Начало
хороскопи | дневен | седмичен | месечен | архив | блог | контакти |
  • ЗЕМЯ
  • НЕБЕ
  • ЗВЕЗДИ
  • ВРЕМЕ
  • ЧОВЕК
  • ПЪТ
  • КЛЮЧ
  • СЛОВО
     
 

Надявам се тази прогноза да бъде полезна за мислещия читател, за да се справи с дреболиите и детайлите в живота, които съществуват не сами по себе си, а са нанизани върху онова, което е сърцевината на събитията през новата година. Ще опиша само най-значимите астрономични фактори, влияещи върху нашия живот.

През новата година, в средата на май Уран, който предишните 7 години се е бунтувал в Овен, преминава в Телец. Това означава, че през следващите 7 години той ще разчупва и реформира световната банкова система. Тежките планети обаче никога не бързат - той ще се върне пак в знака на Овена (от 7 ноември 2018 до 6 март 2019 година) и ще доразруши онова, което се е получило и изкристализирало не "както трябва" от май до ноември 2018 година. Най-простият битов пример - през май мъж и жена, живеещи доста отдавна заедно, най-накрая регистрират официално своя брак. Половингодишното изпитание чрез нервни сътресения обаче е показало, че нямат сили за формалните взаимни задължения, някой от двамата така и не може да се примири с нарасналата отговорност. А може би просто там, някъде до тях, ги очаква една друга Съдба. И през пролетта на 2019 година бракът може пак да се разпадне, при това вече окончателно.
На всички е ясно, че брак, контракт, международно споразумение - това е изпитание за отговорността и умението да се запази баланса й с независимостта. Такъв сюжет може да се случи в много най-различни варианти и в най-различни мащаби. Включително и в международните отношения, научните сфери и т.н.

И така, през 2018 година нашите съдби ще управляват многократно нарасналите сили на консерватизма (отговорността) и реформаторството (стремежът към независимост). Понякога тази борба ще се проявява в съвсем ново качество и с нови сили. Стратегически, консерватизмът и традициите постепенно стават по-силни. А силите на "всичко позволено и свободата на личността" губят първото място, но не се предават. От ноември 2018 година до март 2019 година стабилността и консервативните ценности ще започнат да действат с пълна сила, ценността и значимостта им за всички народи и общности, без изключение, ще нарастват, формирайки продължителна международна тенденция. Процесът е бавен, но неотклонен, като отчита и усвояването на "новите ценности", които не противоречат на отново придобитите стари. Хората ще започнат да ценят повече и да се опитват да спазват баланса между личната свобода и задълженията пред обществото.

Сега ние говорим за онези промени, които започва да понася общественият морал и всеки от нас, като част от човечеството. Тези промени в по- високите нива на битието ще поразят множество "спускащи се" в плътния материален слой събития. Това е следствие от оценката на две, но важни космически влияния (на планетите гиганти Сатурн и Уран), които през тази година променят своя тон и характеристики, променяйки и нашата реалност. Би трябвало да вземем предвид и влиянието на Юпитер – второто слънце в нашата система, както казват понякога. До ноември 2018 година той е в Скорпион. Неговото влияние, за разлика от описаните по-горе влияния на Сатурн и Уран, се е проявило през ноември и декември 2017 година. През това време той вече е показал своите основни намерения. И ние ги видяхме - всемирните сексуални, крупни корупционни и всякакви други "непривлекателни" проблеми ни показаха оголването на болните места в обществото. През цялото останало време ще се наложи да се разправяме с последствията. Трябва да се каже, че през по-голямата част на 2018 година две социално образуващи планети Сатурн и Юпитер се намират в положение, в което се подкрепят взаимно. Това означава, че общественият морал (Юпитер) ще се поддава на "закона и реда", засега плахо формиран от консерватора Сатурн, който още не действа с пълната си сила. Максимално остра конфронтация между Юпитер и Уран ще се състои през април-май 2018 година. Най-вероятно, това силно ще разтресе световната общност по най-различни поводи - от финансов крах до техногенни и природни катастрофи.

