Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 
ХОРОСКОП ЗА МЕСЕЦ ДЕКЕМВРИ 2019

През декември мнозина ще се заемат с постигането на онези цели, покоряването на които по-рано са отлагали поради морално-етични и някакви други съображения; плахите, стеснителните ще се заредят с добра, правилна наглост и ще започнат с пълна сила да отстояват своите интереси; онези, които отговарят за раздаването на бонуси, разпределението на премии и определянето на работната заплата, ще се наложи да се сблъскат с многобройни изисквания за увеличаване на всичко изброено.

При това ще нарасне интересът към рискованите видове дейност - както трудова, така и спортна: един ще се заеме с проекти, с които по-рано не се е занимавал, защото се е страхувал, друг ще се запише в курс за екстремно шофиране, ще започне да усвоява ски спускане или сноуборд, скокове с парашут, хокей и всякакви други подобни активни дейности. Ще има и такива, които ще решат, че е дошло време да сложат точка на нещо, което реално им пречи да живеят.

Освен това, през този месец ни очакват две астрологически събития. Първото е преминаването на Юпитер от Стрелец в Козирог, което на свой ред ще ни донесе промяна на ориентирите, акцентирано внимание върху чувството за дълг, а в перспектива - още и старателно обмислени, дългосрочни финансови инвестиции в нещо, свързано с природни ресурси. На по-глобално ниво това ще се прояви със значими научни открития, мащабни конференции, форуми, касаещи добиването на полезни изкопаеми и тяхното по-рационално използване, излизането на страни от онези международни организации, които са се компрометирали.

Второто събитие е слънчевото затъмнение с Луна в Козирог на 26 декември. То ще помогне на мнозина да си поставят нови и доста амбициозни цели, ще ги подкрепи във вече приетите решения и няма да им позволи да се предадат при възникване на някакви препятствия. Вярно е, че за известно време то ще ни направи абсолютно равнодушни към хората, с които не сме свързани с някакави материални ангажименти или роднински връзки, подплатени с топли чувства. За важните за нас личности ние ще бъдем готови на всякакви подвизи, а останалите - "да се оправят сами".

В началото на месеца ни очакват доста противоречиви желания и намерения - от една страна, ще ни се иска да правим щедри жестове, да помагаме на нуждаещите се и просто на онези, които са ни приятни, да защитаваме животните, да купуваме подаръци и организираме купони, но от друга - активизира се усещането, че си струва да харчим пари само за нас самите, че персоналните проекти са по-изгодни от колективните и че не бива да се доверяваме никому. В средата на декември на мнозина им предстои да разработят многовариантни планове едва ли не за половин година напред. В края на месеца ще станем по-сурови, по-отговорни, по-користни и при това периодично ще правим всякакви спонтанни глупости.

Неблагоприятните дни през месеца: 4, 12, 19, 26.

Да не забравяме, че "чисти" знаци са хората, родени от 1 до 18, а върху останалите оказва влияние предишният или следващият знак - както в характеристиката на личността, така и в астропрогнозите. И това трябва да се има предвид.

 

ОВЕН
 
През декември Овните ще се борят да получат онова, което както им се струва, не са им дали - по-висока заплата, публично и шумно признаване на заслугите им, благодарности и бонуси за нещо, направено за другите през тази година. И най- вероятно, много от това, към което сте се устремили, ще съумеете да получите, тъй като някой доста мощно ще подкрепи вашите претенции, ще застане на ваша страна, ще ви помогне да защитите своите интереси.

Освен това, през този месец, може да се откажете от някакви свои желания, които вече почти са прераснали в намерения и в реални планове. Вероятно ще ви стане ясно, че ако направите нещата така, както сте ги намислили, ще поставите под заплаха нещо, което е важно за вас.

В началото на декември, прикривайки се зад приятелски чувства, може да заформите истинска интрига. В средата на месеца за някакъв професионален или частен проект ще бъде нужно разработването на цяла схема, съставяне на подробен план. В края на декември вие сами и до корен ще пресичате всякакви свои нерационални пориви.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 22.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 13, 14, 20, 21, 28
.

