ИГРИ И ЗАБАВЛЕНИЯ


                   
 
Коя фигура избираш?
   Предложете на компанията всеки да си избере една от 5-те фигури:
квадрат, правоъгълник, триъгълник, кръг, вълнообразна линия.

КВАДРАТ
Тази фигура означава, че Вие сте трудолюбив, усърден, довършвате всичко, с коете се заемете докрай. Вие сте търпелив и методичен. Обичате подредения живот и промените не са ви по сърце.
ПРАВОЪГЪЛНИК
Правоъгълници избират хора, които най-често са неудовлетворени от живота си. Най-главните им качества са - любознателност, интерес към всичко, което става наоколо и смелост. те лесно усвояват всичко ново.
ТРИЪГЪЛНИК
Тази фигура символизира лидерите. Ваша характерна черта е, че преследвате избраната цел. Триъгълниците са енергични, неудържими, обичат навсякъсе са бъдат първи.
КРЪГ
Най-доброжелателната от петте фигури. Кръговете притежават висока чувствителност, способни са да съпреживяват и съчувстват искрено на другите. Кръговете са щастливи, когато всички се разбират помежду си.
ЗИГ-ЗАГ
Тази фигура символизира творчеството. Хората, които я избират, харесват всичко ново и оригинално, те следват новите идеи и са в състояние да увлекат след себе си и другите. От петте фигури това е най-възторжената и възбудимата.
Тест-шега
   Ще бъде интересно този тест да се направи в нова компания, в първоначалния период на запознанство. Предложете на всички да отговорят по-подробно на въпросите, да запишат отговорите си и после ги разшифровайте. Разбира се, отнасяйте се към всички отговори с хумор.
Един въпрос за кучетата.
Отношението към кучетата проверява отношението към приятелите. Най-вероятните отговори и какво се крие зад тях:
"Аз харесвам породистите кучета" - Вие се стремите към приятели от висшето общество.
"Признавам си, че обичам обикновените, дори бездомните кучета" - Общественото положение на човека не влияе на Вашето отношение към него.
"Не обичам кучета и се страхувам от тях" - Не е изключено да са Ви предали веднъж и Вашето сърце се е затворило.
"Харесвам кучетата за тяхната вярност и преданност" - Вие цените в приятелите си тяхната надежност, вярност, постоянство, умение да се притичат на помощ в трудна минута.
"Кучетата могат да се използват като пазачи и за лов" - Вие обичате да използвате приятелите си за користни цели и не сте способни на искрена дружба.
"Харесвам всички кучета" - Вие сте способни да дружите с хора на различна възраст и с различно социално положение.
"Аз не интересувам от кучета и не разбирам как може човек да им се посвещава изцяло." - Вие сте човек-единак. Можете да живеете и без приятели.

И още един въпрос за гората.
Гората е символ на живота.
"Каква гора обичате?"
Допълнителни въпроси: "Защо предпочитате именно такава гора? С кого бихте искали да се разхождате там?"

Вероятните отговори са:
"Предпочитам борова гора. Въздухът там е чист и свеж. Има много гъби. Обичам да ходя за гъби с приятели." - Във Вас пребладава рационалното начало. Житейският Ви принцип е - нужно и полезно. Според този принцип до Вас са нужните хора, по този принцип избирате хората.
"Обичам брезова гора. Тя е светла, слънчева" - Това говори за емоционалност и романтичност.
"Обичам да се разхождам в гората с приятели, с любим човек" - В живота си Вие не търпите самота, опирате се на силни, надеждни хора.
"Обичам смесена гора. Често ходя там със семейството си, с приятели" - Вие сте рационален и сантиментален с мярка. Нямате проблеми в отношенията си с хората.
"Обичам да ходя на лов в гората, с кучето си, или на риба" - Вие сте човек-самотник - недоверчив, не особено емоционален. Вашият прагматизъм Ви пречи живота и в отношенията с хората около вас.
"Обичам тропическа гора, джунглата, макар че никога не съм бил там. Мечтая да плавам с лодка сред тропическа растителност" - Вие сте романтик, обичате екзотиката, всичко необичайно и ярко. В живота не Ви достига трезв поглед върху нещата, хората около Вас и самия себе си.
Игра: За кого ще се омъжиш?
Поставете на масата нож, сол, хляб, бутилка, огледало. Завържете очите на този, който играе, завъртете го няколко пъти и го поставете с лице към масата. Нека хване първия предмет, който му попадне под ръцете.
Ако хване:
НОЖ - ще се омъжи за бандит (мутра).
ХЛЯБ - женихът ще е богат;
БУТИЛКА - ще е пияница;
СОЛ - ще е вреден;
ОГЛЕДАЛО - ще е суетен.
Начало • Традицията повелява • Има ли дядо Коледа? • Подаръците са послания  Коледен разказ
Какво ни предрича 2004 година  Санта Клаус, дядо Коледа...  Сурва, сурва, весела година!
Рецепти за новогодишна трапеза  Именниците празнуват  Игри и забавления
© е-списание «маргарита», 2001-2004