За сведение: през април-май 2018 година ще има две пълни лунни затъмнения - на 27 юли 2018 и на 31 януари 2018 година. Слънчевите затъмнения ще бъдат три: на 15 февруари 2018, 13 юли 2018 и на 11 август 2018 година - но нито едно от тях няма да бъде пълно слънчево затъмнение. Това ни позволява да се надяваме, че годината няма да бъде твърде много натоварена с лични драми, породени от неуредици. Социалните процеси ще бъдат стабилни, съпротивата срещу новия ред много силна. Трудно ще бъде да се помръдне натовареният състав на човешката инерция и изостаналост, да бъде поставен на нови релси. Ще смятаме, че настъпващата година става финишната права към кардиналните световни промени през 2020 година. В епицентъра на кардиналните промени в живота ще се окажат родените окоро 18-25 април, юли, октомври и януари. Под растящия натиск на Съдбата попадат родените през третата десетдневка на декември, март, юни и септември. Скромната щедрост на Съдбата ще поощри Скорпиони, Риби и Раци.

  ОВЕН
ОВЕН
Започва времето за вашата борба за кариера, популярност и властна позиция в семейството. По този път няма да бъде леко, всичко се постига в състояние на противодействие и за успеха ще бъде необходимо повече от време - тази година няма да бъде достатъчна. Поставяйки пред себе си цели, разпределяйте своите усилия и ресурси за не по-малко от две години напред. Окончателният резултат ще дойде не в тази година, животът ще ви изпитва вашата целеустременост и търпение. В постигането на вашите цели голяма роля ще изиграят ресурсите на партньорите, използването на държавни и корпоративни средства, заеми. Устремени в кариерата, вие не бива да изпускате от очи семейното благополучие. Вероятността от възникване на сериозни проблеми при близките ви у дома или свързани с местожителството е доста висока за родените през март и в началото на април. Родените около 17-20 април през цялата година пребивават в състояние на нестабилност - кардинално се променя техният живот и среда. Най-висок риск от непредвидени ситуации има през април. До ноември на всички Овни ще им помагат привлечени ресурси - хора и ценности. В края на годината щастието ще се усмихне на мартенските Овни.
 
ТЕЛЕЦ
ТЕЛЕЦ
Ваша основна цел през 2018 година ще стане укрепването на собствените социални постижения - ниво на образование, професионализъм, обществен авторитет и дори гражданство. Стремителното придвижване в тези сфери до 2020 година е почти невъзможно, може единствено да се разчита на принудително преместване, продължителна командировка в чужбина или продължителен юридически процес. В битов план в живота на Телците в тази и следващата година далечни (не кръвни) роднини ще играят важна роля и ще влияят върху живота ви като цяло. Едни ще ви подкрепят, други ще ви натоварят със своите проблеми. Всички събития от текущата година ще бъдат подготовка за пробив, който по "разписанието на съдбата" е предвиден за 2020 година. За този социален тласък трябва да се създаде здрава опора. С това и ще се наложи да се занимавате през тази и през следващата година. Чак до късна есен помощ ще ви оказват влиятелни хора. Събитията от първата половина на януари ще доведат при вас такива хора и такива възможности. Остава само да ги използвате и проектирате в бъдещето. Договор (съюз, брак), сключен през март, юли и ноември, ще бъде здрав и изгоден.
 
БЛИЗНАЦИ
БЛИЗНАЦИ
Това, което влиза в понятието "чужди ресурси", придобива голямо значение. За предприемачите това е търсене и използване на надежден кредит. За семейния човек това са дългове, снижаване на доходите на съпруга, дела за наследство и данъци. Най-добре е всички тези и подобни въпроси да се решават от началото на годината до средата на май и през септември. През февруари, юни и юли роднини и(или) юридически въпроси ще изискват вашето внимание. Жалко е, че през лятото расте вероятността откриминална, агресивна мотивация за събитията, влачещи след себе си юридически форми на регулиране. От края на април до средата на септември нарастват шансовете за повишение за служители и професионалисти - тесни специалсти. В по-голяма степен това засяга медици, финансисти и хора с творчески професии. През ноември и декември за Близнаците се отварят широки социални хоризонти, чието усвояване ще бъде възможно през 2019 година.
 
РАК
Продължителна важна тенденция е възникнала в живота на Раците и тя ще се развива в продължение на две години. В по-добрия случай ще стане формализация и стабилизиране на неформалните отношения, съществуващи вече няколко години. Това може да бъде брак или делови договор. В по- лошия случай постепенно ще се свие кръгът от хора, с които общувате, ще се разкъсат връзки, които не са издържали проверката на времето. В този диапазон ще се случат най-важните събития от текущата и следващата години. Успешни, сгряващи портмонето и душата контакти, се завързват и оформят от началото на годината до средата на май и през септември. Отсега нататък предпочитайте по-възрастните и отдавна познати партньори. Предполага се, че младите жени ще родят желаното дете. Порасналите деца с нещо силно ще зарадват възрастинте си родители. Животът на Раците през по-голямата част на годината е изпълнен с позитивни чувства и прости житейски радости. Обективните ограничения приемайте като даденост, на която не си струва да се съпротивлявате.
 