ТЕЛЕЦ
 
През декември Телците могат да се сблъскат с проблеми при постигането на професионални и материални цели. Ще се намерят обаче хора, които ще ги подкрепят и помогнат не само на думи, но и с дела, с пари, с предоставяне на своите полезни контакти. Така че най-вероятно вие ще се измъкнете и дори ще сте на печалба.

Освен това, вероятно във вас ще се родят идеи, нови грандиозни планове, свързани с вашето жилище, с някакво обучение, например с повишаване на квалификацията (може би дори в чужбина), с разширяването на вашата дейност и сфери на влияние. И вие ще започнете мащабна подготовка за реализация на тези свои идеи.

В началото на месеца не си струва да се хвърляте към реализация на своите екстремни мисли - получаването на позитивен резултат ще ви струва твърде скъпо. В средата на декември някакъв ваш проект може да изисква пътувания (командировки). В края на месеца някой ще ви върне морален или финансов дълг.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 2, 6, 8, 9, 16, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 3, 17, 31.

БЛИЗНАЦИ
 
Близнаците през декември активно ще връщат морални и материални дългове. Най-вероятно някакво събитие ще ви подтикне към стриктен анализ на собствения ви живот, вие ще си спомните за всички неизпълнени обещания, за пари, които кой знае защо сте забравили да върнете, за това, че не сте се отблагодарили някому за доброто му отношение към вас или дори за оказани ви важни услуги. Като цяло, по-голямата част от времето си вие ще посветите на възстановяването на социалната справедливост, отдавайки на всички дължимото

Освен това, на работното си място вие може да организирате не само бунт с преврат и обрат, но и да въвлечете свои колеги в това безобразие. Вероятно, вие рязко ще установите, че вече не ви устройват графика, заплатата, служебните задължения и отговорности.

В началото на месеца ще започнете много, често и конкретно да мислите за бъдещето и ще се постараете да направите така, че то да се окаже максимално благополучно. В средата на декември не е изключено да предприемете постъпки, които после вие сами на себе си няма да можете да обясните. В края на месеца се очаква да получите някакъв бонус.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 11, 18.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 12, 19, 26.

РАК
 
През декември Раците ще хитруват, ще измислят интриги, ще използват приятелските си връзки и хора, които са им длъжни с нещо, ще манипулират чуждото мнение, ще се отказват от персонални, лични интереси - и всичко това заради някаква висша колективна цел, нещо, което засяга голям брой хора. Този процес ще повиши самоуважението ви, нещо повече, ще си простите нещо, за което доста активно сте се самообвинявали и ругали.

Освен това, очаква се някакъв грандиозен професионален проект, в който вие ще се изявите в не съвсем обичайна за вас роля, например заради неговата реализация може да ви назначат на друга длъжност, с други задължения и функции.

В началото на месеца приятелска среща може да се превърне в някаква социална акция. В средата на декември ще има много планиране и тук ще ви бъде от полза някакъв стар опит, може би получен в друга страна. В края на месеца не са изключени промени в настроението, по-често си доставяйте радост с нещо.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 2, 5, 13, 16, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 3, 7, 17, 21, 31.

ЛЪВ
 
През декември Лъвовете ще направят много за своята кариера и за своя портфейл, но често пъти ще се налага да действате напук на обстоятелствата, на своите истински желания, дори на здравето си - ще бъдете принудени да лекувате сезонните простуди на крак, без откъсване от работата си. При това е възможно да възникне необходимост да се научите как се правят интриги, за да неутрализирате конкурентите си, да поставите на мястото им онези, които изискват много, а не искат да плащат.

Освен това, ще съумеете да получите забележителни резултати в начинание, с което се занимавате вече не една година и в което постоянно се усъвършенствате, но кой знае защо досега повече сте се упреквали, отколкото сте хвалили себе си. Сега ще можете с право да се гордеете със себе си.

