брой 7, 2001   
| начало | земя | небе | звезди | време | човек | ключ | слово | архив |
 
Любовник според календара
   Понеделникът е тежък ден, петък (особено, ако е и 13-ти) - още повече. Всеки месец ни причаква 13-то число (независимо какъв ден от седмицата е), няма да споменаваме за "черните" вторници или разни там ужасни четвъртъци. Може да се каже, че почти същото наблюдаваме и по отношение на личните отношения. Тъкмо се отпуснеш и наум вече благодариш на съдбата, че си срещнала "мъжа на своите мечти" и... Оказва се, че си попаднала отново не в твои води... 
   За да се избегнат подобни недоразумения и разочарования в бъдеще, вслушайте се какво съветват цифрите. Когато се запознавате с някой мъж, първото, което трябва да си изясните, е на коя дата е роден. И това съвсем не е за да го зарадвате с поздрав или подарък. Просто това ще ви помогне да установите доста точно дали изобщо си струва да започнете връзка с този човек.
  
Научавайки датата, на която е роден, Вие лесно може да пресметнете определящото число на Вашия (или все още не Ваш) нов познат и може би бъдещ партньор. Необходимо е само да съберете цифрите от неговата дата на раждане. 
   Например, ако Вашият нов познат е роден на 1 юли, няма какво толкова да се замисляте и да смятате - неговото определящо число е единица. Ако е роден на 25-ти, събирате 2 + 5 и получавате определящо число 7. Има и две изключения - не трябва да се събират цифрите, ако той е роден на 11-ти или на 22-ри.
   И така...
   Какъв е Вашият номер 1 (роден на 1-и, 10-и, 19-и, 28-и)?
За да разберете докрай този мъж, трябва да притежавате едва ли не пророчески способности и да използвате кристална сфера. Просто така, вие никога няма да разберете какво се върти в главата му. И все пак, едно подсказване: той съвсем не е толкова безобиден, какъвто се опитва да се представи пред Вас. Бъдете нежни с него и Вашата връзка ще бъде романтична и красива. Тези момчета знаят точно какво искат от живота. 
  Така че, ако се нуждаете от водач, то номер 1 е напълно подходящ за Вас. 

  Номер 2 (т.е. родените на 2-и, 20-и, 29-и) е непоправим романтик. Не го карайте да бърза, той се наслаждава на играта, наречена любов. Шампанско, еротичен масаж и незабравими усещания в леглото - това със сигурност ще го имате.

  Номер 3. Изобретателен и очароващ. Но ако се решите на връзка с мъж, роден на 3-ти, 12-ти, 21-и, 30-и, трябва да знаете, че неговото обаяние няма да бъде само за вас (уви!)! Ще Ви се наложи да се научите да го делите с околния свят.
 
  Роденият на 4-ти, 13-ти, 31-и съвсем не е романтичен. Вместо цветя, той по-скоро ще Ви донесе от пазара домати. Не чакайте от него да Ви поднесе гривна или друг накит, но с него можете смело и дори трябва да влизате в "Наш дом". Ако живеете с този мъж, във вашия дом кухненските кранове никога няма да капят, вратите няма да скърцат... и т.н. Ако и Вие сте практична особа, търсете мъж с определящо число 4. 
 
Номер 5 (всички родени на 5-и, 14-и, 23-и) е истински сексуален гангстер. Всичко, което може една жена да получи в леглото, Вие ще го получите именно от него. 
  Но се пазете: всичко му омръзва бързо, така че, за да го задържите, трябва да сте винаги една крачка пред него.

  Номер 6 (родени на 6-и, 15-и, 24-и). Още един романтик. Той ще Ви изучава дълго, за да подбере най-подходящото ключе.
  Ако искате да Ви носят цял живот на ръце, този мъж е за Вас. Но понякога съвършенството уморява повече от порока.
 