ЛЪВ
ЛЪВ
В дългосрочна перспектива някои от Лъвовете ще се съсредоточат върху професионалния живот, други - върху укрепването на своето здраве. Служители и работници от сферата на обслужването получават възможност търпеливо и целеустремено да се издигнат в професията си. В битов план до ноември се облекчава реализацията на ремонтните дейности, подобряването на бита и живота като цяло. Имуществените операции и преместването е най-лесно да бъдат осъществени от началото на годината до средата на май и през септември. Недвижимото имущество нараства или дава висок доход при продажба. Каквото и да сте намислили, имате големи шансове качествено да подобрите своите семейни обстоятелства и условия на живот. Вероятно е щастливо увеличение на семейството. Най-щастливо време може да стане периодът от май до средата на септември. В този период се осъществяват мечтите на родените в началото на август.
 
ДЕВА
Романтиката за дълго време почти си отива от живота ви, отстъпвайки място на рационално, сдържано отношение към живота. Забавленията и празниците могат да станат доста доходна професия, но едва ли ще са и развлечение. Роднини, пътуване и ценно обучение ще ви донесат особена полза от началото на годината до средата на май и през септември. В същото време ще се появи желание да си купите скъпа кола, може би на лизинг. Развитието на личния бизнес ще бъде успешно с използването на банков кредит. В края на годината започва щастливо време за вашето семейство, което вие подготвяте през цялата година. Планирайте смело и постепенно осъществявайте в продължение на година преместване, придобиване на имот или увеличаване броя на членовете на семейството. Търпеливо и настойчиво, на основата на взаимна отговорност, формирайте отношенията си с децата и любимия човек, преодолявайки формализма и отчуждението.
 
ВЕЗНИ
ВЕЗНИ
Най-доброто, което може да ви се случи тази година, това е строителството на къща, вила, придобиването или сполучливата продажба на имущество. Някои ще забогатеят чрез строителен бизнес или като брокер на имоти. При това семейните и служебни задължения непременно ще нараснат. Не веднага, а постепенно, през годината вие ще започнете да се чувствате най-отговорният "старейшина" в своя дом. По-лошият вариант е самотата. Дано тя не ви настигне. По-добре ще бъде ако се наложи да поемете върху себе си отговорността за голямо семейство. Въпреки това, ръст на благосъстоянието е налице - нивото на потребление неотклонно расте чак до ноември. Благодарение на какво - ще е ясно още през януари. Ще бъде прекрасно, ако още в началото на годината си намерите изгодна работа или осъществите изгодна търговска операция. Остава ви само да продължите с успехите си.
 
СКОРПИОН
Това как се чувствате през тази и през следващата седмица, ще стане показателно за цялата година. Ако до 19-20 януари вие сте бодри, здрави и енергични, можете да разчитате на прилив на бодрост и ентусиазъм чак до ноември. Хубав признак е проявяването на инициатива през януари и увереността в себе си. Направете всичко, което да ви осигури по-нататък самоутвърждаване и разцвет. Хубава инициатива е повишаването на образованието и професионализма. Това ще ви осигури през 2019 година високи доходи, а през 2020 година - добра кариера. Засега обаче - трудни делници и пълна увереност в себе си. Като негативна тенденция си струва да се отбележи повишеното кръвно налягане и изострянето на хроничните заболявания през януари. Но това съвсем не е при всички. Във всяко едно отношение успешните обстоятелства ще ви помогнат от началото на годината до средата на май. А от май до средата на септември се осъществяват вашите най-смели мечти, ще ви върви в любовта или ще дойдат големи пари, което ще ви позволи да си доставите малки и по- големи радости и развлечения.
 