В началото на месеца за постигането на някаква цел, вие може би съзнателно и обмислено ще отстъпите от някои свои принципи. В средата на декември много навременен ще се окаже новият ви опит в общуването с околните. В края на месеца не е изключено да допуснете мащабно пръскане на пари, при това ще купите повече подаръци на себе си, отколкото на роднини и приятели.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 1, 15, 16.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 7, 14, 21, 28.

ДЕВА
 
През декември Девите ще постигнат доста впечатляващи върхове в професионалната сфера и в онова, което засяга битовите въпроси. Но в социалната сфера и в общуването с околните не всичко ще бъда толкова наред - вероятно ще се сблъскате с проблеми, които ще се наложи да решавате с помощта на властови структури и не без привличането на някакви ресурси.

Освен това, в края на месеца се очаква да имате няколко придобивки, които ще повлияят позитивно върху вашата самооценка и ще ви позволят да реализирате някаква стара идея. И още - не е изключено да получите някаква статусна награда, при това е възможно да ви я връчат, пренебрегвайки човека, за когото първоначално е била предназначена.

В началото на декември за постигането на важна цел или за да се освободите от някаква напаст ще се наложи да мобилизирате всички свои интелектуални способности и да задействате някакви свои връзки, които обикновено предпочитате да не използвате. В средата на месеца не си пренапрягайте главата и не се товарете. В края на декември ви очаква някакво вълнуващо мероприятие.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 17, 18, 25.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 12, 13, 19, 26.

ВЕЗНИ
 
През декември е възможно да въвлекат Везните в нещо, което е в крайно противоречие с техните принципи и жизнено кредо. Не е изключено да бъдете принудени заедно с някой от колегите си да вземете участие в нещо, което обикновено се стараете да избегнете. Тази ситуация във всеки случай ще ви научи на много неща, независимо, че може да се обърне за вас с равен успех както в плюс, така и в минус.

Освен това, е възможно да ви откажат нещо, което много ви се иска да имате, например солиден кредит за скъпа покупка. Но пък приятелите, някакви социални организации ще направят много за вас, ще ви помогнат и онези, които държат на вас, и проблемите от материален характер ще отидат на заден план.

В началото на месеца реализирайки своите желания, разчитайте само на себе си и на парите, които имате. В средата на декември ви предстои да се възползвате от това, на което са ви научили хора, отнасящи се лоялно към вас. В края на месеца не е изключена приятна изненада, макар че някому от роднините или шефовете ви тя със сигурност няма да се хареса.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 6, 7, 14, 20, 21, 27, 28.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 1, 3, 10, 17, 22, 29, 31.


СКОРПИОН
 
През декември Скорпионите ги очакват наистина изключителни успехи на професионалното поприще, макар че за да станат постиженията възможни, ще им се наложи да влязат в конфликт с много от хората около тях, често ще изискват от колегите или партньорите се стриктно изпълнение на служебните им задължения, ще манипулират чуждото съзнание и еднолично ще прекрояват някакви обстоятелства.

Освен това, най-вероятно вие ще започнете да усвоявате някакъв екстремен вид спорт или дейност в свободното време, да учите нов чужд език или ще се запознаете с направление във философията, от което до този момент изобщо не сте се интересували, ще започнете да се вълнувате от йога или други подобни практики. Като цяло, очаква ви самоусъвършенстване.

В началото на месеца ще постигнете отлични резултати едновременно в няколко проекта и ще поощрите себе си с реализацията на интересно свое желание. В средата на декември е възможно да се скарате с роднини или познати. В края на месеца в живота ви нещо ще се промени към по-добро.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 10, 21, 22.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 2, 6, 13, 16, 20, 27, 30.

СТРЕЛЕЦ
 
През декември Стрелците ще разширят своя кръг на общуване, възможно е да създадат някаква тематична общност, да поставят пред себе си и пред своите съмишленици нови цели, ще се отличат в социалната сфера и ще започнат да се учат на нещо, което както им се струва сега човек просто трябва да умее. Вярно е, че заедно с всичко това ще се наложи да се вървят към компромис, при това включително и със себе си, и да се примиряват с онова, което обикновено предизвиква в тях недоумение, гняв, отхвърляне и желание незабавно да го прекратят.