   Казват, че седем е едно щастливо число, но от този умник много скоро ще се уморите. Ще ходи с мрачна физиономия, сякаш го храните само с лимони. Ако обаче му обърнете внимание за това, той ще бъде крайно учуден: просто тези мъже(родени на 7-и, 16-и, 25-и) никога не се замислят да изразят чувствата си. Струва им се, че щом живеете заедно, значи всичко се разбира от само себе си.

   Номер 8 (всички родени на 8-и, 17-и, 26-и) не се бори за количество. В живота той предпочита да действа според принципа: "по-добре малко, но хубаво". Затова пък общуването с този мъж ще Ви подари не само физическо удоволствие, но храна за ума.
 
  Този номер 9 (родени на 9-и, 18-и, 27-и) е наистина един самоотвержен и отзивчив доктор Охболи от местен мащаб. Той съпреживява заедно с приятелите, познатите, у дома Ви постоянно гостуват негови роднини от всички краища на родината. Просто защото той не може да им каже "не". Понякога заради всички свои благотворителни изяви, може просто да забрави за Вас. 
   Искате ли да сте приятелката на този Велик Хуманист? Тогава той е за Вас.

   На света няма по-нежен мъж от номер 11 (всички родени на 11-и). Той е способен най-неочаквано да Ви отведе нанякъде - в Париж, или във Венеция... Но е чувствителен, раним и много обича той да е пострадалият. Така че, бъдете готови постоянно да го утешавате и търпеливо да понасяте всички удари, с които (разбира се от голяма любов!) той ще Ви награждава.
 
                       Ако в живота Вие цените онзи комфорт, който може да се купи с пари, то номер 22 (родените на 22-и) може да осъществи всички Ваши мечти. Примирете се с това, че в леглото той не е толкова интересен, че настроенията му бързо сменят посоката си, а пристъпите на раздразнителност (особено с възрастта) ще бъдат все по-чести. Простете му всичко това:той е просто финансов гений. 


    Това е. Съвсем не е сложно.
  В годината има 365 дни, някои са успешни за нас и ние искаме да не свършват никога. Други, обратно - носят ни болка. 
  Трябва просто правилно да изберем деня. Същото е и с мъжа: ако общуването с него не Ви носи радост, скъсайте този лист от календара и опитайте с друга дата.