СТРЕЛЕЦ
 
СТРЕЛЕЦ
През цялата година обстоятелствата са благоприятни за близките вкъщи и за вашето семейно положение. При това от вас не се изизсква активност и инициатива - повечето събития се случват независимо от вашата воля или благодарение само на вашите тайни желания. Задължително ще се намери този, който ще ги осъществи. Най-силно тези позитивни обстоятелства помагат за вашето семейно благополучие от 20 април до 18 сепетмври. В същото време благополучие не означава възможност и необходимост да хвърляш безсмислено пари за своите потребности и желания. Напротив, стабилизацията на материалните обстоятелства става, най-вероятно, за сметка на вашата лична скромност, пестеливост и икономии. Или благодарение на получено наследство. Придобиването или продажбата на крупно имущество, както и строителството на имоти, също ще стане инвестиция в стабилизирането на вашето благополучие. Да си позволите съществено да повишите нивото на потребление и да удовлетворявате своите най-смели желания ще можете не по-рано от 2020 година. А засега - пълна скромност и рационалност в разходите.  
 
КОЗИРОГ
 
За Козирозите е започнал нов възрастов цикъл - период от 29-30 години. За малките деца това ще бъде период на порастване. За младите хора - период, когато придобиваш социална зрялост. Хората на средна възраст влизат в "есенно-зимния период" на живота си. Всеки такъв период има своя задача, свои възможности. И през тази година вие се сблъсквате с обстоятелства, които ненатрапчиво, но настойчиво започват да формират вашия характер в посока по-голяма зрялост, тялото започва да натежава или да се изсушава. В по-благоприятен вариант вие започвате бавно да придвижвате своите интереси, да заемате в службата и в семейството "креслото на началника", на авторитетния патриарх. При някои в следващите две години идва мъдростта и бавният успех. Разбира се, не от хубав живот. От него остава само лекомислието. През тази година почти на всички ще се наложи да преодоляват едни или други препятствия. Те приличат обаче на добра тренировка. Обществената и професионална активност до ноември значително облегчава и украсява живота ви. Полезно е да имате влиятелни приятели. Успешна ще бъде годината за онези, които са заети със собствен бизнес със съзидателен характер (не само търговски или посреднически).  
 
ВОДОЛЕЙ
 
ВОДОЛЕЙ
На много Водолеи новата година ще донесе успех в професията и социално-обществената дейност. Своя статус някои ще повишат за сметка на успешен брак или раждането на дългоочакваното дете. В какво се крие вашият личен успех, става ясно още през януари. Полезно е активно да се конкурирате и борите за "място под слънцето". А по-нататък, всичко което се е получило добре, да развивате до късна есен. Труден период е април и май. Ще се наложи да преодолявате трудностите, без да отпускате ръце. От април до септември се появяват възможности за получаване на съществени доходи, възможност да повишите своето материално ниво. Пазете здравето си, за да не се наложи да влезете в болница. А почивки в санаториуми и други варианти на уединение, влияещи много добре върху психиката, са много полезни през цялата година. Труден месец е юли - ще изплуват всички скрити проблеми. Което означава, че ще ви бъде по-лесно след това да се справите с тях. Понякога проверявайте дали зад гърба ви няма тайни неприятели или "кукловоди", опитващи се да ви управляват. И всичко ще бъде наред.  
 
РИБИ
 
РИБИ
През новата година ползите за Рибите идват от роднини, задгранична дейност, от активно участие в обществения живот и осъществяване на своите най-смели планове и намерения. Само не е добре да ги оповестявате преди да ги реализирате. От началото на годината до началото на април вашите мащабни намерения срещат различен род препятствия, свеждащи резултата от вашите усилия до минимума. Може би е по-добре да изчакате с реализацията на мащабните желания и планове до края на април. От 20 април до 18 септември за родените в началото на март се формира най- благоприятният период в живота им. Пък и всички останали Риби могат да разчитат на попътното течение на събитията, които ще ви заведат там, където сте се стремили да стигнете. За родените на 15-30 март финансовите въпроси, неуредени през миналата година, ще изискват да им обърнете внимание и вдъхновено да решите. Заемете се настоятелно с това от началото на годината до средата на май. Ако не се получи, ще се наложи да се върнете към това през ноември и декември. През цялата година финансовото положение на тези хора се колебае от единия полюс към противоположния. Разчитайте на своя късмет и инсайт. Но най- благоприятното време за подобряване на материалните и социални обстоятелства е юни-септември. Лятото ще стане за вас прекрасно време. Разчитайте на стари приятели, пазете стабилното си положение в професионалната общност. В края на годината вашият статус рязко ще се повиши.  
  Н. Чиркова
 
 
     
 
© е-списание МАРГАРИТА 2001-2018
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.