ви помогне да постигнете вътрешна хармония. Вие ще си изясните докрай кой от околните ви е приятел, а кой просто се преструва заради някакви свои цели, къде е по-добре да инвестирате пари и върху какво на дадения етап от живота си е необходимо да се съсредоточите особено много.

В началото на месеца се очаква благополучно завършване на някакъв проект, вярно е, че някому от околните резултатът може да не се хареса. В средата на октомври неведнъж ще се наложи да хитрувате, възможно е дори да лъжете, за да се предпазите от някакви проблеми. В края на месеца подкрепа ще ви окаже човек, от когото не сте очаквали това.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 4, 6, 8.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни:
10, 14, 17, 21, 28, 31.


ВОДОЛЕЙ
 

През октомври Водолеите ги очакват начинания с творчески и бизнес характер. А ако вие сте личност креативна и с това печелите парите си, то най-вероятно просто ще съвместите тези две направления, ще съумеете да получите изгода от създаването на някакъв продукт, свързан с изкуство, дизайн, кино, парфюмерия или нещо подобно.

Освен това, у вас ще се появят нови приятели, с които ще ви бъде много комфортно в психологически план и които с радост ще подкрепят вашите идеи по повод пътешествия и някакви тематични мероприятия, социални проекти, намерения, касаещи оказване помощ на хора, животни и изобщо на околната среда.

В началото на месеца приходът от нещо, свършено отдавна, може да стане основа на нещо абсолютно ново; възможно е вие да инвестирате средства в реализацията на някаква гениална новаторска идея. В средата на октомври нееднозначните и малко разрушителни желания ще ви доведат до нещо необичайно. В края на месеца не рискувайте напразно.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 2, 7, 8, 9, 12, 16, 26.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 6.


РИБИ
 

През октомври Рибите могат да престанат да търпят някакви неудобства и да тръгнат на съзнателни жертви, за да се освободят от това, което им пречи, което ги дразни, не им позволява да са в хармония. Голяма е вероятността вие рязко да смените работата си, предпочитайки по-малка заплата и по-спокойна дейност, или да прекратите да общувате с хора, които периодично ви носят някакви блага, но при това ви карат да нервничите.

Освен това, в някои двусмислени ситуации ще започнете по-често от обикновено да прибягвате до лъжи, ще започнете да си измисляте някакви обстоятелства в свое оправдание. Постарайте се все пак да не затънете в лъжи - ако ви изобличат, ще загубите нечие доверие.

В началото на месеца на професионалното поприще някой или нещо може да ви тласне към решения, стигащи далеч, и към засега предпазливи "разузнавателни" действия. В средата на октомври вие ще намерите нов начин да манипулирате околните. В края на месеца ви очаква най-мощната отплата за някакви минали проекти; вероятно ще има и премия.

Най-благоприятните за вас дни през октомври: 3, 7, 10, 11.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 2, 16, 23, 30.

Н. Попова
   
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2019
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.