РУБРИКИ:

архив:

ВСИЧКИ СТАТИИ
 
 
15 юни 2011
Лавандулата
ЗЕМЯ
Тайната сила на лавандулата
Растението станало символ на любовта, красотата и изискаността и се използвало широко за декоративни цели, при производството на козметика и парфюмерия, в кулинарията и бита. Всички тези функции лавандулата успешно е запазила и в наши дни »»
15 юнии 2011
НЕБЕ
Църковните обреди и техните символи
Обредите са символични свещенодействия, установени от Св. Църква, за да благославят, освещават и посвещават хора, предмети и места. По своя външен израз те донякъде приличат на Св. Тайнства, но и съществено се различават. »»
15 юни 2011
ЗВЕЗДИ
Рожденият ти ден и 12 дни след него
Според традициите в астрологията всеки от 12-те месеци на годината е свързан със съответния зодиакален знак, а рожденият ден винаги се свързва с Овена - вие сте в центъра на вниманието, всички се стараят да ви угодят и направят за вас нещо приятно... »»
15 юни 2011
ЧОВЕК
ТЕСТ: Пази се! Пада саксия!
Представете си, че без да искате сте бутнали една от своите саксии на балкона с хубаво разлистено растение. И ето че тя вече лети надолу... »»
15 юни 2011
ЧОВЕК
Каква е тайната на всички победители и щастливци?
"Нещастни са онези, които мислят повече за тялото си, отколкото за душата си." Тази древна истина твърдят всички религии, всички велики пророци и мъдреци. А хората не чуват... »»
МЪДРОСТ ЗА ВСЕКИ ДЕН
Уейн Дайър
Три неща обременяват душата ти: негативната нагласа, склонността да съдиш другите и дисхармонията.

Да имаш планове не винаги е нездравословно, но да се влюбиш в плана си е чиста невроза... Не позволявай на твоя план да стане по-важен от теб.

Ако подхранваш мислите си и подхождаш към тях правилно, те ще се превърнат в реалност. Мислите са невероятно могъщ феномен.

Можем да дадем на другите само онова, което имаме в себе си.

Прошката е израз на любовта към себе си.

Обвиненията са елегантно средство, до което можеш да прибягваш винаги, когато не желаеш да поемеш отговорност за нещо, свързано с живота ти. Можеш да го използваш, за да избегнеш всички рискове, но ще възпрепятстваш собственото си израстване.

Ако молитвата е твоето послание към Бога, интуицията е Божието послание към теб.

Обещай пред себе си да правиш онова, което обичаш, и да обичаш онова, което правиш. Още днес!

Съвсем просто е да преброиш семенцата в една ябълка. Но кой от нас може да каже колко ябълки има в едно семенце?

Когато изстискваш портокал, получаваш портокалов сок, защото това има във вътрешността на портокала. Същият принцип важи и за теб. Когато някой те притисне, подложи те на натиск, проявява се вътрешната ти същност. И ако тя не ти хареса, можеш да я промениш, като промениш мисленето си.

Бог работи с теб, а не вместо теб.
© списание МАРГАРИТА 2001-2011
При използване на материали от сайта позоваването на margaritta.net и активен линк е задължително.