Освен това, очакват се някакви пътувания, по време на които вие не само ще изпълните поставените пред вас задачи, но и ще получите много нови впечатления, ще придобиете някакъв опит и нещо материално, което после може да подарите.

В началото на месеца на работното си място ще се наложи често да лавирате между обстоятелствата, които не ви устройват. В средата на декември вашите характерни особености ще ви донесат някакъв приход. В края на месеца ще се наложи да действате по чужди указания.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 23, 24.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 4, 11.

КОЗИРОГ
 
През декември Козирозите е възможно да ги очаква някакъв много важен за тях проект, който ще повлияе добре върху кариерата и доходите им. Вярно е, че има вероятност в някакъв момент той да престане да бъде чисто индивидуален и да стане в известен смисъл колективен проект и затова след неговото приключване да ви се наложи да делите приходите с тези, които са ви оказвали по един или друг начин съдействие.

Освен това, в този месец ще бъдете принудени да се примирите с това, което не ви устройва, но щом това се случи, обстоятелствата ще се променят; подчинете се на ситуацията и тя ще се трансформира в това, което ви е нужно, което ви харесва и ви е от полза.

В началото на декември не е изключено да се състои приятелско мероприятие, участието в което ще ви донесе съвсем очевидна полза. В средата на месеца ще се наложи да демонстрирате качества, които не одобрявате особено много в другите хора. В края на декември ви очакват нови планове и някакви приятни моменти, бонуси, премии, подаръци от тези, които искат да ви се харесат.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 3, 7, 14, 24, 27, 28.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 2, 9, 12, 19, 23, 26, 30.

ВОДОЛЕЙ
 
През декември на Водолеите в професионален план ще им дойде доста нанагорно, особено ако са прекалено принципни и не проявяват гъвкавост във въпроси, в които би следвало да се вземе предвид ситуацията, житейските обстоятелства на другите хора и чуждото мнение. Като цяло много неща ще зависят именно от вас - ако съумеете да трансформирате съзнанието си и да се адаптирате към случващото се и към интересите на околните, ще избегнете множество проблеми.

Освен това, през този месец ви предстои да си намерите нови приятели; вярно е, че има вероятност общуването с тези хора да бъде твърде краткотрайно. Разтегнато по време мероприятие ще ви свърже с някого, но щом то приключи, ще се прекратят и приятелските взаимоотношения.

В началото на декември вие може да се опитате да поискате нещо такова, което е правилно, полезно, рационално, но едва ли ще убедите себе си. В средата на месеца пред вас могат да поставят едновременно няколко задачи и във вас ще се породи желание просто да избягате. В края на декември ще допуснете много спонтанни постъпки, които силно ще ударят по джоба ви.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 2, 11, 18, 24, 28, 30.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 15.

РИБИ
 
През декември Рибите преднамерено ще се дистанцират от роднини и приятели, за да не ги отвличат и разсейват от работата им. Има голяма вероятност пред вас да поставят изключително важен за кариерата ви, но доста нееднозначен и нелек професионален проект, който ще изисква абсолютно съсредоточаване и постоянно вземане на разнообразни решения.

През месеца се очаква и личностно израстване, благодарение на което вие ще станете за работодателите си по-привлекателна личност, макар и доста по-склонна към цинизъм. В много аспекти на трудовата ви дейност и в ситуациите, свързани с морал, етика, лоялност, вашата чувствителност ще се изпари безследно.

В началото на декември си струва по-често да се превключвате на нещо, което ви дарява чувство на умиротворение; подходящи са пет минутки съзерцателност. В средата на месеца не действайте под въздействието на порив, отначало обмислете последствията. В края на декември ви очакват доста повишаващи самооценката ви награди, подаръци, предложения.

Най-благоприятните за вас дни през декември: 3, 6, 9, 30, 31.
Дни, в които трябва да сте по-внимателни: 14, 18, 25.
Н. Попова
   
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2019
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.