Популярна психология

Психолог ли си? Имаш ли дарба на психолог?

Казват, че Леонардо да Винчи бил първият, който се е заинтересувал от възможността да се развива въображението като се раглеждат случайно образуваните фигури върху стената. Сигурно и мнозина от вас са го правили, попадайки в помещение, облицовано с теракота с интересни петна, завъртулки, фигури без ясна форма. Гледаш, взираш се и всеки път откриваш нова фигура, лице, очи, те ти се усмихват или се мръщят, а ти ги гледаш и търсиш нови и нови лица...

Умението, желанието и навикът да се търсят човешки лица навсякъде, където могат да се открият, наистина е най-простият и един от най-сигурните тестове, отговарящи на въпроса: Психолог ли съм? Имам ли дарба на психолог?
А ако се упражнявате често в това, тази способност може да се развие. Започнете сега.

Колко лица виждате?

Щракнете върху картинката, за да я видите по-голяма. Имате на разположение 1 минута. Колко човешки лица ще откриете за това време?За 1 минута обикновено хората успяват да видят в картинката от 7 до 9 лица. По-наблюдателните - откриват 10, способните - 12, а онези, които притежават дарба от Бога - 14 и дори повече, но по-важното е, че се връщат към рисунката отново и отново.

Ваш ред е!© списание «маргарита», 2001-2011