Защо се женят мъжете?
   Джон Ленън се ожени, защото така искаше Йоко Оно. Лари Фортенски - за да сложи ръка на милионите на Елизабет Тейлър. Елтън Джон - за да не клюкарстват за неговите хомосексуални наклонности.
   Защо всъщност се женят мъжете?
Ето какво показва една социологична анкета сред мъже на възраст от 19 до 39 години. 
  Защото това искат жените (64%)
  Нима мъжете са толкова послушни? Работата не е в това. Ако поддържат дълго време отношения с една жена, статусът на тези отношения за тях не е чак толкова важен. Но ако жената настоява, мъжт в края на краищата се съгласява: "Щом толкова искаш това, дай да оформим нашия брак." Две трети от женените мъже смятат, че са изпълнили желанието на своята избраница.
  За да направят кариера (59%)
  Всеки втори мъж посочва именно тази причина. И действително, известно е, че този, който иска да постигне нещо в живота, трябва да бъде женен. Началниците знаят, че женените мъже обикновено са по-организирани. Ако имат проблеми, те по-скоро ще ги споделят с жена си, а няма да се опитват да ги удавят в алкохол. Цялото си време и енергия те ще влагат в работата си, а не в безкрайни любовни похождения.
  Ако дамата на неговото сърце чака дете (44%)
  Те се бавят и колебаят, докато се решат на брачния хомот. Когато приятелката им обяви за бременността си, това за тях е решителен стимул.
   От това обаче съвсем не следва, че всяка жена, която иска да се ожени, трябва да забременее. Защото едва в половината от тези случаи у мъжа се събужда дълбоко за
ровеното чувство за отговорност. 
   За да опита поне веднъж (40%)
   Бракът като опит, като любопитен експеримент. Защо пък не? Поне веднъж напетият кавалер иска да поиграе на тази забавна игра. При това те изобщо не са сигурни, че са готови за семеен живот. Но са готови да експериментират, за да не би да се окаже след време, че нещо в този живот са изпуснали.
  От самота (38%)
  Мъжът, като вълк единак броди в нощта, или се промъква като тайнствена фигура на разсъмване. Това са само кадри от филми, запечатани в съзнанието. В действителност, самите "вълци-единаци" признават, че е доста по-приятно, ако някой винаги те чака у дома.
  По традиция (33%)
  Всеки трети мъж смята, че трябва да се ожени, защото така трябва. Защото така са постъпили неговите родители. Не звучи твърде вдъхновяващо, но си е така. Затова пък мъжете, които се придължат към традиционната гледна точка, не отстъпват толкова лесно пред трудностите. 
  За да са спокойни (31%)
  За мъжете над 30, този аргумент тежи. Стига толкова промени! Достатъчни са всички проби и грешки! От днес и нататък в личен план трябва да цари мир и спокойствие! И цялата енергия да се насочи в работата. Разбира се това звучи малко егоистично, но затова пък отпред в бъдещето чака една зашеметяваща кариера! 
  За по-голяма представителност (29%)
  Всеки трети мъж се нуждае от жена като скъпо украшение. С нея той ще може да се покаже в обществото без да се срамува и със красотата си тя ще подчертава неговата мъжественост. Май не звучи романтично? Е, да. Сметката не играе последна роля при сключване на брачния съюз. Дори жените най-често смятат по-добре от мъжете. 
  За да получи помощ (27%)
  Мъжът се нуждае от подкрепа. От опора. Така във всеки случай, мислат една четвърт от анкетираните. И ако мъжът търси в бъдещата си жена не само подкрепа, но и опора, ако бракът е неговата сламка, за която той се хваща както давещият се, това май изисква размисъл. Но ако той иска да има някой, който просто да стои зад гърба му и в случай на нужда да му даде идно рамо, това е напълно приемливо. Не смятате ли? 
  От лоялност (25%)
  Всеки четвърти мъж се жени, защото иска да поеме отговорността за приятелката си. Защото се стреми да покаже, че я обича и че тя може да разчита на него. 
  Защото е романтично (23%)
  Младите мъже от 18 до 25 години, освен всичко друго назовават и тази причина. Когато душата боли. Когато любовта предизвиква главозамайване и страстта опиянява. Младите хора исскат да укрепят съюза си чрез подписите си в регистрите на гражданското състояние. Желателно е това да стане против волята на родителите. Или в друг град, или държава. Как действа в резултат такъв брак? Отрезвяващо.
  Ако жената разполага с доста пари (23%)
  Всеки пети мъж, колкото и тъжно да звучи, "се купува". Той е привлечен от наличното състояние или от възможно голямото наследство, което ще получи жената и за него тя вече е не само добра, а солидна партия.
  Страх от старостта (19%)
  Това основание играе голяма роля в групата на 30-39- годишните. Самотникът живее като крал,а но умира като куче. Перспективата да останеш сам в старостта плаши много от мъжете. 
  За да се застраховат (17%)
  Светът плаши. В реалността - не винаги, но вестниците пишат такива неща! И за да се противопоставиш на този жесток свят, ти е необходимо собствено топло гнездо. Такива плашещи се мъже често решават да се оженат след някакъв удар, който им нанася съдбата - нещастие, тежса болест или смърт на някой от родителите.
  Ако за това настояват роднините (12%)
  И това се среща: родителите решават, а синът се подчинява. По-често на желанието на майката, а не на бащата.
   Жените, които се омъжват, винаги трябва да са наясно колко силно е родителското влияние върху техния избранник. Дори само за да знаят колко властна свекърва ще им се падне.
 
  По любов (10%)
  И само всеки десети мъж се жени, защото обича. Защото тя и само тя вълнува сърцето му като никоя друга. Но уви, мъжете дотолкова не се доверяват на чувствата си, че рядко споменават любовта като достатъчно основание за женитба.
 

| начало | земя | небе | звезди | време | човек | ключ | слово | архив |
e-mail: margaritta@abv.bg
© списание «маргарита», 2001